12. dubna 2021 • 05:00

Rozřešení titulu, sparťanské pálení šancí i hrdina Holeš. Co ukázalo derby?

Vstoupit do diskuse
34
  • Video se připravuje ...

    Vedení FORTUNA:LIGY může pomalu zadávat zakázku rytci, který zvěční na mistrovský pohár jméno nového šampiona. Slavia bez slitování maže za třetí korunovací za sebou. V derby přehrála Spartu 2:0 a odskočila jí už na distanc sedmnácti bodů. Co střet slavných pražských klubů ukázal?

  • O titulu prakticky rozhodnuto

    Slavia kosí ligu, na Spartu má náskok sedmnácti bodů, byť ta má ještě dva zápasy k dobru. Ale musel by se stát zázrak, který by v tuhle chvíli nenapsal asi ani ten nejodvážnější scénárista, aby červenobílí o titul ve zbývajících osmi zápasech přišli. V šestadvaceti ligových zápasech ztratili body jen za pět remíz, šponují provaz neporazitelnosti. „Bodový rozdíl je obrovský. Při vší úctě k našim hráčům, nemyslím si, že se něco takového stane. Slavia má opravdu zkušené mužstvo,“ smířil se sparťanský trenér Pavel Vrba s tím, že šance na zisk mistrovského poháru už je pryč.

    SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Velký krok za titulem, rozhodl Holeš
    Video se připravuje ...

  • Holeš opět hrdinou

    Ve čtvrtek napsal Tomáš Holeš úžasný příběh. Na Arsenalu ve čtvrtfinále Evropské ligy zaskočil na pozici stopera a dal gól. Proti Spartě se radoval z vítězné trefy. Vrátil se do středu zálohy, kde kryl záda Lukáši Provodovi a Nicolae Stanciovi, v poslední minutě první půle hezky levačkou obstřelil Florina Nitu. „Nějak se to tak hezky sešlo. Možná jsem tomu šel naproti a byl jsem za to odměněn. Musím ale říct, že si plním sny. Gól tak slavnému klubu jako Arsenal, o pár dní později branka v derby. Jsou to krásné chvíle,“ culil se Holeš.

    Slavia - Sparta: Holeš nádherným obstřelem poslal sešívané do vedení!
    Video se připravuje ...

    Šťastný střelec Holeš: Můj týden je šílenej! Zápas bolel, regenerace už je hraniční
    Video se připravuje ...

  • Slavia je fyzicky nadupaná

    Ve čtvrtek těžký zápas proti Arsenalu, v pátek přesun domů, v neděli velké derby se Spartou. Do toho pobitý kádr. Nevadí. Ti, kteří za červenobílé nastoupili, zase ukázali, jak skvěle připravení jsou. Rozběhávali se v první půli, ve druhé už měli hru pod kontrolou a soupeře utavili. Kdekdo obdivuje třeba záložníka Lukáše Provoda, jakou má výdrž. „Měl taková čísla o poločase, až jsme se báli, aby se mu něco nestalo,“ přiznal trenér Jindřich Trpišovský. Ale dalo by se pokračovat. Náročný program zvládají Jan Bořil, David Zima, Nicolae Stanciu. Trpišovského dávky mají správný účinek.

    Trpišovský po derby: Důležitý krok k titulu. Sparta byla výborný soupeř
    Video se připravuje ...

  • Festival slepých nábojů

    Vytváření příležitostí? To je pro Spartu snad ten úplně nejmenší problém. Jejich proměňování? Taky v pořádku, vždyť do derby stříleli Bořek Dočkal a spol. pod Pavlem Vrbou vysoko přes tři góly na utkání. Když ale produktivitu nejvíc potřebovali, opustila je. V úvodních dvaceti minutách měl dvě dobré šance, z toho jednu stoprocentní, Adam Hložek. Další velkou příležitost spálil Ladislav Krejčí mladší, víc měli vytěžit ze svých možností i Dočkal s Dávidem Hanckem. Nestalo se a hosté za to zaplatili cenu nejvyšší. „První poločas jsme celkově prohospodařili, z těch šancí jsme měli určitě něco vytěžit,“ věděl Vrba.

    Slavia - Sparta: Hložek za obranou! Ale vychytal ho Kolář
    Video se připravuje ...

  • Knockout jednou ranou

    Do 45. minuty bylo z pohledu Sparty všechno v pořádku. V úvodu byla dokonce jasně lepší, vytvořila si tři gólové šance. Nevyužila ovšem ani jednu, přesto byla favorizovanému soupeři víc než vyrovnaným soupeřem. Pak ale přišlo jedno zaváhání, parádní trefa Tomáše Holeše a rudí se totálně rozsypali. Jedna rána je poslala na lopatky, ze kterých se už nezvedli. Jestliže se v minulosti mluvilo o křehkosti a psychické nestabilitě letenského souboru, včera večer se tohle téma opět vrátilo do hry. „Je to souhra více věcí, Slavia už nemusela být tolik aktivní, hlídala nás a chodila do brejkových situací. Neměli jsme tolik prostoru, soupeř to odehrál zkušeně, čekal na příležitost,“ prohlásil zklamaně Vrba.

    Vrba po derby: Gól do šatny zápas ovlivnil. V druhé půli jsme nekombinovali dobře
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
34

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud