15. dubna 2021 • 04:40

Vrba v problémech, Radův kotoul i tupá křídla. Co ukázal duel Sparty?

Vstoupit do diskuse
10
  • Co ukázal zápas Sparty s Jabloncem?Co ukázal zápas Sparty s Jabloncem?FOTO: koláž iSport.cz

    Ještě před víkendovým derby na Slavii se v souvislosti se Spartou mluvilo, byť hodně nesměle, o možném útoku na titul. O čtyři dny později je evidentní, že Letenští budou mít plné nohy práce s tím, aby vůbec udrželi druhou příčku. V dohrávce 22. kola FORTUNA:LIGY totiž svěřenci Pavla Vrby po katastrofálním výkonu prohráli v Jablonci 0:1 a probořili se až na třetí flek. Právě na úkor Severočechů, kteří jsou rázem druzí. Povídejte se, co všechno utkání středeční zápas ukázal.

  • Vrba čelí prvním těžkostem

    Ostře sledované angažmá ve Spartě odpálil sérií výher, teď ovšem Pavlu Vrbovi začínají první skutečné těžkosti. Letenští po prohraném derby totálně propadli i v dohrávce na hřišti Jablonce, po výsledku 0:1 se propadli až na třetí příčku. Tedy mimo pozice, které zaručují účast v předkole Ligy mistrů. Z posledních dvanácti ligových bodů si navíc rudí sáhli pouze na čtyři… „Situace není vůbec dobrá, mužstva pod námi totiž body získávají “ uznal Vrba.

    Vrba po Jablonci: Nebyli jsme tak přesní, jako v poháru
    Video se připravuje ...

  • Rada: extáze a kotrmelec

    Po závěrečném hvizdu nakopl balon, následně vysekl výstavní kotrmelec. Co na tom, že teplota byla jen lehce nad nulou, navíc jemně mrholilo. Sladký triumf 1:0 nad Spartou sebral Petru Radovi veškeré zabrány. „Vsadili jsme se, že když vyhrajeme, tak udělám kotrmelec. Je vidět, že jsem ještě v dobré fazoně. Ani mě nebolí koleno. Kluci si výhru zasloužili a tohle byl k tomu takový bonus, že mě viděli udělat něco, co v mém věku už málokdo může udělat,“ usmál se dobře naladěný kouč.

    Jablonec - Sparta: Rada slaví výhru nad Letenskými kotouly jako Vrba
    Video se připravuje ...

  • Chybí plán B

    Že Jablonec nepřivítá Spartu na prvotřídním pažitu, bylo jasné už v momentě, kdy se duel na severu Čech odložil. Jenže sparťané se vůbec nepoučili. Na Střelnici dorazili se svým tradičním taktickým plánem – přehrát domácí fotbalově, kombinačně, pomocí technických hráčů. Výsledkem bylo jedno velké trápení, což v důsledku vedlo k nakopávaným balonům. Jenže na tuhle strategii Letenští typologicky kádr složený nemají. Mluvil o tom, Bořek Dočkal po derby, nedostatek bojovnosti včera nechápal i mladík Martin Vitík a přidal se i Pavel Vrba. „Máme mužstvo založené na kreativnějších hráčích. Nemyslím, že by na lavici zůstali jen bojovníci. Ta typologie hráčů je podobná.“

    SESTŘIH: Jablonec - Sparta 1:0. Schranz v závěru sestřelil Pražany
    Video se připravuje ...

  • Tupá křídla

    Oproti derby se Pavel Vrba rozhodl vyměnit křídelní hráče. Jen na lavičku po nedělní prohře usedli Srdjan Plavšič a Tomáš Wiesner, tedy hráči, kteří se podíleli na deklasování Teplic a Jablonce v MOL Cupu. „Chtěl jsem to protočit, protože jsme měli kratší pauzu,“ řekl trenér po utkání. Jenže nástupci Ladislav Krejčí a David Moberg Karlsson si středečním představením na nekvalitním trávníku o důvěru zrovna neřekli. Drobný Švéd mohl rozvlnit síť v prvním poločase, ale střelu netrefil ideálně. Navrátilec ze Serie A rovněž selhal v zakončení. Ve druhém poločase po přistrčení Srdjana Plavšiče mohl sparťany uklidnit, ale jeho střelu pokus mířil jen do brankáře Jana Hanuše.

    Jablonec - Sparta: Dočkalův centr propadl ke Karlssonovi, jeho ránu vytáhl Hanuš
    Video se připravuje ...

  • Tři zápasy venku bez gólu

    20. února na Letné. Ne na té pražské, ale v o několik stovek kilometrů vzdáleném Zlíně. To byl poslední venkovní zápas, ve kterém Sparta dokázala vstřelit gól. Na střeleckou listinu se zapsali Adam Karabec, Dávid Hancko a Libor Kozák. Paradoxně všichni tři momentálně schází kvůli zranění, přičemž Hancko vypadl až při středečním utkání. Gól si od hráčů v rudém postupně nenechaly vstřelit mužstva Českých Budějovic, Slavie i Jablonce. Ve všech třech případech na hrotu operoval Adam Hložek. Zatímco v prvních dvou duelech se pokaždé alespoň jednou dostal do velké šance, Severočeši jej k přímému ohrožení nepustili. „Je to špatně. Na to nemám víc co říct… Je to chyba,“ uznal Vrba jeden z hlavních problémů posledních výjezdů letenské družiny.

    Jablonec - Sparta: Hložek si vyměnil míč s Dočkalem, před Krejčím zasahoval Štěpánek
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud