Jonáš Bartoš
10. května 2021 • 04:40

Guľovy průšvihy v Plzni: Vteřiny od Evropy, selhání na Slovácku i s rivalem

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Adrian Guľa vnesl do Plzně svěží vítr. Nový přístup, který na jaře úspěšně fungoval i na zkušené mazáky. Jenže z mikrosituací, které klub dělily například od kýženého postupu do Evropy a inkasovaných milionů do pokladny, postupem času vznikl makroproblém. Vybrali jsme šest zápasů, které se Viktorii pod slovenským koučem hrubě nevydařily a vyústily do změny u trenérského kormidla.

  • Alkmaar - Plzeň 3:1 p.p. (26.8. 2020), 2. předkolo Ligy mistrů

    Promarněným druhým předkolem Ligu mistrů Viktoria stále krvácí. David Limberský jednou ze životních střel dostal mužstvo do vedení a kýženého postupu do dalšího kola, což zároveň znamenalo jistotu základní skupiny Evropské ligy. Jenže v 95. minutě vyrobil Aleš Hruška penaltu a otřesené mužstvo nezvládlo prodloužení. „Největší zklamání kariéry,“ hlesl Limberský.

    Islandský útočník Alkmaaru Albert Gudmundsson uniká plzeňskému záložníkovi Lukáši Kalvachovi

  • Liberec - Plzeň 4:1 (30.8. 2020)

    Druhý letní direkt pro západočeský kolektiv. Viktoria v Liberci po zklamání v Nizozemsku třikrát inkasovala během první čtvrt hodiny, obrana v čele s chybujícím kapitánem Jakubem Brabcem totálně vyhořela. „Musíme reagovat na vývoj situace,“ pravil rozčarovaný Guľa. 

    SESTŘIH: Liberec - Plzeň 4:1. Smršť Slovanu během 14 minut, Mosquera čaroval
    Video se připravuje ...

  • Hapoel Beer Ševa - Plzeň 1:0 (1.10. 2020), play off o Evropskou ligu

    Po Alkmaaru měla Viktoria nůž na krku, ale selhala i ve druhém pokusu o Evropu. Od čtvrté minuty po inkasované penaltě prohrávala a proti hratelnému soupeři se nedostala do tempa. „Guľovi nastaly těžké časy,“ psal Sport poté, co ambiciózní klub druhou sezonu po sobě přišel o podzim na mezinárodním poli.

    Plzeňský obránce Milan Havel v utkání proti Hapoel Beer Ševě

  • Slovácko - Plzeň 4:0 (20.12. 2020)

    Duel v Uherském Hradišti podtrhl plzeňskou zimní bídu, Viktoria tam utrpěla třetí prohru ze čtyř zápasů. Frustrovaný Limberský hodil míč po soupeři a vlétl i do kamaráda Petržely, naštvání na mizerný výkon bylo ukrutné. „Jsem obrovsky nespokojený,“ hlásil Guľa.

    SESTŘIH: Slovácko - Plzeň 4:0. Nevídaný debakl Viktorie, Guľa v ohrožení
    Video se připravuje ...

  • Slavia - Plzeň 5:1 (2.5. 2021)

    Západočeši přijeli na půdu čerstvě korunovaného mistra, jeho energii, chuti a dynamice absolutně nestačili. Gólman Staněk se mohl přetrhnout, ale stejně pětkrát lovil míč ze sítě. Rozdíl v kvalitě obou týmů byl obrovský. „Slavia je top level, srovnání pro nás bylo bolestivé,“ hodnotil zaskočený Guľa.

    SESTŘIH: Slavia - Plzeň 5:1. Mistrovská demolice, sešívaní neproměnili další tutovky
    Video se připravuje ...

  • Plzeň - Příbram 3:3 (8.5. 2021)

    Tečka za Guľovou plzeňskou kapitolou. Dvě inkasované branky ze dvou střel, pak náročný obrat, který mohl celou situaci zachránit. Jenže plzeňští obránci se v závěru vykašlali na Filipa Zorvana, Aleš Hruška zůstal nepochopitelně před brankou a nechal si zapadnout míč do sítě. „Jsem za to zodpovědný,“ pravil Guľa. Okamžitě zasedlo plzeňské vedení a v neděli oznámilo odvolání slovenského odborníka.

    SESTŘIH: Plzeň - Příbram 3:3. Obrat a pak šok! V posledních vteřinách srovnal Zorvan
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud