12. května 2021 • 13:30

Liga očima fanoušků: Amatérismus Sparty baví. Pane Hruško, díky, jděte

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    Téma přesunu Srdjana Plavšiče ze Sparty do Slavie žije svým vlastním životem a jiskří i mezi fanoušky. „Je asi jedno, jak to nakonec dopadne, ale takové téma okolo derby, kdy je vidět sparťanský amatérismus, prostě baví,“ usmívá se v pravidelném sloupku příznivce „sešívaných“ David Ocetník. Co na to sparťan a jak viděli uplynulé dění ve FORTUNA:LIZE fanoušci Plzně, Baníku a Bohemians?

  • Slavia Praha

    Provodovo zranění je jedinou kaňkou

    Pohárové derby na Spartě ukázalo, že prostě větší zápas u nás není. Vždycky se okolo tohoto zápasu něco děje ať už ve fanouškovských táborech, nebo přímo v klubech. A jak říká klasik: „O zábavu není nouze.“ Tentokráte fotbalovým prostředím rezonovala a stále rezonuje kauza Srdjana Plavšiče. Slavia mlčí, sparťanští zaměstnanci vydávají prohlášení a vyjádřil se i samotný hráč. Slávističtí fanoušci jsou přesvědčeni, že Plavšič je už opravdu náš.

    Je asi jedno, jak to nakonec dopadne, ale takové téma okolo derby, kdy je vidět sparťanský amatérismus, prostě baví. Navíc vše korunováno naší přesvědčivou výhrou. Slavia prostě ušla obrovský kus cesty a utekla zbytku ligy o světelné roky ve výkonech i v celkovém fungování. Stačí porovnat rozhovory, které dávají trenéři. Zcela pokorný Trpišovský vs. arogantní Vrba. Jedinou černou kaňkou je opravdová sportovní tragédie, zranění Lukáše Provoda. Brzké uzdravení, Provi!

    David Ocetník, 43 let, Area 114

    Trpišovský po výhře v Olomouci: Průměrný výkon s rezervami. Provod? Nevypadá to na to nejhorší
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Horváth a Bílek, zajímavá kombinace

    Hele, nějak mi ta přání nevychází. Ani tu marnou Příbram jsme neporazili – a to je co říct. Děravá obrana s ještě děravějším brankářem, to je katastrofální kombinace. Pane Hruško, musíte si bohužel přiznat, že na to už nemáte. Popřeji vám mnoho štěstí, poděkuji za ty sezony u nás a jděte o dům dál. Fakt, buďte soudný, sobota byla tragédie. A když s sebou vezmete i pana Brabce, nebudu se zlobit. Tomu to prostě tady taky nejde, už delší dobu.

    Jenže odnesl to opět pan trenér. Jeho působení v Plzni nebylo úplně špatné. Jen asi nedokázal týmu předat svoje myšlenky. Třeba jim hráči nerozuměli, nebo nechtěli rozumět, co já vím, do hlav jim nevidím. Pavel Horváth a pan Bílek, zajímavá kombinace. Pavel jim může ukázat, jak to kopat, a Bílek dodá taktiku. Snad to ponese ovoce. Poháry jsou už někde pryč a vzpamatovat se bude chvíli trvat. Buďte rádi, že na stadionu nemůžou být srdcaři, ti by vás asi v zubech vynesli. Doufám v lepší zítřky a nejlépe začít už ve středu na Letné. Čest královně Viktorce!

    Kovi, 53 let, koordinátor distribuce

    INSIDER: Lídr Sparty? Možná jen Krejčí II. Bílek může prohnat "S"
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    Dočkal ukázal, že je pan fotbalista

    První krok ke smazání náskoku Jablonce jsme udělali... Zápasy s Baníkem jsou vždy těžké a jsem moc rád, že jsme to zvládli. Moc se mi líbil Dočkal. Má opravdu nadstandardní myšlení a je to fotbalista. Ukázal třeba i to, že i když nejste žádný velký rychlík, ale víte jak a kam si naběhnout, můžete být najednou o pár kroků za obranou. Dočkalovy přihrávky prostě mají oči. Druhý krok bude ale ještě těžší. Plzeň vyměnila trenéra a to bývá vždy nový impuls. Navíc potřebuje body do souboje o poháry. Pokud ovšem chceme být druzí, nezbývá nám než ji porazit. Teď můžeme všem ukázat, že nejsme tak křehcí, jak se říká.

    Jinak se dost teď řeší přestup Plavšiče do Slavie. Pokud odejde, bude to mít při každém zápase u fanoušků hodně těžké. Jinak na pohár jsem opravdu nezapomněl, ale co nejrychleji bych chtěl. Na něco podobného už se nechci dívat. Ať už je to dominance Slavie, naše odevzdanost, nebo vysmátý hráč, kterému je to, že právě prohrál derby rozdílem třídy, nejspíš úplně šumák...

    Michal Šedivý, 53 let, outdoor expert

    Němeček: Sparta má v mužstvu několik hráčů, kteří tam nepatří
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Vítej doma, Tome

    Věřil jsem, že na Letné dáme zapomenout na špatný domácí výkon s Brnem, obereme Spartu o body a tím pádem i o druhé místo v tabulce. Naše hra ale zůstala daleko za očekáváním. I když jsme z ojedinělé střely vyrovnali a na chvilku svitla naděje na slušný výsledek, domácí zaslouženě vyhráli. Utkání nejspíš rozhodlo nedorozumění stoperů. Ale já mám pocit, že jsme upustili od hry, kterou trenér Smetana po svém příchodu zavedl.

    To znamená jednoduchá přímočará hra po zemi s rychlými křídly a patřičným ostravským důrazem. Na Spartě se musí na hřišti jiskřit. Domácí ten zápas ani nebolel, možná se ani moc nenadřeli a to je horší než samotná prohra. Působili jsme až na Laštůvku a Fleišmana mdle a bez patřičných emocí. Byl to diametrální rozdíl oproti nedávnému pohárovému zápasu. Realizační tým doplní Tomáš Galásek, což je skvělá zpráva a u fanoušků vyvolala pozitivní reakce. Věřím, že je ten pravý, co pomůže našemu klubu dostat se tam, kam patří. Vítej doma, Tome, a ať se daří!

    David Liveč, 40 let, vedoucí prodeje

    Sparta - Baník: Stronati s Pokorným se komicky srazili, Dočkal potrestal hrubku! 2:1
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Klobouk dolů před Klusáčkem

    Tak tohle jo, pánové! Klokani sehráli během sobotního večera s Libercem v Ďolíčku galapředstavení, na které bych se mohl podívat klidně pětkrát. Takticky výborný výkon okořeněný dvěma přihláškami do soutěže o Gól měsíce. Konečně spolu opět hráli Necka s Pulkym a to mě baví. Střelecky se prosadili oba. Stále si stojím za tím, že Pulky, pokud je zdravý a v pohodě, je nejlepší útočník ligy.

    Jak jsem byl zpočátku kritický k pragmatismu trenéra Klusáčka, tak nyní musím smeknout klobouk před jeho taktickými tahy z většiny posledních utkání, hlavně těch domácích. Bohemka ví, co chce hrát, a je na soupeře skvěle připravená. Sobotní záměr byl zcela evidentní a perfektně fungoval. Neckův gól vypadal dle mého úplně přesně, jak kreslil trenér záměr fixem na tabuli. Když si vzpomenu na loňské jaro a podívám na letošní, tak mě mrzí, že se nehraje sezona pouze od března do května, protože by zelenobílí mohli v klidu atakovat pohárové příčky. Klokani bojují!

    Vít Lukeš, 28 let, živnostník

    Bohemians - Liberec: Necid parádní patičkou zvýšil na 2:0!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud