19. května 2021 • 15:40

Liga očima fanoušků: Radši přestřelku než 0:0, Krmenčík se do Slavie nehodí

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Ztráta Slavie s Karvinou nemusí klub z Edenu trápit. Sérii bez porážky i tak prodloužila a důležitý zápas pro sešívané fotbalisty teprve přijde, protože chtějí double. A co možný příchod Krmenčíka? Sparťanský fanoušek musí být spokojený s útočnou fází, ale ta obrana... Ale pořád lepší soupeře přestřílet než hrát na jistotu 0:0. V Baníku se začíná vyplácet sázka na mládí, Buchta s Kaločem rostou zápas od zápasu, ale co další? A co královna Viktoria, stává se z ní klub středu tabulky?

  • Slavia Praha

    Krmenčík mi k nám lidsky nesedí

    Zase jsme trochu klopýtli se slabším soupeřem. Tentokráte s tím z Karviné. Jelikož je o zisku titulu rozhodnuto, jsou zde další dílčí cíle, které chce Slavia získat. Jedním z nich je pokusit se udržet neporazitelnost a přepsat historické tabulky a druhým vyhrát opět domácí pohár, a zkompletovat tak double. Neporazitelnost se nám zatím daří držet, ač tedy zápas s Karvinou nebyl úplně povedený.

    Zítra nás čeká finálový zápas MOL Cupu s Plzní. To, že musíme vyhrát, asi není třeba zmiňovat. FAČR nedal do prodeje žádné lístky pro fanoušky, což je obrovská škoda. Určitě se tam nějací dostanou přes partnerská místa, tak snad nedopadne jejich stadion, jako když si Plzeň půjčila před sedmi lety Eden, kde byla totálně zničena výzdoba v koridoru. Poslední věc, kterou zmíním, jsou spekulace ohledně Krmenčíka a jeho možného objevení se v červenobílém. Já upřímně chápu, proč ho trenéři chtějí, ale hodně špatně bych ho skousával. Lidsky mi k nám vůbec nesedí. Ale JTVCD!

    David Ocetník. 43 let, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Karviná 1:1. Zaváhání mistra, v závěru aktivní hosty odměnil Čmelík
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Jsme prostě klubem středu tabulky

    Prý nové koště lépe mete, hráči dostanou nový impuls, blablabla… K ničemu. Mám hodnotit minulý týden. Jedním slovem: TRAGÉDIE. Nejsem už vůbec optimista, je to hrozný. Do obrany může jít kdokoliv, stojí to prostě za ho… Kdybychom aspoň dávali góly, ale ani to ne. My si bohužel šance vůbec nepřipravíme, je to prostě kočkopes. Je mi z toho špatně. Na Spartě jsme jenom čekali na úder z milosti, v neděli to chvíli nějak vypadalo, potom jsme dostali branku z ničeho. Kaša šel ven zaslouženě a byl konec.

    Prapor se válí na hřišti a není, kdo by ho zvednul. Nejlepší od nás? Mladý Šulc. To je fakt. Ale smutnej. Kde jsou všichni ti, co berou těžký prachy za to velký nic? Proč nejezdí po pr…, proč se nesnaží? Bohužel se stáváme tím, čím nás nazývají: klubem středu tabulky. Děkuji všem za krásná léta na vrcholu ligy. Myslím si, že taková se hned tak nevrátí. Aspoň ať se už můžou vrátit lidi do hlediště, pak to bude mít úroveň. Čest královně Viktorce, celý COVID z Česka navždy pryč! A vláda s ním!

    Kovi. 53 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Pardubice - Plzeň 3:0. Viktoriáni prohráli pod Bílkem i druhý zápas
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    Zápasy 0:0 bez chyb mě bavit nebudou

    Nejdřív k báječnému obratu s Plzní: zápas se mi moc líbil, hlavně posledních dvacet minut mě nadchlo. Tak by to asi mělo vypadat. Rychlá přechodová fáze a skvělé řešení brejků přinesly zasloužené vítězství. Plzni výměna trenéra za bývalého sparťana Michala Bílka zatím nepomohla.

    S Bolkou to bylo trošku o nervy a to nejen trenéra, ale i nás fanoušků. Tady se musím zastavit u názoru jednoho nejmenovaného odborníka, který se pohoršeně vyjádřil k určité nedisciplinovanosti Dávida Hancka. Ten se „hnal“ za hattrickem, místo toho, aby řešil obdržené branky. Do určité míry má pravdu. Ale v čem tedy určitě ne, že se budu raději dívat na utrápenou plichtu 0:0 vyplývající ze zodpovědné defenzivy, kdy stoper pomalu nepřeleze půlku, než na góly bohaté utkání – byť tam budou nějaká okénka v obraně daná tím, že se občas obránce zapomene. Což se samozřejmě trenérům líbit nebude. Zápasy 0:0, kdy kolikrát některé z mužstev ani nevystřelí na bránu, mě opravdu bavit nebudou.

    Michal Šedivý. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 4:5. Bláznivý duel a emoce, v závěru rozhodl Polidar
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Buchta, Kaloč… Odchovanci jsou ve formě

    Ze začátku jednoznačný, poté dramatický zápas se Zlínem rozhodl David Buchta. Jeho gól na 3:2 definitivně zlomil odpor hostů. Buchta má formu, do brány mu padá, do čeho kopne, a roste mu sebevědomí. I když bych si jej dokázal představit spíše jako podhrot, kde nastupoval i za béčko. Dalším z odchovanců, který každým zápasem roste, je Filip Kaloč. Přitom se o jejich kvalitách v začátcích jejich kariéry v A-týmu pochybovalo. Jsem rád, že se chytli a patří ke stabilním členům sestavy.

    Už to vypadalo, že neumíme dát odchovancům šanci, a hlavně že nemáme trpělivost s nimi pracovat. Proto mě možná trochu zamrzelo, že se talentovaný Šmiga nedostal na hřiště dříve. Kdy jindy než teď, kdy hrajeme bez tlaku na výsledky? Otazník visí nad Drozdem, ten taky moc příležitostí nedostal a béčko už téměř rok nehraje. Nikdo z mladých nemůže dostat šanci za zásluhy, musí za tím být i dřina, ale pomalu se ukazuje, že trpělivost a důvěra v mladé odchovance se může vyplatit a být tou správnou cestou.

    David Liveč. 40 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Baník - Zlín 4:2. Zajíc přispěl dvěma góly, zářil i Buchta
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Slovácko nám může sloužit jako vzor

    Při všem respektu ke Spartě byl právě souboj v Uherském Hradišti ten, kterého jsem se s ohledem na dlouhou šňůru utkání bez porážky obával nejvíc. Mužstvo trenéra Svědíka se dlouhodobě prezentuje výbornými výkony a právem si po sobotní remíze zajistilo účast v pohárových kvalifikacích. Když se člověk zamyslí nad stavbou mužstva i finančními možnostmi, tak se dá říct, že by Slovácko pro Bohemku mohlo býti vzorem pro cestu k vytouženému cíli všech fanoušků.

    Samotné utkání bylo atraktivní hlavně v prvním poločase, v tom druhém bylo trochu cítit, že s remízou jsou obě mužstva tak nějak spokojena. Nerozhodné výsledky jsou bohužel kámen úrazu i oné báječné série, protože v tříbodovém systému je jejich přemíra ztrátou. Na kdyby se sice fotbal nehraje, ale pokud by zelenobílí z osmi remíz udělali čtyři výhry a čtyři porážky, rázem by se pohybovali na úplné hraně bojů o kvalifikace. Tak snad v příští sezoně.

    A teď hrr na Spartu! „Klokani“ bojují!

    Vít Lukeš. 28 let, živnostník

    SESTŘIH: Slovácko - Bohemians 1:1. Klokani vyrovnali 42 let starý rekord v neporazitelnosti
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud