22. května 2021 • 11:30

Havel se kál: Neexistuje pro mě žádná omluva! Limberský ho chlácholil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtečním finále MOL Cupu chtěl moc slavit. Tak moc, až svému týmu zbytečným důrazem uškodil. Obránce Viktorie Plzeň Milan Havel provedl dva zbytečné zákroky a odnesl je hloupou červenou, kvůli čemuž šla Viktoria na začátku druhého poločasu do deseti a podlehla následnému náporu Slavie (0:1). 26letý hráč se za svůj prohřešek veřejně omluvil, uvědomuje si, že šlo o zcela zbytečný zkrat.



Milan Havel nesnáší porážky, v zápase se Slavií chtěl s týmem odčinit předchozí průšvih proti Pardubicím (0:3) i prohru na Spartě (1:3). „Na tohle nekoukám, jdeme vyhrát,“ vyprávěl sebevědomě před čtvrteční partií.

Krajní obránce naskočil do finále proti Slavií s ohromnou motivací a nasazením. Jenže důraz přehnal – ve 34. minutě zcela zbytečně fauloval Oscara. Nepoučil se, v 54. minutě trefil do holeně Simona Deliho a pakoval se ze hřiště. Za zbytečný zkrat dostal od Sportu známku 2, nejhorší ze všech hráčů.

Západočeši přitom sehráli proti Slavii nejlepší partii pod Michalem Bílkem. Hned v úvodu zahodil velkou šanci Šimon Falta, i v dalších minutách prvního poločasu byli lepším týmem. Jenže po Havlově vyloučení se domácí hra zbortila, Slavia využila přesilovku a slavila po výhře 1:0.

„Pro včerejšek (čtvrtek) neexistuje žádná omluva. Mrzí mě to. Tým šlapal výborně a mojí hloupostí jsem to zkazil. Bolí to... Chci poděkovat všem a především celému klubu, že při mně stojí. Je čas se poučit a jít dál!“ napsal Havel na svůj Instagram.

Za upřímná slova se dočkal zastání od svých plzeňských spoluhráčů. „Hezky jsi se k tomu postavil. Ale je to týmový sport, všichni vyhráváme a všichni prohráváme... Jedeme dál, ty to týmu vrátíš ještě stokrát,“ odpověděl David Limberský, nejzkušenější mazák z týmu.

Na sociálních sítí krajního plzeňského beka podpořili také gólman Jindřich Staněk, záložník Lukáš Kalvach nebo útočník Jean-David Beauguel.

PRVNÍ DOJEM: Plzeň nejlepší pod Bílkem, ale Slavia má double. Sima ukázal cenu
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Pardubice - Plzeň 3:0. Viktoriáni prohráli pod Bílkem i druhý zápas
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:1. Velký obrat odstartoval Hložek, Bílkův beton nezabral
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud