30. května 2021 • 16:59

Vyznání koučů Slavie: Houšťa není z jeskyně! Díky němu jsme tu doteď

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři korunovaní králové. Slavističtí asistenti Jaroslav Köstl, Zdeněk Houštecký a Štěpán Kolář v emotivním rozhovoru pro O2 TV probírali jízdu, kterou v Edenu během posledních sezon zažili. Vše vyvrcholilo sezonou bez porážky, totální dominancí. „Nejvznešenější umění je dělat jiné lidi šťastnými," mínil zkušený trenér gólmanů směrem ke koronavirové situaci. „Žijeme v krásné slávistické éře," dodal Köstl. A následně parťáka dojal krásnými slovy.



Jak reagovalo na fantastickou sezonu trio slávistických asistentů, kteří místy stojí v očích veřejnosti pod stínem Jindřicha Trpišovského? „Není to jeden rok, ale tři!" smál se Zdeněk Houštecký s dovětkem o náležité pýše za to, kam se někteří hráči během úspěšného období propracovali.

„Žijeme v krásné slávistické éře. Jsme strašně hrdí, že jsme její součástí. Když jsme přicházeli, ani jsme si neuvědomovali, do jakého klubu vlastně vstupujeme," pokračoval Jaroslav Köstl. „Do obrovského a navíc s obrovskou historií," dodal. Řeč se stočila i na kontext, v němž poslední sezona probíhala. Dění bylo výrazně ovlivněno koronavirem. 

„Spousta lidí je na tom špatně a pro některé z nich jsme jedinou radostí v této strašné době. Chtěl bych poděkovat našim rodinám, neměly to s námi jednoduché," pokračoval 31letý trenér. Realizační štáb strávil víc času po hotelech než doma. „Všichni vidí jen oslavy, ale za vším stojí spousta silných příběhů a věcí, které lidé nevidí."

Sešívaní si převzali pohár! Oslavy v Edenu jsou v plném proudu
Video se připravuje ...
Trenér gólmanů Štěpán Kolář na slova svého kolegy navázal. „Jsme rádi, že držíme při sobě. Chtěl bych dodat, že nejvznesenější umění je dělat jiné lidi šťastnými." Slavia prošla sezonou bez jediné prohry, před rivalem ze Sparty ji zakončila s náskokem dvanácti bodů. Během ročníků 26 kol vyhrála, osmkrát se soupeři remizovala.

Který ze slávistických týmů v průběhu let byl nejsilnější? „Kádry se mění a stejně tak způsob hry. Vždy se ovšem najdou individuality, okolo nich se kádr staví," přemítal Houštecký. Předtím šlo o Tomáše Součka, teď z krize pomohl Abdallah Sima. „Jde hlavně o týmový duch a výkon. O to, jak všichni držíme při sobě a makáme na plné koule."

„Pětasedmdesát procent republiky si myslí, že je Houšťa člověk z jeskyně a blázen," vzal si slovo Köstl. „Není to tak. Má neskutečné taktické myšlení a udělal během celého období několik zásadních taktických rozhodnutí, díky nimž tu jsme doteď," přiznal otevřeně a kolegu dojal. 

„Vidí fotbal neskutečně a opravdu učinil zásadní taktická rozhodnutí směrem do zápasů. Není to tak, jak vypadá obraz některých lidí," zdůrazňoval nejmladší z trojice koučů dál. To už musel Houštecký zakrývat slzy. „Nedá se na to nic říct."

Na Václavském náměstí na mistry čekaly desítky fanoušků
Na Václavském náměstí na mistry čekaly desítky fanoušků

Klíčový je podle něj vztah s hráči. „Nikdo se jich na to nezeptal, všichni se ptají jen na okolnosti. Jsme vážně šťastní, že jsme ve Slavii a za to, co jsme dokázali i kam se dostávají naši kluci. Posouvají fotbal a celou hru někam jinam," vyzdvihoval emotivně Houštecký dál. 

Kdo bude po sezoně nejvíc slavit? Trojice se shodla: Jaroslav Köstl. „Je nejmladší. My jsme méně klidní zase někdy po zápase," smál se Kolář. A kolega jeho slova potvrdil. „Jsem po očkování," zakončil s humorem rozhovor. Rozhovor, který učinil symbolickou tečku za famózní sešívanou sezonou.

Trpišovský: Moc si toho vážím... Na volno se těším nejvíc v kariéře
Video se připravuje ...

TOP GÓLY 34. kola: Hložkova čtvrtá paráda, nádherné góly si připsali i Bucha či Drchal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud