Jan Vacek
1. června 2021 • 13:03

Sparta má náhradu za Plavšiče! Křídelník Pešek se upsal na tři roky

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
26
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deník Sport o tom jako první informoval už 20. května, nyní je to oficiálně potvrzeno. Jakub Pešek se stal první letní posilou Sparty, s druhým týmem nedávno skončeného ročníku FORTUNA:LIGY podepsal smlouvu na tři roky. V kádru Pavla Vrby by měl zacelit místo po Srdjanu Plavšičovi, jenž na konec smlouvy rudé opustil a přesouvá se do konkurenční Slavie. „Pocity jsou to neskutečné, protože se vracím domů. Od začátku to byl můj cíl, když jsem ze Sparty odešel. Ten cíl se naplňuje a jsem za to strašně šťastný,“ uvedl Pešek pro klubový web.



Že Sparta bude chtít posílit křídelní pozice, to bylo evidentní v momentě, kdy vyšlo najevo, že Srdjan Plavšič v rudých barvách končí. Vedení letenského klubu nelenilo a jen pár dní po konci sezony už má náhradu. Jakuba Peška, dlouholetou oporu libereckého Slovanu.

„Jakub je pracovitý hráč, silný v situacích jeden na jednoho. Je rychlý, má dobrý pohyb a orientaci na hřišti, nemá problém hrát na obou krajích, má za sebou dvě produktivní sezony v Liberci. Takovou typologii hráče v křídelní pozici v týmu chceme. Po zásluze jede s reprezentací na EURO,“ prohlásil sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický.

Pešek se tak vrací do známých míst. Ve Spartě už v minulosti působil, mimo jiné si v jejím dresu v ročníku 2014/2015 odbyl i ligový debut. Naplno rozkvetl až v posledních letech u Nisy, za poslední dvě sezony zvládl třináct branek a sedm asistencí.

„Pocity jsou to neskutečné, protože se vracím domů. Od začátku to byl můj cíl, když jsem ze Sparty odešel. Ten cíl se naplňuje a jsem za to strašně šťastný,“ konstatoval Pešek.

K týmu se společně s dalšími reprezentanty připojí po mistrovství Evropy, Letenští věří, že svými výkony pomůže už v letních kvalifikačních bitvách o Ligu mistrů.

Opačný směr by podle informací serveru iSport.cz měli nabrat záložník Filip Havelka a útočník Ondřej Novotný, v obou případech formou hostování. Sparta navíc nadále jedná o příchodu dalšího hráče Slovanu, trenér Pavel Vrba by v týmu moc rád přivítal i pravého obránce Martina Koscelníka. Už brzy by mohlo přijít oznámení další posily, dánského levého beka Caspera Höjera z Aarhusu. Klub zároveň usiluje rovněž o příchod reprezentačního útočníka Michaela Krmenčíka.

Jakub Pešek je oficiálně první letní posilou Sparty
Jakub Pešek je oficiálně první letní posilou Sparty

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud