Michal Koštuřík
12. července 2021 • 04:30

Condé je zpět ve Zlíně. V Africe psychicky strádal, návrat řešil i majitel

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sláva, nazdar výletu! Po čtyřech měsících přivítali ve Zlíně záložníka Cheicka Oumara Condeho (20), který byl na začátku března vyhoštěn z Česka kvůli propadlému pasu. Komplikovaná operace kolem jeho návratu z Afriky byla nyní úspěšně dokončena. Talent z Guineje se ode dneška zapojí do tréninku s týmem a měl by být připraven už na první ligové kolo se Slavií.



Conde is back. Agent Daniel Chrysostome s radostí zvěstoval víkendové přistání svého klienta na letišti v Praze. Čtvrt roku poté, co musel z Česka zmizet. Teď už má zase papíry v pořádku a může pokračovat ve zlínském angažmá. „Jsme rádi, že je zpátky. Pořád jsme s ním počítali. Jenom jsme nevěděli, kdy přesně to bude. Jeho pozici ve středu zálohy jsme neřešili,“ upozornil Zdeněk Grygera, generální manažer FC Fastav.

Dynamický středopolař, o něhož se na podzim přetahovaly Sparta se Slavií a roztáčely milionovou hru, musí nabrat zápasovou kondici. Naposledy nastoupil šestého března proti Bohemians (0:0). Pak byl deportován do Afriky, kde trénoval ve fotbalovém centru v metropoli Conakry. Poslední dny strávil v senegalském Dakaru, kde má Guinea velvyslanectví. Naběhaný bude, ale cit pro míč a rytmus hry je potřeba znovu obnovit. „Uvidíme, jak bude vypadat. Věřím, že se brzy vrátí v takové formě, jako byl předtím,“ přál si druhý muž Zlína. „Tihle kluci to mají dané od Boha. Nepotřebují tolik času na trénink jako my Evropané,“ ověřil si.

Co je se zlínským Cheickem Condem?
Co je se zlínským Cheickem Condem?

Získat všechny dokumenty pro jeho návrat zabralo dlouhé měsíce. Speciální pochvalu za vytrvalost si od Grygery vysloužil sekretář klubu, který byl ve spojení s policií i ambasádou. „Lukáš Pantálek to řešil skoro denně, byl koordinátorem celé akce. Zapojil se i majitel (Zdeněk Červenka). Probíhalo to na dálku, nebylo to jednoduché,“ vylíčil bývalý reprezentant.

Během dlouhé pauzy Conde na rodném kontinentu psychicky strádal. Žije pro fotbal, na jeho výdělku jsou závislí i jiné členové rodiny. Chtěl hrát, posouvat svou kariéru. A najednou nemohl. Jen čekal, kdy se celá věc vrátí do normálu a dostane pokyn, že může sednout na letadlo do Evropy. „Cítil nejistotu,“ potvrdil Grygera. „Nebylo snadné mu říkat, že za dva tři týdny budeme mít nějaké informace. Je velice rád, že je zpátky a že může pokračovat v tom, co nastartoval.“

Další změny v kádru nejsou nyní v plánu. Klub nečekaně prodloužil kontrakt s gruzínským záložníkem Vakhem Čanturišvilim, který byl rozhodnutý odejít z české ligy do zahraničí. „Chtěl jít ven, ale dnes je situace na trhu jiná než dřív. Vyjednávali jsme s ním celé jaro a nakonec jsme se dohodli na podmínkách,“ shrnul manažer. I narození druhého dítěte tak oslaví Vakho se spoluhráči v Baťově městě.

Novou smlouvu chtěl ve finále podepsat i stoper Petr Buchta, jenž rovněž nesehnal vhodný klub v cizině. Ovšem Zlín už měl v té době plno, takže musel vzít zavděk Karvinou.

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud