Michal Kvasnica
24. července 2021 • 09:45

O Hladíka máme zájem, říká ředitel Karviné. Co nabídky na Santose?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stabilizovat kádr a pokud možno vylepšit dvanáctou příčku z minulé sezony, která klubu po záchranářských letech konečně přinesla klid. Takový je plán Karviné pro nový ročník, ve kterém bude opět spoléhat na kapitána Michala Papadopulose.



Právě prodloužení smlouvy se šestatřicetiletým útočníkem, o kterého na konci jara neúspěšně usiloval Baník, bylo navzdory vyššímu věku prioritou MFK.

„Michal je pro nás strašně důležitá osoba nejen na hřišti, ale i v kabině. Jsme rádi, že tady minimálně ještě tuto sezonu zůstane a zase bude důležitým článkem v celém kolektivu. Nejenže je kapitán, ale má i zkušenosti, charakter a dělá trenérovi dobrou práci i v kabině. Pro celý karvinský fotbal je jeho setrvání důležitá věc,“ říká sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Pokračování důrazného forvarda a jednoho z nejlepších hlavičkářů FORTUNA:LIGY berou Slezané jako jeden z důležitých faktorů celkové stabilizace mužstva, což si vedení v létě dalo za úkol.

Ze základní sestavy odešli jen Christian Herc a Tomáš Ostrák, kteří byli v Karviné na hostování ze zahraničních klubů. Ze širšího kádru se klub rozloučil s Markem Janečkou, Romanem Hašou, Vojtěchem Smržem, Róbertem Mazáňem a Dominikem Smékalem. Bezbolestné ztráty.

ANKETA: Udrží se nováček z Hradce? Hůř na tom budou jiné tradiční kluby
Video se připravuje ...

„Předsevzali jsme si, že kádr se pokusíme nechat víceméně stejný, konsolidace se docela povedla. Snad opět zažijeme klidnější sezonu, ale víte, jak to je s prognózami... Mnohdy nebývají úplně pravdivé. Počkáme si, ale týmu věřím. Noví hráči mají kvalitu, ukážeme, že Karviná patří do první ligy – a v ní nejen do sestupového pásma,“ pokračuje Vlk.

Posilami se stali podepsaní volní hráči bez smlouvy, ale českou soutěží prověření, jak si přál trenér Jozef Weber. Zkušení obránci Petr Buchta s Antonínem Křapkou míří do základní sestavy, stejně jako střední záložník Aleš Nešický, jehož úkolem by ve spolupráci s Jeanem Mangabeirou a Kristim Qosem měla být kreativita.

Talentovaný hrot Antonín Svoboda se bude učit od Papadopulose, stejně tak Juraj Teplan či Kasper Zych. O místo zabojuje i stoper Daniel Stropek, navrátilec z hostování ve Vyšehradě.

„Určitě bychom chtěli do konce termínu ještě angažovat jednoho až dva hráče. Z hlediska konkurence bychom chtěli ještě příchod do každé řady, ale pracujeme s tím, jaké jsou naše možnosti. Jestli to bude třeba na křídlo nebo na podhrot? To si necháme pro sebe,“ usmál se zkušený funkcionář.

Web iSport.cz i tištěný deník Sport již dříve přinesl informaci o tom, že MFK měla zájem například o Lukáše Budínského, Filipa Panáka, Michala Berana, Jana Žídka či Jakuba Horu. Tyto transfery však z různých důvodů neklaply.

Jak to vypadá s brněnským útočníkem Janem Hladíkem? „Potvrzuji, že zájem máme, nicméně po mém rozhovoru s majitelem Zbrojovky (Václavem Bartoňkem) to v tuto chvíli vypadá nereálně,“ podotýká Vlk.

Momentálně to nevypadá ani na odchod klíčového beka Eduarda Santose, na kterého se vyptávala například Plzeň či Baník. „Registrujeme zájem z několika klubů, nejen z českých, ale i zahraničních. Ani jedna nabídka však nebyla taková, že by nás uspokojila.“

V sobotu odpoledne tak bude Brazilec po boku novice Buchty bránit pardubického Davida Hufa a spol.

ANKETA: Slovácko nebo Jablonec jako černý kůň soutěže? Redaktoři mají jiné favority
Video se připravuje ...

MFK Karviná Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud