Jakub Konečný
27. července 2021 • 10:45

Plzeň drtí lazaret. Deset hráčů mimo, jde o opory. Kdo a kdy se zapojí?

Vstoupit do diskuse
3
  • Zranění fotbalisté Viktorie Plzeň. Kdy se mohou dostat zpátky na hřiště?Zranění fotbalisté Viktorie Plzeň. Kdy se mohou dostat zpátky na hřiště?FOTO: Koláž iSport.cz

    Připomíná to Deset malých černoušků, nejprodávanější detektivku všech dob. V bestselleru Agathy Christie se ztráceli lidé, Plzni mizí jeden po druhém fotbalisté. Momentálně jich je na marodce právě deset. Viktoria přitom má před sebou náročný program – ve čtvrtek ji čeká odveta předkola Konferenční ligy na horké půdě v Jerevanu, v neděli se pak v Ďolíčku utká s Bohemians. „Je to nepříjemné, ale co se s tím dá dělat?!“ ptá se bezmocně trenér Michal Bílek. V GALERII najdete přehled hráčů, kteří mají zdravotní obtíže, a výhled jejich návratu na trávník.

  • LUKÁŠ KALVACH (26)

    záložník

    Bez cizího zavinění si pošramotil kotník v přípravném zápase s Domažlicemi, v němž odehrál jen pár minut. Přišel tím nejen o místo v sestavě, ale možná i o vysněný zahraniční přestup.

    Předpokládaný návrat: v řádu měsíců

  • ALEŠ ČERMÁK (26)

    záložník

    Proti Brestu nastoupil s obvázaným kolenem – a hned do něj zase dostal, jen těžce se zvedal ze země. S tímhle kloubem už si užil v kariéře své a zdá se, že už to nikdy nebude ideální.

    Předpokládaný návrat: v řádu týdnů

    Pavel Bucha a Aleš Čermák, jedni z klíčových záložníků Viktorie PlzeňFoto Barbora Reichová / Sport

  • JINDŘICH STANĚK (25)

    brankář

    V rámci soustředění v Rakousku se nechal proti rumunskému Sepsi zaskočit drze rozehraným přímým kopem. Inkasoval z velké dálky – a ještě si při zákroku zranil nohu o brankovou konstrukci.

    Předpokládaný návrat: v řádu týdnů

  • PAVEL BUCHA (23)

    záložník

    Byť v generálce s Tulou odehrál osmdesát minut, při obou dosavadních soutěžních zápasech scházel z neupřesněných důvodů v nominaci. Ale už by měl být brzy k dispozici.

    Předpokládaný návrat: v řádu dnů

  • FILIP KAŠA (27)

    obránce

    Brr, vypadalo hodně ošklivě, když se mu koleno zadrhlo v suchém trávníku. Nakonec si však v zápase s Brestem poranil vážněji rameno, kvůli kterému musel střídat.

    Předpokládaný návrat: v řádu týdnů

  • JAN KOPIC (31)

    záložník

    Svalové zranění ho zatím v nové sezoně na hřiště nepustilo. Na křídlech má však Viktoria i tak dost alternativ, takže dostane na uzdravení adekvátní čas i prostor.

    Předpokládaný návrat: v řádu týdnů

  • MILAN HAVEL (26)

    obránce

    Jeden z hráčů, kteří neabsolvovali herní kemp v Rakousku. Měl k tomu vážný důvod – artroskopickou operaci kolene. Do kádru se tak opět vrátil Radim Řezník, který už byl na odchodu.

    Předpokládaný návrat: v řádu týdnů

  • ŠIMON GABRIEL (20)

    obránce

    Taky by měl být co nevidět k dispozici, jenže spíš vyrazí na další hostování. V přípravě odehrál pouze 63 minut, ve svém věku potřebuje větší vytížení.

    Předpokládaný návrat: v řádu dnů

  • LUKÁŠ HEJDA (31)

    obránce

    V utkání s Příbramí utržil nepříjemnou ránu do nosu, který si pak chránil maskou. Jenže bolestivé zranění se zkomplikovalo, takže urostlý stoper je momentálně mimo provoz.

    Předpokládaný návrat: v řádu dnů

  • VÁCLAV MÍKA (21)

    obránce

    Vysoký stoper slyšel na jaře nejhorší možnou diagnózu: zranění předního zkříženého vazu v koleni. Rehabilitace po náročné operaci trvá v tomto případě dlouhé měsíce.

    Předpokládaný návrat: v řádu měsíců

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud