Jonáš Bartoš
2. srpna 2021 • 05:00

„Kačkovo“ probuzení, Bílkova změna i level 2:1. Co vedlo Plzeň k výhře?

Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Míčové finesy a kombinace na krátkou vzdálenost nahradila agresivita a síla. V Plzni se projevuje rukopis Michala Bílka, který tým mění víc do rychlosti a přímočarosti. Západočechům vstup do sezony vychází, výsledkem jsou čtyři výhry 2:1. Jak si tým došel pro tři důležité body na hřišti Bohemians?

  • Bílkova klíčová změna

    Do kabin šli spokojenější domácí hráči, Bohemians vedli po penaltě Davida Puškáče. Michal Bílek s Pavlem Horváthem do druhého dějství překopali herní styl, místo tápajícího Jhona Mosquery vyslali na plac druhého útočníka Jeana-Davida Beauguela. Odvážný tah vyšel, Beauguel vyrovnal z penalty a druhý útočník Chorý nabil na gól Káčerovi. „Byl to správný krok, dostali jsme se do hry. Naše hra se zvedla, daleko víc jsme podrželi míč a byli pro soupeřovu branku nebezpeční,“ těšilo Bílka.

    Spokojený Bílek: Výhry si moc ceníme, na Bohemce to není jednoduché
    Video se připravuje ...

  • „Kačkovo“ probuzení

    Miroslav Káčer zdvihl rukavici a při zranění klíčových středopolařů se usadil v základní sestavě. "Kačka", jak zní jeh přzdívka, navíc hraje velmi dobře, na Bohemians vyšvihl možná nejlepší výkon za dobu, co obléká plzeňský dres. Neúnavně napadal, získával balony, držel střed pole. A po přiťuknutí Tomáše Chorého nádhernou brankou zápas rozhodl. „Vyždímal se na sto procent. Po zranění několika středových hráčů dostal prostor a chytil šanci. Pracuje výborně,“ chválil Bílek.

    Bohemians - Plzeň: Káčer krásným obstřelem otočil na 2:1 pro Viktorii!
    Video se připravuje ...

  • Kudrlinky nahradila tvrdá síla

    Změna plzeňského herního kabátu je čím dál viditelnější. Michal Bílek ubral na míčové dominanci, o to víc dbá na defenzivní stabilitu, přímočarost a agresivitu. K vidění nejsou kudrlinky a krátké přihávky uprostřed pole. Plzeňská hra je rychlejší, jednodušší a nepříjemnější, zatím navíc přináší výsledky, konkrétně čtyři výhry 2:1. „Vyrovnat se Bohemce v nasazení není jednoduché, nám se to podařilo. Ve druhé půli jsme ukázali, že se dovedeme bít o výsledek,“ konstatoval Bílek.

    Bohemians - Plzeň: Beauguel v poklidu poslal Bačkovského na druhou stranu, 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Mosquerovo trápení

    V přípravě vypadal velmi dobře a jako čerstvá posila si vybojoval místo v základní sestavě. Jenže od Jhona Mosquery to stále není ono, levonohý křídelník se trápil i na Bohemians, kde strávil několik úspěšných sezon. Už v poločase šel dolů, zaujal pouze centrem na volného Kayambu, který výtečnou šanci trestuhodně zahodil. Musí přidat, pokud si chce udržet místo v základu. „Moc se mu nedařilo,“ přiznal Bílek.

  • Kovaříkova motivace

    Proti Plzni, kde strávil devět bohatých sezon, měl jistě extra motivaci. Jan Kovařík ale v sobotu oblékl zelený dres Bohemians a od začátku byl proti bývalým parťákům vidět. Ve vápně ho srazil Pavel Šulc, což sudí Machálek viděl a správně zapískal penaltu. Kovařík hrál na levé straně velmi dobře, směrem k plzeňské brance nasypal hodně zajímavých centrů. Podílel se i na závěrečném náporu, kdy se domácí pokoušeli o vyrovnání.

    FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud