8. srpna 2021 • 04:55

Na Vrbu málo gólů, zraněný Dočkal i rozjetý Hancko. Co ukázala Sparta?

Vstoupit do diskuse
7
  • Video se připravuje ...

    I třetí ligový zápas Sparta ovládla. Navíc podruhé v řadě s nulou v zádech. Ovšem do zpěvu Pavlu Vrbovi po výhře nad Karvinou (2:0) zrovna nebylo. Přišel o kapitána Bořka Dočkala a trápilo jej, že sparťané nepřidali více branek. Příležitosti přitom měli. „Mrzí mě, že jsme nebyli přesní a důslední v ofenzivě,“ pronesl kouč Letenských. Co dalšího sobotní zápas ukázal?

  • Čekání na kapitána

    Jako by Sparta těch marodů za poslední dny měla málo. V sobotu odpoledne jí dost možná přibyl další. A rozhodně ne ledajaký. Duel s Karvinou skončil už po prvním poločase pro kapitána Bořka Dočkala, jenž si poranil koleno. „Musí na vyšetření do nemocnice, podle toho uvidíme. Začal mít problémy s kolenem, ale nechci spekulovat. Dozvíme se to po testech, teď bližší informace nemám,“ prohlásil trenér Vrba. Na marodce Letenských už jsou Ladislav Krejčí mladší i starší, Casper Höjer, Lukáš Štetina. Někde na pomezí pak laboruje Lukáš Juliš.

    Kapitán Sparty Bořek Dočkal v souboji s Jeanem Mangabeirou z Karviné Kapitán Sparty Bořek Dočkal v souboji s Jeanem Mangabeirou z KarvinéFoto ČTK / Šimánek Vít

  • Dva góly? Pro Vrbu málo

    Chce, aby jeho tým útočil a dával góly. Proti Karviné viděl Pavel Vrba od svých svěřenců dva, přesto nebyl úplně spokojený. „Jsem rád, že jsme se dostali i do několika dalších příležitostí. Kazilo to, že jsme ve finální fázi byli nepřesní a šance neproměňovali. Zápas pro nás mohl být v mnohem větším klidu. Mrzí mě, že jsme v koncovce byli nedůslední,“ uvedl zkušený kouč. Tahle slova mířila do velké míry k Adamu Hložkovi, který sice otevřel skóre, pak ale dvě stoprocentní šance zadupal.

    Sparta - Karviná: Hložek v další naprosté tutovce! Hanckův lob následně málem zapadl za Neumana
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Hancko zareagoval na Vrbu

    Nemusel nic říkat. Žádná jízlivá a úzkoprsá slova. Jen hrál fotbal, který se od něho žádá a který umí. Po Monaku se Dávid Hancko dočkal od Pavla Vrby mírné kritiky. „Čekal jsem, že nám pomůže víc, především směrem do ofenzivy,“ pronesl kouč Sparty. Reakce? Hancko byl v sobotu proti Karviné nejlepším hráčem na hřišti. Připsal si parádní asistenci u Hložkova gólu a druhou mu sparťanský forvard sebral špatnou koncovkou. I ve druhém poločase měl slovenský reprezentant žízeň. Karvinského brankáře Neumana chtěl nachytat obstřelem, který jej sotva vyškrábnul na roh. Hancko ukázal, proč za něj Pražané neváhali poslat do Itálie přes 60 milionů korun.

    Sparta - Karviná: Hložek se krásně uvolnil a obstřelil Neumanna! 1:0
    Video se připravuje ...

  • Šest zápasů v 18 dnech

    Ač sobotní slunné odpoledne nabízelo ideální podmínky pro fotbal, sparťanský trenér Pavel Vrba si je představoval poněkud jinak. Pražané proti Karviné sehráli šesté soutěžní utkání v posledních 18 dnech. Velký zápřah. Jenže kouč rudých si rotaci po náročné úterní bitvě s Monakem mohl dovolit jen z části. „Zápasů je strašně moc. Na hráče je to velká zátěž. Nás ale hlavně limituje marodka,“ posteskl si Vrba. Podle informací Sportu vedení Sparty možný odklad zápasu neiniciovalo, ani o něj nežádalo. Tato možnost byla Letenským nabídnuta ze strany Ligové fotbalové asociace. Po zjištění, že slezský soupeř nebyl odložení duelu nakloněn, tohle téma Sparta uzavřela. „Tím to pro nás haslo,“ uvedl Vrba.

    Vrba: Po Monaku to nebyla taková lehkost. Dočkal musí na vyšetření
    Video se připravuje ...

  • Karvinská hradba padla

    Soufiane Dramé, Eduardo Santos, Petr Buchta a na stranách Lukáš Bartošák a Antonín Křapka. Jako by trenér Jozef Weber vsadil na Letné vše na jednu kartu – na defenzivu. Na Pražany vyrukoval s rozestavením 5–4–1. Ovšem jen bránit se Spartě nechtěl. „Zvolili jsme defenzivní rozestavení, ale hrát defenzivně jsme nechtěli,“ reagoval kouč po utkání. Sparta se dostala do vedení, měla několik dalších šancí a Weber začal uvažovat o změně. „Nakonec jsme ji neudělali. Kluci si ověřili, že ofenzivně se dát hrát i v této formaci. Bohužel, na Spartě když chcete uspět, musíte využít jakoukoliv šanci. My pálili, ale buď nad, nebo vedle. Sparta vyhrála zaslouženě,“ krčil Weber rameny.

    Sparta - Karviná: Pešek našel Pavelku na vzdálenější tyči, 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Adam Hložek v šanci před brankářem Karviné Vladimírem Neumanem
    Adam Hložek v šanci před brankářem Karviné Vladimírem Neumanem

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud