9. srpna 2021 • 10:35

Rozhodčí popsal Peltovu návštěvu v kabině. Zdržel se prý 15 vteřin

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co dělal Miroslav Pelta během zápasu Jablonec - Bohemians v kabině sudích? Jak dlouho se zdržel a co arbitrům říkal? Svou verzi napsal do zápisu o utkání napsal rozhodčí Tomáš Klíma. K dění na Střelnici se mezitím vyjádřila i nová komise rozhodčích, která apeluje na manažery, aby podobnými návštěvami nepoškozovali pověst fotbalu. 



Hlavním důvodem, proč šéfové sudích tak rychle reagují, je poločasová návštěva majitele jabloneckého klubu Miroslava Pelty u rozhodčích. To po zápase nepřišlo správné trenérovi Bohemians.

„KR FAČR souhlasí s vyjádřením trenéra Bohemians Praha 1905, pana Luďka Klusáčka, že v kabině rozhodčích mají být při fotbalovém utkání pouze oprávněné osoby, mezi které majitel klubu samozřejmě nepatří,“ píše se v prohlášení.

V zápise o utkání píše o poločasové návštěvě i hlavní rozhodčí zápasu Tomáš Klíma, podle kterého byl pobyt domácího bosse v šatně velmi krátký. 

„Během poločasové přestávky přišel do kabiny rozhodčích pan Miroslav Pelta, načež jsem jej požádal, aby kabinu rozhodčích neprodleně opustil. Zdržel se cca. 15 sekund. Před svým odchodem komentoval dosavadní vývoj utkání slovy: ´My hrajeme strašně, vy ale pískáte dobře. Omlouvám se za chování trenéra (Rady), domluvím mu. Držte se!´,“ popsal hlavní rozhodčí.

Tomáš Klíma uvedl návštěvu Miroslava Pelty v kabině rozhodčích do zápisu o utkání Tomáš Klíma uvedl návštěvu Miroslava Pelty v kabině rozhodčích do zápisu o utkáníFoto iSport.cz

Návštěvu zároveň předal Disciplinární komisi LFA, která se jí bude zabývat. Asociace zároveň vyzvala pořádající kluby, aby důsledně dodržovaly své povinnosti. 

Nová komise rozhodčích v čele s bývalým sudím Radkem Příhodou se snaží neoficiálnímu kontaktům mezi rozhodčími a funkcionáři klubů zamezit. „Jakékoliv nedodržování těchto interních opatření ze strany rozhodčích bude KR FAČR důsledně trestáno,“ varuje. Ještě důležitější se ale v tomto ohledu zdá apel mířící jiným směrem: „Komise rozhodčích zároveň tímto prohlášením vyzývá všechny fotbalové funkcionáře, aby dodržovali fotbalové normy a také se vyhnuli všem neoficiálním kontaktům s rozhodčími tak, aby nebyl poškozován český fotbal.“

Zápas v Jablonci skončil remízou 2:2 a jako hlavní ho řídil Tomáš Klíma. Asistovali mu Jakub Hrabovský a Dan Vodrážka. Klíma po přestávce po konzultaci s VAR (kterým byl Ondřej Berka) nařídil dva pokutové kopy, po jednom na každé straně.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Jablonec - Bohemians 2:2. Divočina na severu Čech, po zásahu VAR se kopaly dvě penalty
Video se připravuje ...
Nechápu, co dělal Pelta u sudích, řekl Klusáček. Rada se pustil do kouče i novináře Sportu
Video se připravuje ...
Jablonec - Bohemians: Další penalta po zásahu VAR! Provinil se jablonecký Hübschman
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
Jablonec - Bohemians: V akci VAR! Bačkovský ve výskoku přejel Pilaře, penalta pro Jablonec!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
16

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud