Jakub Konečný
8. srpna 2021 • 22:20

Dobrý úmysl neomlouvá. Pelta nemá u rozhodčích co dělat, musí přijít reakce

Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JAKUBA KONEČNÉHO | FORTUNA:LIGA má svou první aféru této sezony. Trenér Bohemians Luděk Klusáček se o přestávce utkání (2:2) srazil s jabloneckým majitelem Miroslavem Peltou, který právě opustil kabinu rozhodčích. A po vypjatém zápase to zmínil v televizním rozhovoru a posléze rozvedl v online tiskové konferenci.



„Je to věc, kterou nechápu a cítím to jako problém,“ vysvětlil Luděk Klusáček, proč s tím šel ven.

Problém to samozřejmě je – a velký. V situaci, kdy český fotbal bojuje o ztracený kredit, potřebuje přesně takové věci ze všeho nejméně.

„Majitel klubu se šel k rozhodčím omluvit za přehnaně podrážděné chování trenéra Petra Rady, následně jej šel také usměrnit do domácí kabiny,“ podal na svém twitterovém účtu tiskový mluvčí Martin Bergman verzi jabloneckého klubu.

I kdyby to tak nakrásně bylo, Pelta překročil červenou linii. Se svým životopisem a ani na svém stadionu prostě nemá u rozhodčích co dělat. Klusáček sice působí někdy až paranoidně a vidí špatnost za každým rohem, ale nelze se mu divit, že ho rozhodilo, když viděl jabloneckého bosse, jak se o pauze hrne žoviálně z šatny arbitrů. Těžko ho mohlo napadnout, že z toho kouká něco dobrého pro Bohemians.

Vedle Pelty pochybili samozřejmě i rozhodčí na čele s hlavním Tomášem Klímou, kteří měli promptně nezvaného hosta vykázat do patřičných mezí. Jenže šlo o vesměs nezkušenou a mladou sestavu, která pak nedostatek odvahy ukázala i ve druhém poločase, kdy benevolentně trpěla Radovo chování, které bylo rovněž za hranou.

Natvrdo řečeno – ani na jedno neměli koule.

Proto musí přijít ze strany disciplinární komise i komise rozhodčích rázná reakce. Jinak se pojede dál ve starých kolejích, ať se práší za kočárem.

Nechápu, co dělal Pelta u sudích, řekl Klusáček. Rada se pustil do kouče i novináře Sportu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
16
Články odjinud


Články odjinud