Kryštof Rossmann
26. srpna 2021 • 18:22

Hoftych končí v Liberci. Mezi nástupci známá jména, klub řeší i Haška ml.

Autor: Kryštof Rossmann, šf
Vstoupit do diskuse
26
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední kapka. Fotbalisté Slovanu Liberec vyhořeli ve druhém kole poháru, třetiligovým Zbuzanům na domácí půdě podlehli 1:2. Překvapivá porážka rozdmýchala varieté změn, na pozici hlavního trenéra končí Pavel Hoftych, klub aktivně hledá náhradu. Podle informací deníku Sport by se jí mohl stát Martin Hašek, který naposledy vedl Bohemians mezi lety 2017 až19, ve hře jsou ale také další jména.



Jedna éra končí. Pavel Hoftych, jenž dovedl Slovan v minulé sezoně do základní skupiny Evropské ligy, odtrénoval na lavičce Severočechů poslední zápas. Zkušený 54letý kouč působil pod Ještědem od června 2019, letos načínal svou třetí sezonu. Další už nepřidá, po čtvrteční dopolední schůzi představenstva obdržel výpověď.

„S vedením klubu jsme se dnes dohodli na ukončení spolupráce. Samozřejmě mě mrzí, že mé působení ve Slovanu má takový konec, protože v Liberci se dobře pracuje, je tady dobré klima jak pro fotbal, tak pro život a potkal jsem tu spoustu skvělých lidí,“ řekl Hoftych pro klubový web. „Nevydařil se nám už závěr jara, já za to přebírám odpovědnost. Mužstvo po neúspěšném vstupu do sezony a porážce proti Zbuzanům asi potřebuje nový impuls, aby se hráči restartovali. Každopádně si vážím, že jsem mohl být součástí liberecké rodiny a určitě se tu nadále budu objevovat a Slovanu přeju jen to nejlepší, aby se rychle nastartoval. Fanouškům, kterým jsme v poslední době moc radosti nedělali, děkuju za podporu. Věřím, že dál budou stát při týmu.“

Hoftych a spol. odtrénovali ve Slovanu celkem 75 ligových duelů, s jedním pátým a šestým místem. Do aktuální sezony Severočeši naskočili hrozivě, během úvodních pěti kol vstřelili pouhý gól a bod brali jen z remízového duelu s Hradcem Králové (1:1).

Potenciálních náhrad je podle informací deníku Sport víc, řešením může být angažování Martina Haška. Ten naposledy trénoval Bohemians, kde skončil před dvěma lety. Ke Slovanu má vztah, dvakrát během aktivní hráčské kariéry jeho dres totiž oblékal (1991-97 a 2005).Sám Hašek ovšem tvrdí, že žádná jednání neprobíhají. „S nikým z Liberce v kontaktu nejsem, nikdo mě neoslovil,“ řekl serveru iSport.cz.

Mluví se ovšem také o variantě s Lubošem Kozlem a Jaroslavem Veselým z Chrudimi. Rozhodne se v řádu nejbližších dnů. 

Kromě poslední příčky tabulky Severočeši vypadli navíc z MOL Cupu. Naposledy nepřešli přes druhé kolo poháru před 24 lety, v sezoně 1997/1998. Hrozivý start sezony hodlá vedení řešit i z hlediska posílení kádru. Na spadnutí je příchod Martina Haška mladšího, který by se vrátil do české nejvyšší soutěže po rok a půl dlouhé odmlce. Liberec ze soudního sporu hráče se Spartou neponese žádné závazky, ty převzal už německý Würzburger, kde 25letý středopolař naposledy působil. Ani v jeho případě však podle Haška staršího k žádnému oslovení ze strany Slovanu zatím nedošlo, bývalý letenský záložník je stále bez angažmá.

LIGOVÁ BILANCE PAVLA HOFTYCHA
V LIBERCI

Výhry: 30
Remízy: 17
 Prohry: 28
Skóre: 102:92
Bodů na zápas: 1,39
2021/22 0-1-4 1:9 1 bod
2020/21 14-10-10 44:32  52 bodů
2019/20 15-6-14 55:51 51 bodů, kvalifikační zápas s Mladou Boleslaví 2:0

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud