29. srpna 2021 • 04:50

Vrba pánem Letné, Panák s boulí i prokletí levé strany. Co ukázala Sparta

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Dvanáct. Tolik je měsíců v kalendáři a tolik zápasů vyhrál Pavel Vrba na Letné v roli kouče Sparty. Ve FORTUNA:LIZE má doma stoprocentní bilanci. „Taková série mě těší. Vyhrávat před vlastními fanoušky je hodně důležité,“ pochvaloval si sparťanský kouč sérii výher. Radost mu ovšem zkazila slabá sparťanská produktivita i zranění dalšího levého obránce – kvůli bolavé achilovce odpadl Matěj Polidar.

  • Vrbova série

    Tady jsem pánem já! Slogan, kterým by Pavel Vrba mohl vítat soupeře v letenské Generali Česká Pojišťovna aréně. Se Spartou doma ve FORTUNA:LIZE dosud neprohrál. Dvanáctou výhru v řadě od únorového nástupu do funkce mu proti Českým Budějovicím trefil Dávid Hancko. Navíc sérii bez prohry prodloužil již na 15 zápasů v řadě. „Těší mě, že hlavně v domácích zápasech se nám daří. Hrajeme před domácím publikem, ale víte sami moc dobře, že je to jen část toho, co chceme. Potřebujeme na to navázat ve venkovních zápasech. Ale jsem rád a těší mě, že ta série pokračuje,“ usmál se Pavel Vrba. Pokud by rudí chtěli pomýšlet na rekordní sérii vítězných zápasů před vlastním publikem, budou muset vítěznou morálku udržet ještě několik týdnů. Na samotném vrcholu je totiž počin z let 1999–2001, kdy rovněž letenská parta vyhrála dvacetkrát v řadě.

    Vrba spokojený s nulou: Ale produktivita byla špatná
    Video se připravuje ...

  • Loket, boule. Ale pouze žlutá karta…

    Byl to moment, který v sobotním utkání Sparty s Dynamem spustil lavinu emocí. V samotném závěru totiž Michal Škoda trefil v souboji loktem do hlavy Filipa Panáka. Velmi pravděpodobně neúmyslně, ovšem taky velice tvrdě. Letenskému stoperovi se na čele okamžitě udělala obrovská boule, sudí Pavel Franěk ale útočníkovi Českých Budějovic ukázal pouze žlutou kartu. A to Pavla Vrbu dopálilo. „Nerad bych k tomu něco říkal. Absolutně nerozumím tomu, že to bylo posouzeno takhle. Nevím, co víc k tomu říct. Ať si to vysvětlí někdo jiný. Já bych mohl povědět něco, co by mě pak asi mrzelo.“

    Sparta - České Budějovice: Škoda loktem trefil Panáka, dostal jen žlutou
    Video se připravuje ...

  • Dvaatřicet střel. Ale jen jeden gól

    Při pohledu na výsledek to může vypadat jako relativně vyrovnaný mač. 1:0. Jenže nebyl. Sparta českobudějovické Dynamo totálně přejela. Do konečného skóre to ale nevepsala, protože předvedla další festival zahozených tutovek. Kdyby jich proměnila polovinu, musela by vyhrát minimálně o čtyři góly. Statistiky ostatně hovoří za všechno. Pražané vyslali dohromady dvaatřicet střel, z toho osm mezi tři tyče. Ujala se ale jen hlavička Dávida Hancka po rohu Davida Moberga Karlssona. „Podali jsme dominantní výkon. Chyběly jen ty góly. Ale ty rozhodují o všem a my je tentokrát nedávali. To je špatně. Vytvořili jsme si toho dost, ale i ta jediná branka padla po rohu, kdy se dobře prosadil Hancko. Měli jsme dohrát spoustu dalších situací, určitě to jde na vrub ofenzivních hráčů. Musí být v koncovce chladnokrevnější,“ zdůraznil Vrba.

    Hancko měl větší radost ze zákroku než z gólu: Stačilo to tečovat
    Video se připravuje ...

  • Nula střel, nula rohů. Horejš byl přesto spokojený

    Před dvěma lety si odvezlo z Letné bod za plichtu 3:3. Loni dokonce po triumfu 4:2 všechny tři. Tentokrát ovšem Dynamo na Spartě téměř nemělo nárok. Byť prohrálo o gól, za favorizovaným soupeřem výrazně zaostávalo. David Horejš byl přesto spokojený. „Výkon byl velice slušný, Spartu jsme potrápili. Na lepší výsledek jsme potřebovali vstřelit branku,“ prohlásil trenér Jihočechů. Nutno ovšem podotknout, že ke gólu měli černobílí v sobotu večer pořádně daleko. Na Florina Nitu totiž nevystřelili ani jednou, neměli dokonce ani rohový kop.

    Horejš po porážce: Velice dobrý výkon, zápas rozhodla standardka
    Video se připravuje ...

  • Prokletí levé strany

    Letní posila Casper Höjer odpadl před několika týdny po Rapidu Vídeň. A nyní přišla Sparta o další variantu na levý kraj obrany. Kvůli bolavé achilovce musel ze hry Matěj Polidar. „Matěj cítil, že má problém s achilovkou. Nebyl úplně fit, tak jsme ho raději stáhli. Teď budeme čekat na výsledky vyšetření, abychom viděli, jak velký je to problém. Snad by to nemuselo být nic vážného, ale znáte to.“ Na beka tak musel ze stopera Dávid Hancko. Bude Sparta řešit dvě absence na přestupovém trhu? „Budeme hlavně čekat na vyšetření. Pokud by to byla natržená achilovka, asi bychom se o tom mohli bavit. V dané chvíli to ale vypadá tak, že to řešit nebudeme. Kádr máme široký, nalevo může hrát Hancko. Teď se nám navíc někteří hráči vrátí.“

  • Filip Panák dostal ránu loktem a měl na hlavě velkou bouli
    Filip Panák dostal ránu loktem a měl na hlavě velkou bouli

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud