Jakub Konečný
11. září 2021 • 13:00

Bílkův manuál na Spartu: aktivita, odvzdušněný systém i DJovy pecky

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Proti Spartě začínal Michal Bílek své druhé trenérské angažmá v Plzni – a dopadlo to špatně. Zbabělá Viktoria v květnu padla na Letné 1:3. Chybami se však člověk učí, zvlášť když má k ruce tak cenný studijní materiál. Deník Sport vybral pět bodů, které musí kouč červenomodrých pohlídat, aby se dnes večer po duelu dvou bývalých šéfů národního týmu radoval on.

  • Můj dům, můj hrad

    Co přišel Pavel Vrba do Sparty, doma sbírá v lize jen výhry, už jich nastřádal dvanáct. Michal Bílek je na tom nicméně v Plzni podobně, i on je zatím ve FORTUNA:LIZE na vlastním hřišti stoprocentní. Jeho série je však mnohem kratší, pouze čtyřdílná. Dnes ji potřebuje natáhnout, pomoci by mu mohly dva faktory. Vědomí, že Spartě to ve Štruncových sadech dlouhodobě nejde – a diváci. Poprvé od 7. března 2020 může být Doosan Arena vyprodaná, takže je to výzva i pro fanoušky.

    Plzeňský kouč Michal Bílek udílí pokyny během ligové prohry 0:1 s HradcemFoto Beránek / Sport

  • Odvzdušněný systém

    Při své květnové premiéře na Spartě ji Michal Bílek navlékl do rozestavení 3-5-2, které jí vůbec neslušelo ani nesedělo. V dalším utkání se vrátil ke hře se čtyřmi obránci a drží se jí i v nové sezoně, byť má variantu se třemi stopery v oblibě. V minulosti s ní slavil úspěchy a i během letní přípravy mluvil o tom, že se k ní chce aspoň nárazově vracet. Typologicky však současnému kádru Viktorie vyhovuje mnohem víc systém 4-1-4-1, který by mohl platit i na Spartu.

    Jen do tří z dosavadních dvanácti zápasů v sezoně zasáhl stoper a kapitán Lukáš Hejda. Pro dnešní zápas proti svému bývalému klubu by však měl být k dispozici.

    SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:1. Velký obrat odstartoval Hložek, Bílkův beton nezabral
    Video se připravuje ...

  • Aktivita, intenzita, tempo

    Sparta se pod Pavlem Vrbou prezentuje jako vědomě nevyvážený tým. Silný a přesvědčivý dopředu, křehký a zranitelný vzadu. Tomu musí odpovídat strategie Viktorie. To znamená aktivita, intenzita, tempo, tedy zbraně, kterými přejela Spartu doma naposledy pod Adrianem Guľou. Dotěrný a důsledný presink ruší a rozhodí každého soupeře, Bořka Dočkala a spol. nevyjímaje. Pokud naopak domácí pustí hosty do hry a nechají je rozjet svůj kombinační kolotoč, čeká je velké bolení hlavy.

    3374  

    Sparta dosud realizovala 3374 přihrávek – nejvíc v lize. Plzeň je s počtem 2959 druhá, potkají se tedy dva nejlépe kombinující týmy.

    RENTGEN: Souboj snajprů. Rozhodne šlágr Beauguel, nebo Hložek?
    Video se připravuje ...

  • DJ a jeho pecky

    Letenský tým v Plzni historicky krvácí po standardních situacích, před rokem to ostatně potvrdila trefa Lukáše Hejdy po rohovém kopu. Přípravu signálů má ve Viktorii na starost asistent trenér Pavel Horváth, sám bývalý exekutor. Shodou okolností mu však nyní v kádru vykrystalizoval nadějný nástupce – Dominik Janošek kope rohy a trestňáky rovněž skvěle. Šanci, kterou dostal kvůli zraněním Lukáše Kalvacha a Moudoa Ndiayeho, zatím chytil pevně. Jede jednu pecku za druhou.

    5/9

    Z dosavadních devíti ligových gólů vstřelila Plzeň hned pět ze standardních situací. Po dvou z trestných kopů a penalt, jeden po rohovém kopu.

    Liberec - Plzeň: Řezník na zadní tyči dorazil míč do sítě, 1:0 pro Viktorii!
    Video se připravuje ...

  • Vyladěné duo B B

    Michal Bílek porazil coby trenér Spartu jen jednou v životě. Před třemi roky slavil na lavičce Zlína výhru 1:0, kterou zařídil Jean-David Beauguel. Francouzský útočník u toho bude dnes večer zas a na jeho výkonu bude hodně záležet. To samé platí pro Pavla Buchu, který v sezoně zatím střídá skvělá představení s mizernými. Plzeň nutně potřebuje jeho lepší verzi, tedy hodně naběhaných kilometrů a kvalitu ve finální fázi. Tak jako před rokem, kdy subtilní záložník Spartu záhy otevřel rychlým gólem.

    2+2

    Jean-David Beauguel i Pavel Bucha mají ve FORTUNA:LIZE proti Spartě stejné individuální statistiky: dva vstřelené góly a dvě asistence.

    SÁZKAŘSKÉ TIPY: Sparta by mohla vyhrát v Plzni, Liberec opět bez vítězství
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud