Jakub Dvořák
13. září 2021 • 10:00

Azevedo v Baníku opět na hraně. Dostane šanci talent z třetí ligy?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poločas a dost. Víc už trenér Ondřej Smetana na Stínadlech raději nepokoušel. Zatímco v minulém ročníku patřil Carlos Dyjan De Azevedo mezi opory Baníku, na začátku nové sezony FORTUNA:LIGY se drobný Brazilec opět trápí. V sobotu proti Teplicím (2:1) se ho vítězný obrat už netýkal – po úvodních 45 minutách totiž už mířil do civilu a zbytek sledoval z lavičky



Loni touto dobou prožíval poněkud jinačí příběh. Na Bazalech byl spásou. Z třetiligového béčka, kde to měl nahnuté a hledal si jiné angažmá, se nakonec vyšvihl zpátky do prvního týmu. Rovnou do základní sestavy a postupem času se díky trefám z penalt stal zároveň i nejproduktivnějším hráčem klubu, když nasbíral 11 branek a 4 asistence.

Pravdou ovšem je, že drtivá většina byla z pokutových kopů. A navíc za vlády trenéra Luboše Kozla. Po příchodu Ondřeje Smetany už lechtivému Brazilci opět pšenka přestává kvést. Minutaž se mu smrskla na polovinu. Na startu nového ročníku se ze sedmi případů procpal do základu pouze třikrát. Jenže na Stínadlech vloženou důvěru opět nesplatil.

Na trávníku vydržel jen úvodních 45 minut. Důvody byly čistě taktické. Víc se o tom Smetana po vydřené výhře nechtěl zaobírat. „Je to komplexnější věc. Věc výkonu, taktiky, přístupu, práce. Tam bylo snad všechno. To asi ani není věc sem na tiskovku,“ reagoval na dotaz, proč 30letého křídelníka stáhl a do hry poslal nigerijskou rychlonožku Yiru Sora.

Ondřej Čelůstka a Carlos De Azevedo v hlavičkovém souboji
Ondřej Čelůstka a Carlos De Azevedo v hlavičkovém souboji

Avšak ani mrštný Afričan radost ostravskému kouči neudělal. Sotva se objevil na trávníku, připravil mu obří šanci Nemanja Kuzmanovič. Jednadvacetiletý fotbalista však bez přípravy napálil jen domácího brankáře Jana Čtvrtečku.

O pár minut později se navíc Teplice po pohledné kombinační akci ujaly vedení. „Místo aby Sor proměnil tutovku, dostaneme gól,“ láteřil Smetana, jenž několikrát během druhé půle Nigerijce napomínal a připomínal mu taktické úkoly.

Zatímco s africkým mladíkem mohou Slezané ještě trpělivost a vybrousit z něj drahokam, který jim bude závidět celá FORTUNA:LIGA, v případě o devět let staršího Brazilce už to do budoucna valně nevypadá.

Po sezoně mu v Baníku končí smlouva. Na jeho místo se v klubu tlačí talentovaný David Buchta, jenž je nyní na marodce a další šikovní mladíci čekají na šanci. Dost hlasitě si o ni v třetiligovém B-týmu například říká Petr Jaroň. V neděli 20letý záložník jedinou brankou rozhodl o výhře nad zlínskou rezervou. Celkem se v osmi zápasech trefil již osmkrát a vévodí tabulce střelců MSFL.

Dostane pozvánku už o víkendu na Sigmu?

Azevedo v Baníku

pod Kozlem vs. pod Smetanou
8 góly 4
2 asistence 2
23 zápasy 18
1895 minuty 958

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud