Jonáš Bartoš
19. září 2021 • 05:00

Plzeň lídrem: Staňkův zákrok kola, Bílkova reakce. Zaujme klenot i Šádka?

Vstoupit do diskuse
9
  • Video se připravuje ...

    Plzeňská Viktoria potřetí v sezoně otočila zápas na svých „oblíbených“ 2:1, znovu ukázala sílu a i po víkendovém osmém kole povede FORTUNA:LIGU. V sobotu oslavili Západočeši 110. výročí od založení klubu, výhrou i reakcí na nepříznivý výsledek potěšili početné publikum. Co se Plzni proti budějovickému Dynamu povedlo a co zápas ukázal?

  • Staňkův zákrok kola

    Roste každým zápasem, perfektně zvládl i nedávnou premiéru v reprezentačním dresu. A v sobotu večer Viktorii dokonale podržel. Pět minut před koncem Staněk zastavil na čáře famózním zásahem Talovierovu hlavičku, zcela jistě půjde o jeden ze zákroků kola. Pětadvacetiletý gólman proti svému bývalému klubu zachytal výborně, v nastavení si poradil i s dělovkou Michala Škody. Parádní práce!

    „Snažím se být na každý zápas nastavený stejně. Reprezentační pauza pro mě byla dost turbulentní, ale snažil jsem se být v klidu v národním týmu i tady. Beru to jako zkušenost, podobné těžké zápasy ještě snad budou. Není to tak, že bych létal někde v oblacích, spíš mi to pomůže do dalších utkání,“ vyprávěl hrdina utkání.

    Plzeň - České Budějovice: Staněk famózním zákrokem zastavil Talovierovu hlavičku na čáře!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Bílkova blesková reakce

    Plzeň přepnula na vyšší mód až po inkasované brance. Michal Bílek na exkluzivní trefu Basseyho reagoval okamžitě - na začátku druhé půle sundal Kopice s Kalvachem a na plac vyslal Janoška s Chorým. Šlo o velmi důležitý, možná klíčový tah utkání. Janošek se velmi dobře staral o rozehrávku, Kalvach určitě nebude mít po zranění místo v základu garantované. Chorý pomohl vepředu důrazem a výškou, výborně připravil vyrovnávací trefu pro Radima Řezníka.

    „Kalvach měl těžké zranění, nesehrál žádné utkání, bylo to pro něj nesmírně složité.Janošek nám pomohl. Dostal se hodně do kombinace, zakládal útočné akce. Jsem rád, že lavička je taková jaká je. Trochu se nám vyprázdnila marodka, je z čeho vybírat. Dnes jsme do toho sáhli a hru se nám podařilo oživit a zápas zvrátit,“ liboval si Bílek.

    Plzeň - České Budějovice: Hejda se prosadil po Sýkorově centru a otáčí na 2:1!
    Video se připravuje ...

  • Mladý klenot Dynama - zaujal i Šádka?

    Fortune Bassey, skutečné štěstí budějovického Dynama. 22letý forvard vyšvihl v Doosan Areně precizní výkon. A ukázal, jaký v něm dřímá potenciál. Takový, že by po něm brzy mohly sáhnout mnohem větší kluby. Vrcholem bylo akrobatické zakončení při vedoucím gólu, Bassey byl i u mnoha dalších ofenzivních akcí. Rychlý, hbitý, technicky mimořádně vybavený. V Bohemians, odkud ho před třemi lety jako neperspektivního juniora s klidným svědomím pustili, si musí řádně drbat hlavu.

    „Byl skvělý, dneska mohl dát tři góly, podal nadstandardní výkon. Hrál za nás v lize sedmé nebo osmé utkání, byl hodně nebezpečný, ale chceme od něj góly. Forty pracovat chce, bude mít obrovský přínos, ještě větší, než doposud,“ komentoval jeho výkon budějovický trenér David Horejš.

    Plzeň - České Budějovice: Bassey nádhernou ranou v pádu angličanem propálil Staňka
    Video se připravuje ...

  • Povedené oslavy

    Viktoria sobotní mač moc chtěla vyhrát. 110. výročí od založení klubu bylo pojato ve velkém, proti Dynamu vyvrcholily oslavy západočeských úspěchů. Domácí nastoupili ve speciálních retrodresech, už před zápasem byly u stadionu připraveny nejrůznější zajímavé atrakce pro fanoušky, operní pěvkyně Eva Urbanová před výkopem zazpívala státní hymnu. Stadion se vyprodat nepodařilo, do Doosan Areny dorazilo 9312 diváků. Atmosféra proti Spartě byla v minulém domácím zápase ještě bouřlivější, přesto povedená otočka diváky dostala do varu.

    „Je super, že jsme oslavy zvládli, v takových zápasech je vždycky trošku větší tlak, to bylo dneska vidět. Ale dopadlo to pro nás šťastným koncem, takže všechno dobré,“ komentoval atmosféru utkání gólman Staněk.

  • Energický střelec Řezník

    S chladnou hlavou a naprosto mazácky vyřešil akci, po které Plzeň srovnala na 1:1. Radim Řezník vstřelil už třetí ligový gól v probíhající sezoně, po osmi kolech vyrovnal svůj nejlepší ročník, tři ligové branky zvládl jen jednou, v sezoně 2014/15. Muž na odstřel našel novou mízu, ve 32letech stále piluje pravou lajnu s nesmírnou energií. Vybojoval si zpátky pozici v základní sestavě a týden co týden svou pozici na kraji obrany potvrzuje.

    „Víte, jaká situace okolo něj byla. Začínal v béčku, měli jsme spousty zraněných, tak jsme ho vzali nazpátek. Šanci, kterou dostal, tak chytil. Jde nám ale i o to, aby dobře bránil. Vstřelil třetí branku, to je skvělé,“ chválil Bílek.

    Plzeň - České Budějovice: Řezník si skvěle zasekl a prostřelil Vorla, 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Plzeňský obránce Radim Řezník ve chvíli, kdy vstřelil branku Českým Budějovicím
    Plzeňský obránce Radim Řezník ve chvíli, kdy vstřelil branku Českým Budějovicím

    Bílek: Ubojované utkání, co řekl o poločase?
    Video se připravuje ...

    Staněk: Při Škodově střele mi zatrnulo, jsem rád za tři body
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud