19. října 2021 • 14:55

Slavia odletěla do Izraele. Nechceme opakovat Beer Ševu, zní z týmu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako tradičně už dva dny před venkovním pohárovým zápasem odcestovali fotbalisté Slavie ke čtvrtečnímu utkání 3. kola skupiny Evropské konferenční ligy do Haify proti Maccabi. Pražané po poledni odcestovali do Izraele s cílem přivézt lepší výsledek než před rokem, kdy na úvod Evropské ligy prohráli s Beer Ševou 1:3.



„Nechceme, aby se tohle opakovalo. Není to ale jen o tomhle zápase. Pokaždé, když se něco nepovede, tak je to v nás. Chyby si ukážeme, tamten zápas jsme si perfektně rozebrali a pak jsme se od toho odrazili,“ řekl pro klubovou televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Český šampion o víkendu porazil v lize Liberec 3:1 a vyhrál po předchozích dvou soutěžních porážkách s Feyenoordem Rotterdam a v derby se Spartou. „Doufejme, že nás ten zápas s Libercem nakopnul, i když herně to ještě není úplně ideální. Ale věříme, že nás to v hlavách posunulo dál a každý zápas bude lepší,“ poznamenal asistent hlavního kouče Jindřicha Trpišovského.

Slávisté odletěli z Prahy do Tel Avivu a následně se podél pobřeží přesunou do Haify, která je vzdálená necelých 100 kilometrů. V Izraeli platí přísnější koronavirová opatření například pro vstup do země.

„Samozřejmě do Izraele člověk letí s tím, že tam je lepší počasí, na to se nejde netěšit. Cestujeme tam už poněkolikáté a vždy to bylo v pohodě, tedy až na ten poslední výsledek v Beer Ševě, který bychom neradi opakovali,“ řekl Houštecký.

Slávisté mají nadále velkou marodku a problémy řeší především v defenzivě. Proti Liberci chybělo hned osm obránců včetně kapitána Jana Bořila, který bude dlouhou dobu mimo hru. Nejblíže návratu jsou podle Trpišovského stopeři Ondřej Kúdela s Aihamem Ousouem.

Ve středu si Pražané v Izraeli zatrénují a zápas rozehrají ve čtvrtek v 18:45. V úvodních dvou kolech skupiny červenobílí porazili Union Berlín a prohráli v Rotterdamu s Feyenoordem. Haifa má na kontě bod.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Feyenoord 6 4 2 0 11:6 14
2. Slavia 6 2 2 2 8:7 8
3. Union Berlin 6 2 1 3 8:9 7
4. Maccabi 6 1 1 4 2:7 4

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud