20. října 2021 • 12:28

LIGA OČIMA FANOUŠKŮ: Tvrdík přišel na návštěvu, Plzeňská bramboračka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
28
  • Zranění slávistických obránců řešil s fanoušky i šéf Jaroslav TvrdíkZranění slávistických obránců řešil s fanoušky i šéf Jaroslav TvrdíkFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Fotbalová FORTUNA:LIGA zahájila druhou třetinu základní části. Slavia porazila Liberec, ale řeší další zranění na stoperu, což s fanoušky řešil už i Jaroslav Tvrdík. Soutěž dál vede Plzeň, která sice veze tři body z Teplic, ale žádná velká fotbalová paráda to nebyla. Sparta vyhrála v Ďolíčku tentokrát nad Pardubicemi a Bohemians schytali další výprask. Projděte si, jak vidí poslední kolo zástupci největších ligových kotlů. 

  • SLAVIA PRAHA

    Hodí se vše, co předejde zraněním

    Už je to jako ohraná písnička, která jede pořád dokola. Slavia doma porazila Slovan Liberec a zase měla improvizovanou obranu. Maskou vybaveného Tarase Kačarabu doplnil Jakub Hromada. A světe, div se, v 64. minutě musel kvůli zranění střídat. Zítra nás čeká zápas v Konferenční lize s Haifou a trenér Trpišovský bude muset zase něco vymýšlet. V sobotu před zápasem proběhla valná hromada Odboru přátel Slavie, které se zúčastnil i Jaroslav Tvrdík. Mluvil i o problému častých zranění a nutnosti úpravy počtu zápasů, zejména pro reprezentanty. Samozřejmě s tím, že bude hodně složité prosadit jakoukoli změnu. Klub bude nejen v souvislosti se zraněními v zimě upravovat regenerační část zázemí pro hráče jako prevenci zdravotních problémů. Smutné je, že když se konečně Slavia dostala stabilně do špičky českého fotbalu a ukazuje kvalitní fotbal i v Evropě, častá zranění ji brzdí. A já si pokládám již poněkolikáté letos otázku, kdy nás ta smůla opustí. Už by bylo na čase.

    DAVID OCETNÍK. 43 let, AREA 114

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

    SESTŘIH: Slavia - Liberec 3:1. Krmenčík s Kuchtou rozhodli, trefil se při návratu i Stoch
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Pálila čubrica i Minčev…

    Po nepříliš chutném předkrmu, který nám předložila naše reprezentace, jsme se vrátili zpět do ligy. Pardubický perník, který nám v posledním zápase nechutnal, se tentokrát začal drolit poměrně brzy. K tomu přispěl také Bořek Dočkal, který po dlouhé přestávce nastoupil od samého začátku. Byť z počátku na něm byla znát určitá nerozehranost, později se prezentoval několika přesnými pasy na nabíhající útočníky i obránce. Z přesných přihrávek spoluhráčů profitoval zejména Martin Minčev, kterého jsem nepoznával! Místo zbrklosti bleskové náběhy, zakončené v prvém poločase dvěma brankami. Svůj podíl na nich měl zejména Adam Hložek, jehož agresivní styl hry dělal protihráčům velké problémy. Sám sice střeleckou smůlu neprotrhl, ale práci, kterou odvedl ve prospěch týmu, musel pozorný divák zaznamenat a ocenit.

    K tomu, abychom ze soupeře udělali lyonský salám, je nutná zlepšená obranná hra, v níž se tentokrát dařilo méně Panákovi.

    Miloš Kolář. 70 let, fotbalový důchodce 

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

    SESTŘIH: Pardubice - Sparta 2:4. Přestřelku opanoval Minčev dvěma góly a asistencí
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Ještě přidat tu fotbalovost…

    V neděli jsem byl natěšen, už skoro rok jsem na venkovním zápase nebyl a… A asi jsem o nic nepřišel. Pozitivní věc: u vchodu v Teplicích žádná buzerace. Cca 150 Plzeňáků není málo, support docela na úrovni. Na hřišti jsme vedli již od 5. minuty a i dál jsme měli šance. Věřím, že kdybychom dali druhou branku, bylo by po zápase. Takhle to vypadalo ve druhé půli hrozně. Bramboračka, jak má být, zákopová bitva a tak podobně. Výhra jde za námi, ale ta nástavba v podobě hry pro oko diváka tam stále není. Když jsem byl v sobotu na Žákavě v I. A třídě, vstupné 30 korun, občerstvení za polovic co na ligu – a podívaná podobná. Akorát se tam pořád někdo neválel v kotrmelcích. Příští půjdeme týden na Chrást a těšíme se... Teď nás čeká randál pořádných soupeřů a na ně by tohle fakt nestačilo. Takže pokračujeme, bojujeme a fotbalovost přidáme. Pevně doufám. Jestli to uvidíme v ochozech, zeptejme se vlády. Je po volbách, opět můžou všechno. Čest královně Viktorce, celý COVID z Čech navždy pryč! A vláda s ním!

    KOVI. 53 let, koordinátor distribuce

    FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

    SESTŘIH: Teplice - Plzeň 0:1. Další vydřený triumf Viktorie, rozhodl v úvodu Beauguel
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Nedělejme závěry, smolná prohra

    Souboj s pravděpodobně přímým konkurentem v boji o pohárové příčky jsme výsledkově nezvládli. Hned v úvodu utkání jsme dostali nešťastný gól. První poločas jsme přesto měli pod kontrolou a byli jsme lepší a nebezpečnější. Dařila se nám zejména hra po křídlech se spoustou nepříjemných centrů. Po vyrovnání z penalty jsme tlačili, ale do poločasu se další branku vstřelit nepovedlo, což byl možná rozhodující faktor. Stejně jako úvod druhé půle, kdy jsme nastřelili tyčku a z cca deseti metrů netrefili téměř prázdnou bránu. Druhý gól hostů byl jako blesk z čistého nebe a na něj jsme už nestačili reagovat. Jako vždy pod trenérem Svědíkem výborně organizované Slovácko nás už k ničemu nepustilo a odehrálo závěr utkání takticky a zkušeně. Nám ke konci nejspíš došly i síly. Z první domácí prohry bych nějaké závěry nedělal. Naopak, výkon nebyl špatný. Čeká nás série těžších zápasů a je třeba v Karviné před pohárovým utkáním s Hradcem, a hlavně před soubojem se Spartou vyhrát.

    David Liveč. 40 let, vedoucí prodeje

    FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

    SESTŘIH: Baník - Slovácko 1:2. Moravskoslezský duel o poháry rozhodl v závěru Sadílek
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Dostali jsme další zbytečnou čočku

    Sobotní soupeř Bohemky je nevyzpytatelný jako říjnové počasí. Zelenobílí potřebovali potvrdit důležitou výhru nad Sigmou, a podle toho také do utkání v Boleslavi nastoupili. Musel ale přijít až bombarďák Pušky: ostrými pálil i po zranění a nic nestálo v cestě importu bodů. Nedávno jsme si u piva posteskli, že kdyby se liga hrála jen na první poločas, usiluje Bohemka o Champions League. Tentokrát to vydrželo o něco déle, ale efekt na konci byl stejný. Rychlá vyrovnávací branka, po které následoval výstavní první ligový gól Juráska z přímáku. Radek Sňozík by střelu okomentoval slovy: „Takhle už to ten frajer v životě netrefí!“ Hra se rozsypala a čtyřgólový debakl byl na světě. Další úplně zbytečná čočka, kterou nedokážu pochopit. Jde o špatnou kondici, nesoustředěnost nebo nervozitu? Závěrem bych chtěl podotknout, že nejsem z těch, kdo by plakal nad rozhodčími, člověk si zvykl na hodně, ale sluší se říct, že výkon sudího byl hodně slabý. No a v sobotu na půdu v laufu hrajícího Slovácka, pane jo. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 29 let, živnostník

    Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

     

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Bohemians 4:1. Kanonáda po přestávce, rozhodla krásná trefa z přímáku
    Video se připravuje ...

    Z V R P Skóre B
    1. Slavia 30 23 4 3 71:19 73
    2. Plzeň 30 22 6 2 53:19 72
    3. Sparta 30 20 6 4 65:32 66
    4. Slovácko 30 18 5 7 50:30 59
    5. Ostrava 30 14 9 7 54:39 51
    6. Hr. Králové 30 9 13 8 38:40 40
    7. Ml. Boleslav 30 11 5 14 45:48 38
    8. Liberec 30 10 7 13 29:38 37
    9. Olomouc 30 9 10 11 39:37 37
    10. Č. Budějovice 30 9 9 12 40:46 36
    11. Zlín 30 8 6 16 36:53 30
    12. Teplice 30 8 3 19 29:49 27
    13. Jablonec 30 4 14 12 22:45 26
    14. Bohemians 30 6 8 16 34:56 26
    15. Pardubice 30 5 9 16 35:67 24
    16. Karviná 30 3 8 19 30:52 17
    • Skupina o titul
    • Skupina o Evropu
    • Skupina o záchranu

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud