Radek Špryňar
Premium
29. října 2021 • 05:00

Slavia řeší gólmany: Mandous je po tragédii zpět. Vystrnadí Koláře?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezměrnou bolest na duši léčí prací. Aleš Mandous se po rodinné tragédii vrátil mezi tyče. Výkonem proti Olomouci (1:0) maximálně zaujal. Až natolik, že by nebylo překvapením, kdyby se za dva dny postavil na čáru i v netrpělivě vyhlíženém setkání s Plzní. „Cítím se skvěle,“ pravil gólman Slavie. Vystrčí Ondřeje Koláře znovu na střídačku? V Edenu se o tom povede velmi vážná debata.



Šlo o novinku. Doslova událost. Zda o přelomovou, to ukážou až nadcházející týdny a měsíce. Nicméně poprvé v ročníku se stalo, že se trenérský štáb Slavie rozhodl upřednostnit v brance Aleše Mandouse na úkor Ondřeje Koláře. „Měli jsme poradu s trenéry gólmanů, rozhodl vyloženě pocit,“ vysvětloval po vítězství 1:0 nad Olomoucí kouč Jindřich Trpišovský.

Mandous nebyl v pozici zahajovacího gólmana nováčkem. Před středečním večerem za Slavii odchytal již šest soutěžních duelů. Jenže to vždy mělo jednu podmínku: v pracovní neschopnosti byl kolega-konkurent Kolář.

Až proti Olomouci došlo na přehození rolí. „Rozhodl vyloženě pocit. Mandy si prošel těžkým obdobím, zasáhlo ho to, bylo to na něm vidět. V poslední době to ale byl zpátky zase on, na tréninku vypadal velice dobře. Viděl jsem, že se do brány těší. Navíc jsme hráli s Olomoucí, odkud přišel,“ popisoval své uvažování Trpišovský.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud