Jonáš Bartoš
28. listopadu 2021 • 04:50

Hladová Plzeň: Bílkův rekord, hříšníci ve formě i Mosquerova kouzla

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Fotbalisté Viktorie Plzeň odehráli jedno ze svých nejlepších podzimních vystoupení. Odevzdaným Bohemians nasázeli šest branek, což je nejvíc od jarního nástupu trenéra Michala Bílka a asistenta Pavla Horvátha. Západočechům se sobotní večer na domácím stadionu, kam mohlo kvůli covidovým restrikcím pouze tisíc fanoušků, náramně vydařil. Jak vypadal zápas v Doosan Areně?

  • Rekord pod Michalem Bílkem

    Plzeň si po delší době s chutí zastřílela. Jestliže Michala Bílka někdy ironicky obdivuje na Twitteru fanklub defenzivního fotbalu, teď museli mít radost jiní labužníci. Viktoria nasázela nebohému soupeři na cestu do Vršovic šest gólů. Šlo o nejvyšší výhru po jarním Bílkově příchodu do Plzně, v aktuální ligové sezoně se tým střelecky podobně vyřádil pouze proti Jablonci (24. října, 5:0). Plzeň se přiblížila svým maximálním nadílkám pod trenérem Adrianem Guľou, když sedm branek nastřílela v MOL Cupu proti Přepeřím (únor 2021) a Teplicím (prosinec 2020).

    Bílkova nejvyšší výhra v Plzni: Jsem rád za přístup všech hráčů
    Video se připravuje ...

  • Mosquerova kouzelná levačka

    Důrazný křídelník z Kolumbie se Plzni čím dál víc vyplácí. Jhon Mosquera navázal na branku z minulého kola proti Baníku (2:2), ligovou bilanci v aktuální ročníku už natáhl na pět branek a dvě asistence. V utkání proti svému bývalému klubu zvýšil na 3:0 luxusním způsobem. Nádherný pas od Pavla Buchy zužitkoval precizním obloučkem, z respektu k někdejšímu zaměstnavateli tentokrát neslavil. V zápase vyšvihl i přesný centr na druhý gól Plzně, kdy nekrytému Janu Kopicovi zbývalo hlavou trefit prázdnou bránu. Mosquera se aktuálně řadí k takřka nepostradatelným mužům Bílkova kádru.

    Plzeň - Bohemians: Mosquera předvedl lob z Poborského dílny! 3:0
    Video se připravuje ...

  • Návrat klíčových hříšníků

    Karetní tsunami s plzeňským mužstvem v minulých kolech pořádně zamávalo, což se podepsalo i na horších výsledcích. Pro duel s Bohemians byli až na Radima Řezníka všichni zpátky ve službě. Trenér Michal Bílek do sestavy vrátil Luďka Pernicu a Lukáše Kalvacha, stejně jako v Ostravě už mohl využít Jhona Mosqueru, nejlepšího hráče utkání. Do brány naskočil uzdravený Jindřich Staněk. Všichni se pod domácí úspěch výrazně podepsali - Pernica i Mosquera přispěli střelecky, Lukáš Kalvach zase pomohl ovládnout střed pole. A se Staňkem v brance se Plzni poslední měsíce vždycky lépe dýchá.

    Plzeň - Bohemians: Pernica zatloukl balon hlavou přesně k tyči, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Otevřená klokaní kapsa

    Bohemians v nešťastném představení vyrovnali neslavný klubový rekord. V rámci samostatné české ligy zopakovali nejtěžší porážku ze sezony 1996/97, kdy padli rovněž 0:6 v Drnovicích. „Klokani“ přijeli do Plzně s těžkýma nohama, domácím nestíhali v nasazení ani potřebné kvalitě. Tím pádem se velmi snadno spustila plzeňská mašina, která tentokrát šlapala nekompromisně až do konce. Klokaní „kapsa“ byla tentokrát příliš volná, domácí fotbalisté měli na hřišti mnoho prostoru a v klidu rozvíjeli nebezpečné kombinace.

    Plzeň - Bohemians: Bucha otřel střelu o Ljovinova záda a zaskočil Bačkovského, 4:0
    Video se připravuje ...

  • Šest gólů, šest střelců. A tlak na Slavii

    Plzeň se trefila už po deseti minutách, kdy po Čermákově nabídce udeřil před brankou Luděk Pernica. Po půlhodině se prosadil Jan Kopic, deset minut před koncem první půle zvýšil na 3:0 parádním obloučkem ve stylu Karla Poborského Jhon Mosquera. V tu chvíli bylo vymalováno, na hřišti existovalo jediné mužstvo. Plzeň dokázala zabrat i po přestávce, kdy přidali branky Bucha, Sýkora a také Joel Kayamba, který se trefil poprvé v aktuálním ligovém ročníku. O branky se postaralo šest různých střelců, Západočeši si po slabším období pořádně zvedli sebevědomí. A jistě se s chutí kouknou na Slavii, zda si v neděli poradí doma s posledními Teplicemi. Třemi body se Západočeši dotáhli na ligového lídra a zůstávají na dostřel, čímž obhájce titulu udržují ve střehu a pod tlakem.

    Plzeň - Bohemians: Kayamba udělal z Dostála kužel a střelou na zadní překonal Bačkovského, 6:0
    Video se připravuje ...

    Plzeňští fotbalisté se radují z jedné z branky v zápase proti Bohemians
    Plzeňští fotbalisté se radují z jedné z branky v zápase proti Bohemians

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud