Jakub Dvořák
Premium
30. listopadu 2021 • 16:45

Pulkrab důležitým Vrbovým žolíkem. Holoubek: Vzal bych si ho kamkoliv

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když byl v závěru působení v Plzni v úzkých, vytáhl Pavel Vrba z rukávu eso. Vysvlékl Marka Bakoše a poslal slovenského bijce na plac udeřit. O tři roky později oprašuje podobný scénář i na Letné. Úlohu žolíka však nezastává zkušený mazák, ale teprve 24letý Matěj Pulkrab. Sparťanský střelec v roli střídajícího hráče dal tři branky a hlásí se o prodloužení smlouvy. V zamčené části článku najdete i rozhovor s trenérem Davidem Holoubkem, který Pulkraba dobře zná.



Hodina zápasu s Libercem odbila. Matěj Pulkrab stejně jako před třemi týdny s Teplicemi už stál nachystaný u lajny. Měl vletět na hřiště a probudit ospalé letenské mužstvo. Povedlo se. Podruhé v řadě rozseknul nervózní zápas.

„Spartě pomohlo střídání, když přišel Pulkrab na hřiště, obraz hry se změnil,“ uznal kouč poražených Luboš Kozel. „Zatlačili nás a my měli problém udržet míč, natož něco vytvořit.“

Dravý forvard, jenž se před dorosteneckým věkem rozhodoval, zda přednost dostane profesionální kariéra fotbalisty či hokejisty, prokázal svoje silné stránky.

Za prvé stál tam, kde měl.

Za druhé vletěl do nepříjemného souboje na zadní tyči.

Za třetí i přes srážku s brankovou konstrukcí dotlačil míč do sítě.

Resumé? Vítězná trefa, jež přihrála Spartě důležité tři body.

„Je to drak, hráč do soupeřova velkého vápna. Umí využít minuty, které dostane,“ chválí jej Ivan Kopecký, někdejší trenér reprezentace do 21 let. Minutáž se mu po 16. kole sotva došourá přes 300 minut. „Vidíte na něm, že chce všechno hrát přímočaře a být tam, kde se něco děje. Žádá si přihrávky do nohy, pak je s míčem nebezpečný. Mimochodem, tohle trochu chybí Adamu Hložkovi, proto podle mě nemůže být tím drakem na hrotu jako Pulkrab,“ dodává Kopecký.

Sparta - Teplice: Pulkrab parádním obloučkem přehodil Grigara a zvýšil na 3:1!
Video se připravuje ...

Přitom se na první pohled naprosto vymyká nárokům na moderního útočníka: rychlost, schopnost neustále presovat a obcházet hráče pomocí driblinku od něj nečekejte. Tohle není typ Haalanda, Benzemy či Lewandowského. Pulkrab je prototyp útočníka-válečníka. Stará škola.

Přesto je na Letné žádaný.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud