Martin Pešout
9. prosince 2021 • 16:31

TOP ligoví cizinci ve formě: brazilská samba, nigerijský expres i pan střelec

Autor: Martin Pešout, TV iSport
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Aktuálně ve FORTUNA:LIZE řádí celá řada zahraničních borců, kteří mohou litovat, že soutěž brzy ulehne k zimnímu spánku, protože dospěli do skvělé formy. Bavíme se o nejlepších zahraničních akvizicích těchto dní. O koho jde? Tady je pětka nejlepších.

  • FORTUNE BASSEY

    Momentálně s osmi góly třetí nejlepší střelec ligy. Na Slovácku z něj mají dodnes hrůzu, jak proti nim navzdory oslabení Dynama dvěma trefami otočil z 1:2 na 3:2.  Nigérijec těží ze své fyzické připravenosti, z obránců občas dělá trhací kalendář, zároveň je nesmírně rychlý. To jsou všechno vlastnosti, které se vám v současném fotbale hodí. Je dost možné, že po něm už v zimě sáhne některý z movitějších českých klubů, vyloučit se nedá ani zájem ze zahraničí. 

    České Budějovice - Slovácko: Neuvěřitelné! Bassey utekl i podruhé a oslabení domácí otáčejí výsledek, 3:2!
    Video se připravuje ...

  • JEAN-DAVID BEAUGUEL

    Kdekdo před sezonou Plzeň odepisoval, jenže zapomněl, že má stále ve svém středu Jeana-Davida Beauguela. Francouzský čahoun se v minulosti sice vyjádřil, že se mu v Česku nelíbí a že tahle sezona je pro něj v našich končinách už opravdu poslední. Teď ale chytil skvělou formu, s deseti brankami vévodí tabulce střelců. Jak je pro trenéra Michala Bílka nepostradatelným, ukázal o víkendu, když na Slovácku odstrčil Marka Havlíka a tvrdým úderem překonal brankáře Filipa Nguyena. Jeho zásah na 2:0 se později ukázal jako klíčový. Jedno je jisté: moc lepších útočníků ve FORTUNA:LIZE neběhá. 

    Slovácko - Plzeň: Beauguel razantně zavěsil za Nguyena, 0:2
    Video se připravuje ...

  • EWERTON 

    Tenhle podzim patří i Ewertonovi. S bilancí šesti gólů a pěti asistencí je pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže, z cizinců má víc bodů jen Beauguel.  Loni spolu Caduem dotáhl nováčka z Pardubic k senzačnímu sedmému místu. Teď řádí v Mladé Boleslavi. Nechyběl v žádném ze sedmnácti odehraných duelů. Je kreativec, na to jsme u Brazilců zvyklí. Směrem dopředu volí unikátní řešení, horší to je s prací do defenzivy, moc nebrání. Pokud se zlepší i v tomto ohledu, FORTUNA:LIGA mu bude malá. Zaujal jeho hattrick proti Slovácku. A jak v prvním kole vycvičil Radima Řezníka? Dokonalé. 

    Mladá Boleslav - Hradec Králové: Domácí si berou náskok zpátky, prosadil se Ewerton, 2:1!
    Video se připravuje ...

  • AIHAM OUSOU 

    Slavia neinkasovala šestkrát v řadě, kromě Aleše Mandouse na tom má zásluhu švédský bek Aiham Ousou. Počíná si suverénně, skóroval také proti Teplicím. Kolmé přihrávky přes několik řad? Dlouhý křížný pas? Žádný problém. A když není komu nahrát, vezme si míč pro sebe a vyveze ho o desítky metrů do útoku. Podle dat společnosti Wyscout je Ousou druhým nejlepším stoperem soutěže. Narozdíl od svého předchůdce ve slávistické obraně Davida Zimy si počíná suverénněji a hýří přirozenou autoritou. 

    Slavia - Teplice: Ousou elegantně poslal Plavšičův měkký centr do sítě, 3:0!
    Video se připravuje ...

  • NICOLAE STANCIU 

    Vysoký standard si stále drží Nicolae Stanciu. Byť proti Olomouci nedal penaltu a není tak produktivní jako v předešlých letech, i nadále však ukazuje, že mnoho lepších cizinců v ideálním věku v české lize dosud nepůsobilo. Má výtečné fotbalové myšlení a dokáže překvapit. Vzpomínáte, jak z přímáku na přední tyči nachytal teplického brankáře Tomáše Grigara? Famózní.

    TOP góly 16. kola: Mosquerův lob, Poulolův banán i Stanciův přímák
    Video se připravuje ...

  • SPECIÁLNÍ KATEGORIE - VÁLEC NEBÝT ZRANĚNÍ: ALEXANDER BAH 

    Skvělý podzim prožil Alexander Bah, k jeho smůle ho ale pro další program vyřadil otřes mozku, který si přivodil v utkání Konferenční ligy proti Feyenoordu. Proti nizozemskému týmu přitom ukázal své největší zbraně, s ním na hřišti je Slavia lepší.  V létě už měl nabídku z Ruska. Čeká se, že v budoucnu o něj bude ještě větší zájem a že se třeba protlačí i do finální nominace Dánska pro mistrovství světa 2022 v Kataru. 

    Slavia - Jablonec: Bah hezky trkl Holešův centr za Hanuše! 3:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud