13. prosince 2021 • 05:00

Gólová show Sparty: Démon Pulkrab, Hložek v nové roli i návrat kapitána

Vstoupit do diskuse
3
  • Sparta si bez problémů poradila s BohemiansSparta si bez problémů poradila s BohemiansFOTO: koláž iSport.cz

    Další ligový triumf, po delší době navíc po kvalitním a naprosto přesvědčivém výkonu. Sparta adekvátně zareagovala na předchozí triumfy Viktorie i Slavie a na závěr 18. kola FORTUNA:LIGY v domácím prostředí sešrotovala nebohé Bohemians 5:1. Podívejte se, co všechno bitva na Letné ukázala. Na známkování hráčů Sparty a Bohemians se podívejte ZDE>>>

  • Hložkova proměna: méně gólů, víc asistencí

    Vždycky to byl především střelec. Ještě v minulé ligové sezoně nasázel Adam Hložek patnáct branek a byl společně s Janem Kuchtou nejlepším kanonýrem sezony. Teď má po necelé podzimní části na kontě sice jen čtyři trefy, bohatě to ale kompenzuje asistencemi. Zkompletoval jich už deset, naposledy v neděli připravil hned tři branky svého mužstva při demolici Bohemians.

    Z rozeného střelce se tak v čase stává komplexní ofenzivní mozek Sparty, Hložek je navíc opět v pozici aktuálně nejproduktivnějšího hráče soutěže. „Přišel jsem až v únoru, nevím, kde přesně nastupoval, asi spíš jak devítka. Měl pak logicky víc příležitostí. Nyní hraje spíš na desítce a ukazuje, jak je silný. Zrychluje hru, připravuje situace pro spoluhráče. Potvrzuje výjimečnost. Vypovídá to o jeho kvalitách,“ prohlásil trenér Pavel Vrba .

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

    Sparta - Bohemians: Snadný brejk domácích, Pulkrab s přehledem zvýšil na 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Pulkrab jako slovenský střelec

    Dosud o Matějovi Pulkrabovi platilo – jak to se Spartou začínalo vypadat zle, svlékl se z teplákovky, oblékl na sebe dres a vletěl na hřiště rozseknout zápas. Až se nejeden fanoušek začal ptát, zda by nepasoval přímo do základní sestavy Letenských. Pavel Vrba poslechl. Nasadil jej už ve čtvrtek proti Bröndby (2:0). Tehdy se Pulkrab střelecky neprosadil. V neděli už mu patřila Letná. Hattrick zkompletoval během úvodních 45 minut.

    Z úderného Vrbova žolíka se tak rázem stal nejlepší střelec rudých. V tabulce kanonýrů FORTUNA:LIGY dýchá na záda elitním zakončovatelům. „Za mého působení v klubu je to hráč, který když přijde na hřiště, vždy týmů pomůže. Má věci, které musí neustále zlepšovat, ale v koncovce je výjimečný. Připomíná mi pana Petráše z Interu Bratislava (Ladislav Petráš, bývalý slovenský reprezentant, pozn red). Byl to hráč, kterého jste moc neviděli, ale uměl dávat góly. Matěj tu vlastnost má a proto je pro nás tolik cenný,“ pronesl Pavel Vrba.

    Sparta - Bohemians: Pulkrab zkompletoval hattrick! 3:0
    Video se připravuje ...

  • Hancko: obránce jen na papíře

    Původním povoláním je stoper, případně krajní bek. To ale Dávidu Hanckovi absolutně nebrání v tom, aby zápas co zápas podnikal smrtící ofenzivní rejdy. Napříč první polovinou ročníku je totiž slovenský reprezentant při chuti. Na demolici Bohemians se podílel gólem a asistencí, svou sezonní ligovou bilanci si vylepšil na čtyři trefy a tři nahrávky.

    K tomu můžeme připočítat dva extrémně důležité góly v základní skupině Evropské ligy proti Rangers i Bröndby a ještě jednu asistenci navrch. „Hanci hraje dobře. Je to hlavně tím, že má přísnou přítelkyni. Když jsem viděl, co se psalo, tak je asi dobře vedený,“ vtipkoval Vrba.

    Sparta - Bohemians: Hancko pumelicí k levé tyči dokonal bůra! 5:0
    Video se připravuje ...

  • Návrat kapitána pokazila chyba

    Mohl to být téměř dokonalý comeback. Záložník Bořek Dočkal nastoupil vůbec poprvé od listopadové reprezentační přestávky v základní sestavě Sparty a svým výkonem rozhodně nezklamal. Hned tři branky domácích totiž padly po akcích, které rozjel právě kapitán s desítkou na zádech. Povedené představení Dočkal devalvoval v úplném závěru, kdy zbytečně chyboval v rozehrávce a nabídl tak Bohemians alespoň čestný úspěch.

    „Bořek na to, že hrál v poslední době méně, to zvládl dobře. Otázka jeho role v týmu je na vedení klubu či sportovního ředitele. Je to věc spíš na březen, jak bude vypadat po zimní přípravě. Cením si ho, je důležitý v kabině. Proti Bohemians potvrdil, že je pan fotbalista,“ zdůraznil letenský kouč.

    Sparta - Bohemians: Karabec se uvolnil a vyhledal Dočkala, který pálil nad břevno
    Video se připravuje ...

  • Klokani venku (ne)bojují

    Před pár dny přinesl server iSport.cz informaci o tom, že realizační tým Bohemians v zimě opustí asistent trenéra Erich Brabec . Po dalším nepřesvědčivém výkonu „klokanů“ je však nabíledni téma, zda jej v blízké době nebude následovat i hlavní kouč Luděk Klusáček. „Takhle nemohu přemýšlet,“ reagoval po debaklu na Letné na dotaz ohledně chatrnosti své pozice. Vršovická defenziva kolabovala podobně jako před 14 dny na západě Čech. Tehdy Bohemians inkasovali dokonce ještě o branku víc. I kvůli dvěma propadákům na půdě dvou aspirantů na ligový titul se propadají tabulkou.

    Na hřištích soupeřů vyfasovali svěřenci Luďka Klusáčka už 29 branek (nejvíc v celé lize). Poslední body z venku navíc přivezli 11. září, kdy vyhráli ve Zlíně. Klíčový bude pro mužstvo z Vršovic závěrečný zápas podzimu doma s Pardubicemi. „Doma nám to přeci jen jde lépe,“ usmál se Klusáček. Pokud ani ten nezvládne, přečká tým zimní pauzu ve skupině o záchranu, což pro klid na duši vedení klubu nebude zrovna přívětivé.

    Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

    Sparta - Bohemians: Krásná narážečka a parádní Květův gól! 5:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud