10. prosince 2021 • 13:15

Změny v Bohemians: Brabec končí, nástupce přichází z východu

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový podzim ve FORTUNA:LIZE ještě pořádně neskončil, ale v Ďolíčku už se začínají řešit první změny. Jedna velmi viditelná nastane v realizačním týmu, kde ke konci roku na pozici asistenta skončí Erich Brabec. Pozice Luďka Klusáčka coby hlavního kouče by před posledními dvěma zápasy měla být pevná.



Bývalý kapitán Sparty i Slavie Erich Brabec strávil v roli prvního asistenta Luďka Klusáčka v Ďolíčku poslední dva roky. Nastoupil v říjnu 2019 a zažil i skvostnou polockdownovou sérii, kdy Bohemians mohli snít i o účasti v evropských pohárech. V posledních měsících ale podle informací Sportu často nemá stejný názor s hlavním trenérem Luďkem Klusáčkem a ke konci roku ve Vršovicích skončí.

„V září jsem požádal vedení Bohemky o uvolnění z funkce asistenta trenéra. To mi po vzájemné dohodě vyšlo vstříc. Dělám tak z osobních důvodů a jsem rád, že jsme se domluvili. Zároveň jsem klubu slíbil, že budu k dispozici do konce roku, aby měl Luděk i celý sportovní úsek dostatek času k hledání náhrady,“ řekl pro klubový web Erich Brabec.

Ještě před půl rokem bylo přitom setrvání realizačního týmu v čele s Brabcem podmínkou Luďka Klusáčka pro podepsání prodloužení smlouvy. „Luděk Klusáček je pro nás ideální trenér. Prioritou pro něj bylo pokračování celého realizačního týmu a my jsme rádi, že jsme se s týmem domluvili a společně tak můžou po dvou povedených sezonách pokračovat v úspěšně rozdělané práci v Bohemians,“ oznamoval před půl rokem sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slovácko zvítězí nad Hradcem, Zlín s Karvinou si body podělí
Video se připravuje ...

Coby bývalý stoper má Brabec v náplni práce i defenzivní činnost mužstva, přitom obrana Bohemians trápí v průběhu celého podzimu. 37 inkasovaných gólů, to je spolu s Pardubicemi nejvíc v lize. Do složení sestavy ale často zasahovaly absence, třeba při debalku 0:6 v Plzni musel kvůli zdravotnímu stavu stoperů naskočit vzadu veterán Josef Jindřišek.

Klusáčkovým asistentem by se na jarní boje měl stát Jaroslav Veselý, který v posledních letech působil jako hlavní kouč druholigové Chrudimi, před pár dny ale s vedením dohodl na ukončení spolupráce. Klusáčka a Veselého spojuje přátelství s Ivanem Haškem, který Veselého v létě chtěl coby asistenta k reprezentaci Libanonu. Ten ale odmítl s tím, že čeká nabídku z nejvyšší české soutěže. Teď se dočkal.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud