Jan Podroužek
Premium
13. ledna 2022 • 04:50

Majitel Dynama o prodeji Talovierova: Miliony agentuře beru jako investici

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od květnového převzetí všech akcií českobudějovického Dynama si na novou roli postupně zvyká, a patří k tomu i to, že dědí staré závazky. A musí je vypořádávat. Majitel klubu Vladimír Koubek se s tímhle problémem potýká třeba při odchodu stopera Maksyma Talovierova do Slavie, za něhož musí vyplatit agentuře Sport Invest až osm milionů korun. „Beru to tak, že tím investuju do Patrika Hellebranda, kterého bereme na výměnu,“ snaží se na tom najít to pozitivní.



Pomohl uskutečnit výměnu se Slavií: Maksym Talovierov za Patrika Hellebranda. „Pokud jde o Makse, tak jsme věděli, že má nakročeno, nebo že by se chtěl posunout. Byl u nás tři roky,“ vysvětluje v rozhovoru pro Sport Vladimír Koubek, majitel Dynama. A objasňuje a upřesňuje taky složitosti celé výměny, ono vypořádání za Talovierova, které ho vyjde až na zhruba osm milionů korun.

Dal vám svůj záměr Talovierov najevo?
„Dával najevo, že by se chtěl posunout, ano. A v okamžiku, kdy jsme se to dozvěděli, jsme rozumně viděli Páťu Hellebranda jako posilu. Ten by nám zapadal do systému, takového tvořivého hráče jsme potřebovali. Od samého počátku to bylo vnímáno tak, že bychom chtěli Páťu za Makse vyměnit, že nula od nuly pojde.“

Ovšem ne tak docela vzhledem k závazkům, které musíte vyplácet za Talovierova.
„Jenže na Makse žádná jiná konkrétní nabídka nepřišla, navíc Patrik přicházel do Slavie ze Slovácka za nějakých podmínek… Tak jsem řekl, že kluky vyměníme, protože Maks má nakročeno v hlavě jinam a Patrik takovou příležitost ve Slavii v takové konkurenci nejspíš nedostane. Od počátku jsem to vnímal jako jedna ku jedné, byť to tak nemusí vnímat každý, ale vyjednávali jsme to už v průběhu podzimu, kolem listopadu, a já to tak od počátku cítil.“

A ty závazky tedy?
„Přišla za námi Slavia, že abychom to mohli dotáhnout, je třeba, abychom se vypořádali se Sport Investem, to je 35 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud