Jan Vacek
27. ledna 2022 • 05:00

Vynucená střídání, silná ofenziva a laciné chyby. Co ukázala Sparta?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Ještě v Praze na Strahově bez problémů přehrála druholigovou Chrudim, po přesunu na soustředění do Španělska Sparta svalila i Rostov. Až ve třetím zimním testu našla přemožitele, když ve středu podlehla v kvalitním utkání silnému Lokomotivu Moskva. Podívejte se, co všechno zápas ukázal.

  • Ofenziva v pořádku, produktivita už méně

    Vstřelila dva góly soupeři, který pravidelně nastupuje v evropských pohárech. Potud ze strany Sparty v pořádku. Balonů v síti Lokomotivu Moskva ale mělo ve středu odpoledne skončit daleko víc. Dávid Hancko neproměnil penaltu, vyložené příležitosti spálili Bořek Dočkal, Tomáš Čvančara i Michal Sáček. „V ofenzivě jsme měli řadu zajímavých situací. Další tři nebo čtyři velké šance jsme nevyužili,“ mrzelo trenéra Pavla Vrbu. I na startu jara ovšem platí, že s vytvářením možností Letenští velmi pravděpodobně problémy mít nebudou.

  • Individuální chyby na pokračování

    Že by snad Lokomotiv nějakým způsobem rozebral letenskou defenzivu, to vůbec ne. Přesto Spartě nasázel tři góly. Důvodem byly hrubé individuální chyby. Nejprve nepřesná rozehrávka Ladislava Krejčího mladšího, pak nedoraz Filipa Panáka korunovaný váhajícím Dominikem Holcem a na závěr inkasovaná branka po rohovém kopu. „Chyby vznikají na základě toho, že se snažíme hodně kombinovat a vytvářet si určité situace. Dvě branky ale byly hodně laciné,“ souhlasil Vrba.

  • Další ztráty: zranění Haraslín a Čvančara

    Ani druhý duel na soustředění ve Španělsku se v případě Sparty neobešel bez ztrát. Utkání s Lokomotivem nedohráli křídelník Lukáš Haraslín s útočníkem Tomášem Čvančarou, oba museli v průběhu druhého poločasu nuceně střídat. „Haraslín je doufáme jen nakopnutý, trefená holeň. U Čvančary počkáme na vyšetření, u svalu něco dopředu říkat je dobrodružství,“ prohlásil letenský kouč. Do zápasu nezasáhl ani levý obránce Casper Höjer, v jeho případě se ovšem jednalo spíš o preventivní opatření.

  • Mladíci v akci. Ale co s nimi dál?

    Adam Gabriel odehrál hodinu, Matěj Ryneš naskočil na třicet minut, Václav Sejk na závěrečnou desetiminutovku. Trenér Vrba dal i v posledním přípravném duelu v rámci soustředění v Marbelle šanci mladým talentům ze Strahova. Po návratu do Prahy na stůl přiletí otázka, co s nimi dál. Sparta bude kádr zužovat, týkat by se to mohlo právě zmíněného tria. Především o Ryneše je napříč ligou velký zájem, do svých řad by ho chtěly Liberec i Hradec Králové. „Musíme si sednout se sportovním ředitelem a zjistit, o které hráče je v lize zájem. A u kterých by to byla vhodná cesta. Zvážíme nabídky a podle toho se rozhodneme,“ prozradil Vrba.

    Vrba: Dopředu jsme ukázali kvalitu, ale v defenzivě to ideální nebylo
    Video se připravuje ...

  • Holec, jednička i pro jaro?

    Jak zakončila první část sezony, tak velmi pravděpodobně Sparta zahájí tu druhou. Tedy s brankářem Dominikem Holcem mezi třemi tyčemi. Slovenský gólman odchytal celý středeční duel s Lokomotivem a až na podpis pod druhou inkasovanou brankou působil jistým dojmem. V kontextu toho, že konkurent Florin Nita napříč zimní přípravou laboruje se zdravotními problémy, je sázka na Holce vysoce pravděpodobná. „Nějakou představu máme. Budu chtít slyšet názor našich trenérů brankářů, kteří mají v tomto směru silné slovo,“ zdůraznil Vrba.

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud