Jan Vacek
Premium
31. ledna 2022 • 05:00

Vrba: S Rosickým vše řešíme napřímo. Promluvil o boji o titul i posilách

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
21
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napříč zimní přípravou působil až nezvykle klidně. Především během soustředění ve Španělsku sálala z Pavla Vrby vyloženě pozitivní energie. Vtípky, úsměvy. Jako by vůbec neměl před očima, jak náročná výzva před ním stojí. Sparťanský kouč to ale moc dobře ví. Ambice jsou jasně dané a letenské společenství očekává, že je se svým komandem naplní. „Týmy nad námi teď vědí, že když pokazí jeden zápas, mohou mít problémy,“ říká. V obsáhlém rozhovoru pro iSport Premium mluví i o vztahu s fanoušky a přestupové politice.



Je to téměř rok, co se ujal prvního týmu Sparty. Obavy, že by příznivci největšího českého klubu nemuseli Pavla Vrbu přijmout za svého, velmi rychle vzaly za své. Zkušený kouč si je většinově získal postupem do základní skupiny Evropské ligy i skutečností, že je klub na prahu jara zcela reálně v boji o titul. „Vím, že někteří fanoušci stále čekají na to, co se teď bude dít. Doufejme, že třeba za čtyři měsíce už mě přijmou úplně všichni,“ mrká šibalsky.

Ve Spartě působíte téměř rok. Stihl jste už ke klubu přilnout, nebo je to pro vás pořád především zaměstnání?
„Já myslím, že žádný trenér to nebere jako obyčejné zaměstnání. Děláme práci, ve které chceme uspět. Ambice klubů jsou samozřejmě různé, Sparta má ty nejvyšší. Pokud je nenaplníte, tak je to samozřejmě špatně.“

Co jste se během uplynulých dvanácti měsíců dozvěděl o klubu nového? Nebo o sobě?
„O sobě se dozvídám tolik věcí. (rozesměje se) Ale vážně. Věděl jsem, že Sparta je klub, který funguje. Disponuje zázemím na špičkové úrovni, v Čechách asi nejlepším. Strahov je mimořádný, máme tam ideální tréninkové podmínky. S fungováním jsem naprosto spokojený, je to evropská úroveň. Nemůžu si na nic stěžovat.“

Čili z vašeho pohledu neplatí ono otřepané tvrzení, že ve Spartě panuje jakési specifické prostředí?
(kroutí hlavou) „Nevím, jaké má kdo zkušenosti. Nedokážu posoudit, jestli tu třeba jiní trenéři měli s něčím problémy. Já komunikuju na úrovni vedení téměř výhradně s Tomášem Rosickým, konzultujeme úplně všechno. To mi naprosto vyhovuje, jsem zvyklý takhle pracovat. Potkáme se, sedneme, všechno vyřešíme napřímo, tak by to mělo být.“

Loni v únoru se po vašem nástupu hodně rozebíralo, jak budou reagovat fanoušci. Už v létě po postupu přes Rapid ale bylo evidentní, že si k vám většinově cestu našli. Ulevilo se vám?
„Když máte výsledky, které klub posouvají třeba do evropských pohárů, vždycky za vámi většina fanoušků jde. Naši příznivci to ocenili. Vím, že někteří stále čekají na to, co se teď bude dít. Doufejme, že třeba za čtyři měsíce už mě přijmou úplně všichni.“ (usmívá se)

Vnímáte náklonnost sparťanů i v běžném životě v Praze?
„Že mě někdo poznává, to ano. Ale není to zas tolik, jak jsem si původně myslel. Žádné negativní zkušenosti ovšem nemám. Pohybuju se hlavně v Dejvicích, což je převážně sparťanská část Prahy. Do dalších destinací moc nechodím, v tom mám možná trochu výhodu.“ (znovu se směje)

Pavel Vrba podepsal novou smlouvu se Spartou
Pavel Vrba podepsal novou smlouvu se Spartou

Jak vůbec ve volném čase v metropoli relaxujete?
„Teď toho volného času bohužel moc nebylo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
21

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud