Radek Špryňar
6. února 2022 • 05:00

Selhání Slavie: bušení hluchého do vrat, hrot bez střely i domácí stopka

Vstoupit do diskuse
14
  • Video se připravuje ...

    Předpokládalo se, že Slavia si na začátek jarní části připíše snadné vítězství nad posledním týmem tabulky. Všechno se ale událo úplně jinak. Karviná roztrhala papírové předpoklady a v Edenu zařídila největší senzaci aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY. Gólem Rafiu Durosinmiho vyhrála 1:0. Jakých pět věcí zápas ukázal?

  • Bušení hluchého do vrat

    Od první chvíle bylo zřejmé, že k odemčení vysoce organizované a kompaktní defenzivy bude Slavia potřebovat nápad. Jenže těch nabídla jen poskrovnu. Obří favorit se utápěl v bezduchých kombinacích, které vedly jen k obehrávání šestnáctky. Za celé utkání si vytvořil sotva tři vyložené šance. „Na můj vkus jsme měli možností ke skórování velmi málo,“ ucedil Jindřich Trpišovský. Penaltový moment se nezrodil po utěšené kombinaci, nýbrž po chybě gólmana Bajzy při výkopu.

    Slavia - Karviná: Plavšič skvěle našel volného Lingra, který hlavičkoval do břevna!
    Video se připravuje ...

  • Opakované selhání Olayinky

    Před zápasem si trenérský štáb Slavie pochvaloval, v jak pozitivním rozpoložení se Peter Olayinka vrátil z Afrického poháru. Po třech trénincích byl na lavičce připravený pomoct v případné kritické chvíli. Jenže… V pětašedesáté minutě si za stavu 0:0 po faulu na Masopusta (před pokutovým územím?) postavil míč na značku pokutového kopu a prudkou ranou doprostřed trefil břevno. Když mohl své selhání o pár minut později napravit, Bajzu nepřekonal ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti.

    Slavia - Karviná: Olayinka z penalty napálil břevno a neproměnil!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Krmenčík bez střely, Madsen bez nápadu

    Na oba byla směřovaná maximální pozornost. Michael Krmenčík měl na hrotu útoku nahradit Jana Kuchtu, který se přesunul do Ruska. Mads Emil Madsen měl zase z pozice desítky dodávat mužstvu nápady a hned na začátku jara nechat zapomenout na kreativce Nicolae Stancia, jenž si balí věci do Číny. Ani jeden svůj part nezvládl. Krmenčík nevystřelil na branku, nedostal se do žádné nebezpečné situace. Dánský středopolař byl také nevýrazný. O poločase byl střídaný.

    Slavia - Karviná: Obří závar po rohu! Ousou ani spoluhráči míč do sítě nedotlačili
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Stop na devětapadesátce

    Psal se srpen roku 2018, když si z Edenu odvezl sladké vítězství 2:0 Jablonec. Od té doby v devětapadesáti případech Slavia na vlastním stadionu neprohrála. Proti Karviné mohla úchvatnou šňůru zaokrouhlit na krásných šedesát. Nestalo se. Superfavorit prohrál 0:1 a hned na úvod jara si šokujícím způsobem zkomplikoval cestu za čtvrtým titulem v řadě.

    SESTŘIH: Slavia - Karviná 0:1. Po 59 duelech ligová prohra doma! První letošní triumf hostů
    Video se připravuje ...

  • Nový půvab Páníkova jara?

    Termín Páníkovo jaro se v českých končinách celkem obstojně ujal. Trenérský profesor opakovaně ukázal, že umí náramně rozjet sezonu, na jaře však jeho mužstvo většinou sundalo nohu z plynu a zařadilo ruční brzdu. Prostě trudné Páníkovo jaro… Vítězný duel na Slavii však ukázal, že letos se věci mohou vyvíjet jinak, než dřív. Karviná vykouzlila po devatenácti marných pokusech první výhru v sezoně a získala tunu sebevědomí pro tvrdé záchranářské práce. A s ní i Bohumil Páník.

    Slavia - Karviná: Šokující vedení hostů! Durosinmi po Čmelíkově centru udeřil, 0:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud