Jonáš Bartoš
20. února 2022 • 04:40

Plzeň na Dynamu: šťastných třináct, Bílkova reakce i Horejšův povzdech

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Výhra 1:0 z horké půdy v Českých Budějovicích se počítá. Viktoria Plzeň si ze Střeleckého ostrova odvezla tři body, když výhru trefil čtvrt hodiny před koncem hlavou Pavel Bucha. Západočeši se vrátili do čela ligy před Slavii, která má k dispozici nedělní vršovické derby proti Bohemians. Jak sobotní souboj vypadal? Co se Plzni povedlo a kdy se zápas zlomil? A co trápilo domácího kouče?

  • Třináct – tým se nevzdává

    Třináctka je aktuálně pro Plzeň šťastné číslo. Přesně tolik zápasů v probíhající ligové sezoně zvládla Viktoria tak, že vyhrála o jedinou branku. Vyrovnané zápasy dokáže Bílkův tým strhnout na svou stranu. Ve chvíli, kdy tahá za kratší konec, oklepe se a otoči nepříznivý výsledek. Jak si všichni uvědomují, právě z takových zápasů, kde se mužstvo trápí, ale nakonec uzme tři body, se skládá cesta za titulem. „Tenhle tým se nikdy nevzdává,“ zdůraznil po zápase trenér Bílek. Právě proto je Viktoria znovu na čele FORTUNA:LIGY a trápí pražská „S“.

    Bílek po vítězství: Nesmírně těžké, podržel nás Staněk
    Video se připravuje ...

  • Bílkova poločasová reakce

    Plzni to na Dynamu nešlo, úvodem se spíš protrápila. Favorit utkání měl velkou kliku, že neprohrával o dva a víc gólů. Trenéři se logicky zlobili a rychle konali. Bílek se nebál vyslat na hřiště novice Libora Holíka, který po příchodu z Jablonce stihl pouhé dva tréninky. Posunul Sýkoru místo Čermáka, na levý kraj obrany se stěhoval Milan Havel, jenž měl zkrotit řádícího Micka van Burena. Poločasová reakce Plzni vyšla – tým druhé dějství odehrál mnohem lépe a Bucha obstaral vítěznou branku. „Druhá půle byla z naší strany lepší,“ konstatoval Bílek.

    České Budějovice - Plzeň: Van Buren jako Terminátor, forvard hraje s okem podlitým krví
    Video se připravuje ...

  • Neprůstřelný Staněk

    Šestnáct zápasů, devět vychytaných nul, deset inkasovaných branek. Bilance plzeňského gólmana z probíhající sezony je fenomenální. Staněk svůj tým tahal z bryndy i v sobotu na Dynamu – v úvodu zlikvidoval šanci Michala Škody, při pumelici stejného hráče z více jak 35 metrů ho zachránilo břevno. Zákrok večera si schoval na samotný závěr, kdy vychytal střídajícího Tolna. „Byl fantastický,“ smekl Bílek. Kariéra 25letého gólmana nabrala správný kurz a právem patří i do reprezentace.

    České Budějovice - Plzeň: Staněk fantasticky zasáhl proti Tolnově hlavičce, obrovský závar!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Tlak na „S“

    Sparta si na úvod jara z Budějovic po matném výkonu odvezla bod za remízu 0:0, pak doma s Plzní zachraňovala další bod se skóre 2:2. Slavia se v prvním kole trápila doma s Karvinou a šokujícím způsobem prohrála 0:1. Plzeň? Doma urvala souboj s Hradcem (1:0), na lopatě měla Spartu (2:2), ale na Letné přišla o dva body vlastní blbostí. Za tři body zvládla náročný výjezd na Dynamo a opět se vyšvihla před oba pražské rivaly. Sparta musí zareagovat na těžké půdě v Jablonci, Slavii zase v neděli čeká vršovické derby s Bohemians. Oba týmy jsou pod tlakem a musí uspět. Liga zůstává na čele zamotaná a plzeňský soubor s klackem dál prohání silnější tanky.

    České Budějovice - Plzeň: Bucha přesnou hlavičkou k tyči posílá Viktorii do vedení, 0:1!
    Video se připravuje ...

  • Horejšův povzdech

    Dynamo v týdnu před soubojem s Plzní plnilo titulky sportovních stránek v novinách i na internetu. Nečekaný odchod klubové ikony Tomáše Sivoka z pozice sportovního ředitele vyvolal velkou dávku emocí. Trenér David Horejš po ztraceném nedělním duelu těžko skrýval zklamání. „Plzeň prokázala, proč je v lize první a proč zápasy zvládá. Měla jedinou šanci, kterou proměnila a bere tři body. Ale náš výkon byl velice dobrý a hráčům za to děkuju,“ hodnotil kouč Dynama a vyjádřil se i ke konci svého někdejšího svěřence a kamaráda. „Bylo to pro mě hodně překvapivé, byl to šok. S klukama jsme seděli a řešili to, co můžeme ovlivnit - dobře se připravit na utkání. Co bude v létě, se uvidí, mám smlouvu do 30. 6.“

    Smůla, nejmenší na hřišti nám dá gól hlavou, lituje Horejš
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud