20. března 2022 • 05:00

Plzeň v Jablonci: hra na oraništi, nováčkovy finty i hvězda gólman

Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Plzeňská Viktoria podruhé na jaře ztratila ligové body. Remíza 0:0 v Jablonci se zrodila v náročném duelu na těžkém terénu, kde hosté spálili několik šancí. Jak utkání vypadalo? A znamená bod ze severu Čech pro jednoho z aspirantů na titul ztrátu, nebo spíš zisk z půdy nepříjemného soupeře? Nabízíme souhrn toho, co Plzeň v sobotu večer předvedla v Jablonci.

  • Hra na oraništi

    Na těžkém terénu v Jablonci míč v jednom kuse létal vzduchem, fotbalu bylo ve studeném večeru minimum. Plzeň se na náročné podmínky celý týden chystala a uzpůsobila tomu taktiku – hlavně si nekomplikovat život a hru maximálně zjednodušit. Vysokými nákopy oko diváka značně trpělo.  „Oba týmy se podřídily terénu, který nesvědčil kombinační hře, ale naši hráči na to byli připravení,“ vykládal plzeňský trenér Michal Bílek. „Ani Liberec ani my to neděláme úmyslně. Kluci, co u nás pracují na hřišti, dělají maximum. Navíc sami máme tým postavený na dobré terény. Není to jen letošní záležitost, sever je tvrdou zimou vyhlášený,“ vzkázal jablonecký kouč Petr Rada.

    Jablonec - Plzeň: Chorý nastřelil spojnici břevna a tyče!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Santosova finta na beku

    Po rychlém příchodu z Karviné se v Plzni rozehrával za béčko. Do Jablonce už ho trenér Bílek vzal a rovnou ho vytáhl do základu. Eduardo Santos nastoupil netradičně na levém beku, plzeňský kouč s 24letým Brazilcem zalepil díru po absentujícím Milanu Havlovi. Santos předvedl velmi zajímavý výkon, dostal se i do několika slibných možností. Vrcholným technickým kouskem byla situace z 51. minuty, kdy si v soupeřově vápně dovolil unikátní fintu v souboji jeden na jednoho proti Davidovi Štěpánkovi. „Byla to trošku nouze, přišli jsme před zápasem o dva krajní obránce. Zvládl to poměrně dobře. Je vysoký, soubojový hráč, snažil se i podporovat ofenzivu,“ chválil Bílek hráče, se kterým počítá hlavně na pozici stopera, což je Santosův obvyklý post.

    Jablonec - Plzeň: Brazilec Eduardo Santos se pokusil o parádní fintu
    Video se připravuje ...

    Jablonec - Plzeň: Hanuš fantasticky vytáhl Santosovu střelu!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Dva body plus, nebo minus?

    Plzeň teprve podruhé na jaře ztratila body, bilanci drží na pěti výhrách a dvou remizách. Na Spartě přišla o vedení 2:0, v Jablonci doplatila na zahozené šance a výtečný výkon domácího gólmana Hanuše, který zlikvidoval minimálně dvě zajímavé tutovky. Proti favoritovi hrál i náročný terén, který týmu nedovolil víc kombinovat. Podobně na severu Čech trpěla nedávno Sparta. (1:1). Pokud Slavia v neděli večer uzme body Budějovicím, na čele tabulky se k Plzni dotáhne na jediný bod. „Jablonec má pořád velmi dobrý, nepříjemný tým. Třeba ten bod, co jsme tady získali, bude v konečném účtování hodně důležitý,“ pravil po utkání Bílek.

    Jablonec - Plzeň: Sýkorovu střelu pohlídal Hanuš
    Video se připravuje ...

  • Hrdina Hanuš s nulou

    Přesně tohle čekáte od brankáře: když je nejhůř, podrží vás. Jablonecký gólman Jan Hanuš zlikvidoval všechny plzeňské tutovky a po ráně Tomáše Chorého jej v druhé půli zachránila tyč. „Tohle byla nejsložitější situace, moc nechybělo,“ přiznal Hanuš, jenž před týdnem v Českých Budějovicích předčasně střídal kvůli zranění. Stihl se dát dohromady a proti Plzni vytáhl několik důležitých zákroků. Na konci prvního poločasu vyrazil střelu Pavla Buchy a deset minut před koncem ho nepřekonal ani Eduardo Santos. „Pomohli mi ostatní kluci, do defenzivy pracovali výborně,“ ocenil Hanuš parťáky. V ofenzivě už to tak růžové nebylo: Jablonec i proti Plzni potvrdil, že má nejhorší útok v lize (19 gólů).

    Jablonec - Plzeň: Hanuš fantasticky vychytal Buchu
    Video se připravuje ...

  • Bod pro lazaret

    Jablonec kosí jedno zranění za druhým a s trochou nadsázky by bylo snazší spočítat zdravé než marody. Nepříjemná situace došla tak daleko, že třeba záložník Miloš Kratochvíl proti Plzni nastoupil s horečkou. „Klobouk dolů před ním,“ poklonil se jablonecký trenér Petr Rada. Smolné období nekončí: během první půle se zranil stoper Jakub Martinec, jenž se s bolestivým výrazem ve tváři držel za pravý bok. „Ve čtvrtek jsem málem vypadl z okna, když jsem slyšel slávistického trenéra Trpišovského, že má problémy se sestavou. Má čtyřicet hráčů – a neví si rady. Jsme v mnohem kritičtější situaci než Slavia, devět nebo deset zraněných hráčů ze základu je na nás moc,“ vykládal Rada. „Snad se během reprezentační přestávky dáme dohromady.“

    Jablonec - Plzeň: Staněk fantasticky vytáhl Zeleného hlavičku
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud