21. března 2022 • 04:50

Ukončení půstu, střelec Vitík, vliv odpočinku i fén. Co ukázala Sparta?

Autor: jav, apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázal souboj Mladé Boleslavi se Spartou, který Pražané vyhráli 3:0?Co ukázal souboj Mladé Boleslavi se Spartou, který Pražané vyhráli 3:0?FOTO: Koláž iSport.cz

    Poprvé měli na jaře týden na přípravu, zároveň si i zápasově odpočali. A hned to bylo znát. Sparta vyhrála v Mladé Boleslavi přesvědčivě 3:0 a stáhla manko na vedoucí Plzeň na sedm bodů. Přispěl k tomu i Martin Vitík, který se dočkal své premiérové trefy v áčku Letenských. Co duel 26. kola FORTUNA:LIGY ukázal? 

  • Týden na přípravu jako spása

    Od startu jara jela v režimu anglický týdnů. Jeden zápas o víkendu, další ve středu či čtvrtek. A pořád dokola. Z náročného programu se Sparta vymanila až v polovině března, před utkáním v Mladé Boleslavi měla vůbec poprvé k dispozici týden na přípravu. Bylo to znát. Sparťanům fungovaly nohy, pohybově na tom byli v kontextu předchozích zápasů nepoměrně lépe. Z toho plynula i daleko větší úspěšnost v osobních soubojích. „Měli jsme konečně normální týden, mohli jsme dobře potrénovat. Předtím nebyl čas na regeneraci, s tím jsou spojená i zranění. Určitě nám volnější režim prospěl,“ prohlásil trenér Pavel Vrba.

    Vrba: Pomohlo nám, že jsme měli klasický týden a trochu si odpočinuli
    Video se připravuje ...

  • Vitík mezi střelci

    Celý zápas s Karvinou, půl hodiny s Bohemians a plná minutáž proti Hradci Králové. Více prostoru a příležitostí Martin Vitík na podzim v lize nedostal. Po zimní pauze je to ale jiná píseň. Využil toho, že jsou zranění Ondřej Čelůstka s Filipem Panákem a vplul do základní sestavy. Duel v Mladé Boleslavi byl pátým v nejvyšší soutěži v řadě, který odehrál kompletní. K tomu navíc plné porce s Partizanem v Konferenční lize i soubojích českého poháru se Slavií a Jabloncem. Nevyběhl jen do zápasů v Českých Budějovicích a doma s Plzní. V neděli to byl pro Vitíka pětadvacátý ligový start a dočkal se v něm první trefy ve FORTUNA:LIZE a za sparťanské áčko v soutěžním zápase vůběc. Nikým nekrytý poslal do sítě míč po rohovém kopu Bořka Dočkala. „Někdy se to tak sejde. Jednou jste spokojený s tím, jak hráči roh zahrají, jindy se udělá chyba. Teď nám to vyšlo,“ ocenil Vrba.

    Mladá Boleslav - Sparta: Dočkal královsky nacentroval na Vitíka, ten málem protrhl síť, 0:2
    Video se připravuje ...

  • Haraslínovo procitnutí

    Od nepovedeného derby byl mimo základní sestavu. V neděli odpoledne se do ní Lukáš Haraslín vrátil. A po nabídnuté šanci bez váhání chňapl. Patřil totiž k nejlepším mužům na hřišti, svou rychlostí a přímočarostí zas a znovu větral mladoboleslavskou defenzivu. Navíc měl prsty i v první brance, když Tomáši Čvančarovi adresoval do šestnáctky milimetrový centr. „Křídelní hráči jsou většinou sprinteři. Když hrají víc zápasů za sebou, nedokážou tu kondiční výkonnost udržet, a dostávat se do situací, do kterých bychom potřebovali. Mají to v tomto složitější. V momentě, kdy mají odpočinek, je jejich výkon výrazně lepší. Haraslín to potvrdil,“ prohodil Vrba.

    Mladá Boleslav - Sparta: Čvančara uklízel osamocen za Šedu, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Konec půstu v prvních půlích

    Bylo 12. prosince 2021, kdy Sparta nasázela Bohemians (5:1) čtyři góly během prvního poločasu, střeleckou show řídil hattrickem Matěj Pulkrab a završil ji David Pavelka. Jeho trefa byla ale na pořádně dlouhou dobu poslední v lize v první půli. Od nadílky do klokaní svatyně uběhly více než tři měsíce a Letenští ne a ne skórovat v nejvyšší soutěži do poločasové přestávky. Po suchu s Hradcem Králové, Českými Budějovicemi, Plzní, Zlínem, Slavií, Jabloncem a Pardubicemi se dočkali průlomu až v Mladé Boleslavi. „Góóól“ si mohli sparťané zakřičet tentokrát v prvním dějství hned dvakrát, vše prolomil Tomáš Čvančara, druhou trefu přidal Martin Vitík. „Ukázali jsme kvalitu,“ zdůraznil letenský kouč.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 0:3. Vitíkův první ligový gól, výhru pečetil Krejčí
    Video se připravuje ...

  • Fén pro Ewertona

    Měl být hlavní zbraní Mladé Boleslavi. Mužem, který dovede ambiciózní Středočechy v duelu se Spartou k bodovému zisku. Ewerton ale náročný úkol nesplnil, v souboji s Letenskými se vůbec neprosadil. Hosté byli na brazilského šikulu dobře připravení a nedopřáli mu takřka žádný prostor. „Ewerton se dostává pod mediální tlak. Už nedisponuje takovou lehkostí, soupeři ho mají přečteného. Čekal bych od něj větší aktivitu, že se víc porve. Potřebujeme od něj víc,“ zlobil se kouč Pavel Hoftych. Brazilec tak zůstává na ligové bilanci devíti branek a šesti asistencí.

    Hoftych: Na Spartu jsme nestačili. Nemáme ideálně složenou defenzivu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud