13. dubna 2022 • 17:17

Liga očima fanoušků: Sparta v lázeňském, na Baník se nedalo dívat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V uplynulém kole fotbalové FORTUNA:LIGY uspěli pražské celky - Slavia si doma hladce poradila s Pardubicemi (4:0), Sparta uspěla v Teplicích (3:0). Přesto nebyl výkon letenského soubru zejména v první půli ideální. Naopak ztratila Plzeň remízou 1:1 v Olomouci, Baník po remíze s Hradcem (0:0) odvolal trenéra Smetanu. A jak výkon svých klubů viděli fanoušci? Odpovídají v tradiční rubrice deníku Sport.

  • SLAVIA PRAHA: Odveta s lepšími vyhlídkami

    Slavia se nejprve vydala do Rotterdamu na Konferenční ligu a nutno podotknout, že větší část fanoušků nevěřila v dobrý výsledek. Navíc se jednalo o opakovaný výjezd, proto se mnoho z nich na zápas ani nevydalo. Ti, co přijeli, si zaslouží pochvalu. Příznivci Feyenoordu, na kterých bylo od začátku vidět, že očekávali lehké vítězství, sice uměli rozezpívat celý stadion, ale těch tichých chvil měli více než dost. O to víc byli slyšet neúnavní sešívaní. Výsledek byl překvapivý, a o to sladší, že došlo k vyrovnání až na úplném konci utkání. Zdravotně a karetně zdecimovaná skupina našich fotbalistů pod trenérským týmem Jindřicha Trpišovského ukázala, že Slavii není radno podceňovat. Čtvrteční odveta v Edenu bude o to zajímavější. Díky výsledku 3:3 došlo k raketovému vyprodání zápasu. Vcelku lehké vítězství výrazně obměněné slávistické sestavy v následujícím duelu s Pardubicemi dává zase o trochu lepší vyhlídky. Uvidíme, co rychlý Sor či neskutečný Ibra opět ukážou.

    DAVID OCETNÍK. 44 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Pardubice 4:0. Sešívaní jsou zpět v čele, zářil Provod
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA: První půle až moc v lázeňském tempu

    Zejména na začátku nebylo v Teplicích poznat, kdo je favoritem, soupeř byl lepší. Borci typu Vondráška se mi líbí – srdcař až na půdu, který neuhne. Šlo tedy o to přetrpět prvních dvacet minut. Vybavily se mi poločasové rozcvičky hráčů připravených na střídání, kdy báčko střídají prsíčka, ramínko, patička, hlavička, prostě Brazílie. Na place však nejsou schopni přihrát si na pár metrů! Vím, že v zápase je to jiné, pod tlakem, ale přece jenom, nechtělo by to trochu víc umu než silových soubojů? I toto měl asi na mysli portugalský návrh, aby se utkání hrála na 60 minut čistého času, protože teď je to mnohdy lehce nad 50. Naštěstí má zápas dva poločasy, z nichž zejména ten druhý umíme velmi dobře využít. Čvančara také typickými doťukávačkami položil základ k výhře. Nacvičené signály při standardkách zaslouží ocenění. Těší snížení náskoku Plzně, v závěru nás ještě čeká pěkná tlačenice. Musíme bodovat a také mít zajištěny posily. Nesmí se opakovat to, že ty nejlepší z celé republiky nám vyfoukne soupeř z nejnemilejších.

    MILOŠ KOLÁŘ. 70 LET, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    SESTŘIH: Teplice - Sparta 0:3. Čtvrtá výhra v řadě, dvakrát pálil Čvančara
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ: Na titul má každý ze tří favoritů

    Tak jo, jednou to přijít muselo. Po třetí remíze v řadě jsme to slávistům nabídli jako na zlatém podnose. Přitom hra nebyla vůbec špatná, pan Bílek opět drobet přeskupil řady, do útoku šli oba habáni a v první půli jsme Olomouc přehrávali jako z partesu. Pardon, až tak asi do 60. minuty. Šancí bylo dost, koukat se na to dalo, jen víc branek chybělo. Pak se jednou zaspí v obraně a je z toho problém. Nic, do nadstavby zřejmě půjdeme z druhého místa, ale kdo získá titul, to si netipnu. Může to být fakt kdokoliv ze tří... A to jsme všichni Spartu před jarem odepsali. Je vidět, že tam pan Vrba asi udělal pořádek. U nás mě fakt mile překvapuje Santos – to je hráč, který to má v noze i hlavě a nebojí se toho. V hledišti milé překvapení z našeho počtu cca 100 lidí, a i v Olomouci se to obešlo bez zbytečné buzerace, za což dávám palec nahoru. Nebývalo to zvykem. Tak v neděli s Baníkem. Rád bych viděl plný kotel na obou stranách, a hlavně pěkný fotbal s hromadou branek. Čest královně Viktorce, celý COVID už je snad z Čech pryč. A vláda? Ještě má čas...

    KOVI. 53 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 1:1. Růsek obral lídra, šance pro Slavii
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA: Ať Galásek zůstane delší dobu

    Po každém zápase Baníku se snažím i přes sebehorší výkon týmu něco pozitivního najít. Proti Hradci jsem ovšem bohužel nic nenašel. Na fotbal se jednoduše nedalo dívat, mančaft byl bez šťávy, jakéhokoliv zápalu nebo nasazení. Hráli jsme nakopávanou dopředu na Almásiho, který nedostal snad jediný kloudný míč do nohy nebo jediný centr do šestnáctky, aby mohl zakončit. Byl to z naší strany hodně bídný fotbal a byli jsme paradoxně rádi za bod. Trenér Ondřej Smetana byl nakonec odvolán. Výsledky a zejména výkony šly poslední dobou strmě dolů a zřejmě nebylo jiného řešení. Věřím, že Tomáš Galásek tým pozvedne a zůstane jako hlavní trenér delší dobu. Nicméně mám pocit, a asi to nebude jen pocit, že jsme opět ztratili další rok. Hlavně zimní odchody a příchozí, podle mě nekoncepční hostovačky, s kvalitou kádru zamávaly. Pořád se nemůžeme dostat výše než na páté místo (minimálně před Slováckem bychom být měli). Mění se trenéři, hráči. Je otázkou, jestli fakt nedat šanci některým odchovancům.

    DAVID LIVEČ. 40 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Hradec Králové 0:0. Ostrava popáté v řadě bez výhry
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905: Pragmatismem k další ztrátě

    Bezbranková partie s Libercem nepřinesla absolutně nic nového. Ze sestavy opět jasně čišelo, že základním cílem je neprohrát. Rozumím, že pragmatismus v těchto chvílích je zcela namístě, ale ruku na srdce: tohle nás od baráže neochrání. Liberec sice senzačně v polní bitvě porazil Slavii, ale jinak jejich jaro není žádná sláva, a pokud vyhrají Teplice u Nisy, pak není důvod, proč by nemohla Bohemka vyhrát v Ďolíčku. Pokud bychom vzali v potaz to, že přímí konkurenti o barážové pozice hráli s elitou ligy, takže se dala očekávat jejich bodová ztráta, klokani mohli jenom získat. To se sice stalo, ale po ustrašeném výkonu jen částečně. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale prostě stálo za to zariskovat, vytáhnout koule z kabelky, a ne hrát s de facto třemi čistokrevnými šestkami, byť mohly mít úkoly jakékoli. Bod může být na konci nadstavby cenný, ale z mého pohledu jsme prováhali jedinečnou šanci vytvořit si alespoň drobný náskok. Na výhru čekáme dva měsíce a mám obavy, že výlet na jih Čech sérii ještě natáhne. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 29 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Baník - Hradec Králové 0:0. Ostrava popáté v řadě bez výhry
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud