Michal Kvasnica
17. dubna 2022 • 09:50

Galáskův start: Kozel i Páník čekali s Baníkem na výhru déle než Smetana

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Deka, nervozita, strach, nepohoda… Z úst (teď už bývalého) trenéra Ondřeje Smetany a záložníka Filipa Kaloče zaznívaly po poslední remíze 0:0 s Hradcem Králové různé výrazy vystihující aktuální rozpoložení. Na výhru se v Ostravě čeká již pět zápasů, což ve spojení se špatnými výkony stálo Smetanu místo. Na pozici hlavního kouče povýšil asistent Tomáš Galásek. Premiéra? V Plzni, kterou Slezané třináct let neporazili! Ideální čas na prolomení zlé série. Mimochodem, připomeňme si i krize Luboše Kozla či Bohumila Páníka. Každá měla jiný kontext.

  • Ondřej Smetana, jaro 2022

    Smetana

    V tabulce jara jsou Ostravští sedmí, třeba až za Teplicemi. V kombinaci se snadným domácím losem je to ostuda. Vyhráli jen v Mladé Boleslavi (3:2), s Olomoucí (1:0) a na Bohemians (2:0). A nejde jen o výsledky. „Více jsme řešili, že snad jen s několika výjimkami jsme ve všech utkáních byli po herní stránce horší,“ zdůvodnil úterní Smetanovo odvolání sportovní ředitel Alois Grussmann. A to přitom Slezané přivedli v zimě sedm nových tváří. Opět s nulovým efektem.

  • Ondřej Smetana, podzim 2021

    Smetana

    Ondřej Smetana měl se šňůrou pěti utkání bez vítězství zkušenost už z loňského podzimu. Průšvihem bylo, že Baník doma vypadl z osmifinále MOL Cupu proti náhradníkům z Hradce Králové. Neomluvitelné podcenění, které fanoušky oprávněně namíchlo. A chtě nechtě ovlivnilo zbytek sezony, protože FCB si tím zavřel snazší cestu do Evropy. Jinak však byla tehdejší série jiná než současná. Už proto, že za remízy s Plzní i Spartou se ve Vítkovicích tleskalo. A nepískalo.

  • Luboš Kozel, konec jara 2020/začátek podzimu 2020

    Kozel

    Období, kdy Luboš Kozel zjistil, že Slezané na českou špičku ještě zdaleka nemají. Šlo o tvrdý direkt. Konec základní části totiž Baník završil dvěma cennými remízami. Pak však v nadstavbě z pěti duelů přidal jen dva body. Chce to posily, řešilo se v létě. Dorazily, ale úvod nové sezony byl jak ze špatného snu. Začalo být jasné, že Kozlova revitalizace má povážlivé trhliny. Od března do září vyhráli Ostravští ze šestnácti pokusů jen jednou! Pak kouči pomohli původně odložení borci.

  • Luboš Kozel, jaro 2020

    Kozel

    Po skvělém sedmibodovém vstupu (Slovácko 1:0, Jablonec 1:1, České Budějovice 2:0) Luboše Kozla do nového angažmá přišel náraz. Zvlášť pohárový výprask na Letné byl vyloženě trapný. Šlo nicméně o velmi cenný poznatek pro realizační tým, protože výbuch navzdory výbornému startu zanechal na kádru psychickou újmu. Logicky se začalo poprvé mluvit o krizi, což trenér těžce nesl. Uťala ji hezká výhra 3:2 v Olomouci, ale pak přišla nadstavba a další série, ještě mnohem delší…

  • Bohumil Páník, konec jara 2019/začátek podzimu 2019

    Páník

    Zkušený stratég Bohumil Páník zázračně zachránil Baník ve FORTUNA:LIZE, další sezona měla být stabilizační. Jeho hoši však přezimovali třetí a do posledního kola bojovali o účast v pohárové Evropě na dvou frontách. Dech jim došel až v závěru – a bolelo to. Úzký kádr totiž nezvládl nadstavbu, následné finále MOL Cupu na Andrově stadionu proti Slavii a poté ani rozhodující zápas s Mladou Boleslaví. Takhle blízko už FCB úspěchu od té doby nebyl. Stále se čeká…

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud