18. dubna 2022 • 05:00

Co ukázalo předposlední kolo: Hložkova oslava i efektivní Slavia

Autor: fej, jav, jon
Vstoupit do diskuse
13
  • Co ukázalo předposlední kolo?Co ukázalo předposlední kolo?FOTO: koláž iSport.cz

    V předposledním kole základní části FORTUNA:LIGY se hrály tradičně všechny zápasy v jeden čas. Ani jeden z TOP 3 klubů nezaváhal. Slavia při výhře v Jablonci na složitém terénu šetřila opory, vyhrála i díky skvělé efektivitě. Sparta si doma poradila se Slováckem, blýskl se jubilant Adam Hložek. A Plzeň obvyklým výsledkem 2:1 srazila Baník, kterému chyběly opory zadních řad. Co ukázalo 29. kolo? Známkování všech hráčů najdete ZDE>>>

  • Stoprocentní efektivita

    Dvě střely na bránu, dva góly. Slavia byla v Jablonci nebývale efektivní. Něco podobného se jí v sezoně povedlo snad jen na jaře při zápase na hřišti Hradce Králové, kde skórovala pětkrát ze šesti pokusů.

    Tentokrát se prosadili Ivan Schranz po šílené hrubce domácího brankáře Jana Hanuše a hlavičkující Stanislav Tecl. Jeho branka byla nakonec vítězná. „Pro nás to byl výjimečný zápas. Většinou potřebujeme na dva góly tak třicet střel. Na druhou stranu Jablonec velice dobře bránil. Terén byl pomalejší, bylo na něm těžké zrychlit hru, udělat něco překvapivého,“ vykládal kapitán Tecl.

    Víc však Slavia nepotřebovala.

    Jablonec - Slavia: Brutální kiks Hanuše potrestal Schranz, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Změny v sestavě

    Startovací jedenáctka Slavie byla v Jablonci zajímavá. „Chybělo nám až šest kluků, kteří by byli v základní sestavě,“ vykládal trenér Jindřich Trpišovský.

    Je pravda, že místa na tribuně za slávistickou lavičkou byla obsazená poměrně hvězdně: Lukáš Masopust, Lukáš Provod, David Hovorka. Dále scházeli také Tomáš Holeš, Ondřej Lingr, na lavičce seděl brankář Aleš Mandous.

    Masopust má zraněné tříslo, mimo je do konce sezony. Lingr přetíženou stejnou oblast, Provod s Hovorkou byli uchráněni od bitvy na těžkém terénu. Oba se vracejí do hry po zraněních kolena, navíc ve středu je na programu poslední kolo. Holeš má rovněž potíže, příště by však měl být mezi náhradníky.

    Situace gólmanů je jiná. Kolář vyměnil Madouse, jenž ve čtvrtek s Feyenoordem fatálně chyboval. „Vycházeli jsme ze stavu, ve kterém brankáři byli. Navíc jsme čekali spoustu standardek a vysokých míčů, což je Ondrova doména. Proto tam šel. Jsem rád, že nám pomohl,“ vysvětlil Trpišovský.

    SESTŘIH: Jablonec - Slavia 1:2. Schranz a Tecl trestali, hosté dál první
    Video se připravuje ...

  • Hložkova stylová oslava

    Nebyl to pro něj obyčejný zápas, měl zvláštní význam. Adam Hložek naskočil proti Slovácku do jubilejního 100. utkání ve FORTUNA:LIZE. „Už během ceremoniálu před zápasem, kdy jsem dostal dres, jsem byl nadšený. Panovala skvělá atmosféra. Hlavně ale, že jsme to zvládli za tři body,“ uvedl po zápase Hložek.

    Kulatý start oslavil stylově. V 72. minutě k němu propadl centr po rohovém kopu, z bezprostřední blízkosti mohl pohodlně zakončovat a zvýšit na 3:1. Mladý ofenzivní univerzál si tak upevnil pozici aktuálně nejproduktivnějšího hráče soutěže, na kontě má už osm branek a dvanáct asistencí.

    „Všichni mi říkali, že by tomu gól slušel. Věřil jsem, že tam něco padne. Byl to takový gól-negól, ale i takové se počítají,“ dodal sparťanský jubilant. „Je to výjimečný hráč, v Česku moc takových není. V zápasech to potvrzuje. Je schopen týmu pomoct. Je to hráč, na kterém stavíme. Pro Spartu je strašně důležitý,“ chválil trenér Pavel Vrba.

    Sparta - Slovácko: Skvěle sehraný roh Letenských, Hložek dotlačil na 3:1
    Video se připravuje ...

  • Dočkalovo vykoupení

    Houpačka. Takový byl nedělní zápas proti Slovácku v podání sparťanského kapitána Bořka Dočkala. Zkušený záložník začal výborně, když posadil balon ze standardní situace na hlavu Dávida Hancka a Letenští vedli 1:0.

    O necelých deset minut později ovšem nezachytil náběh Daniela Holzera a umožnil mu skórovat. Ještě do poločasu se ovšem Dočkal vykoupil, když obral o míč váhajícího Vladislava Levina a vstřelil vítězný gól. Když v závěru utkání přepouštěl své místo Adamu Karabcovi, přes 14 tisíc fanoušků tleskalo a vyvolávalo jeho jméno. Zcela po právu.

    Sparta - Slovácko: Dočkal potrestal šílené Levinovo zaváhání, 2:1!
    Video se připravuje ...

  • Létající Mosquera

    Včasným náběhem za obranu a přesným obloučkem dostal Plzeň do vedení. Především v prvním poločase létal po celém hřišti jako utržený z řetězu. Rychlý aktivní, důrazný, s nebezpečnými centry. Mosquera před klíčovou fází sezony ukázal, jak moc je odhodlaný rvát se o titul, navíc vypadá ve slušné formě.

    Plzeňské trenéry určitě potěšil i výkon druhého křídelníka Jana Kopice, který naservíroval vítěznou trefu před prázdnou bránu pro Pavla Buchu. „Mosqi (Jhon Mosquera) dal nádherný gól po super balonu za obranu. Splnili to, co od nich očekáváme. Aktivitu, dostávání se do šancí. Oba byli dneska hodně platní,“ chválil své krajní hráče západočeský kouč Michal Bílek.

    Plzeň - Baník: Mosquera famózním lobem přehodil Laštůvku po nákopu Santose
    Video se připravuje ...

  • Rozebraný Baník

    Baník přijel do Plzně v těžké situaci. V týdnu se měnili trenéři, mužstvo dočasně převzal asistent Tomáš Galásek. Na západ Čech skládal dohromady značně rozsypanou družinou – chyběli oba stopeři (Lischka, Svozil), takže šanci dostali Pokorný s Takácsem. Ke všemu se na tréninku zranil i Ladislav Almási, Ostravským scházel i nejlepší kanonýr na hrotu.

    Na výkonu se četné absence podepsaly, vzadu měl Baník díry, kterým daroval Plzni snadné branky. Zadáci si nepohlídali Mosquerův náběh při prvním gólu, do prázdné brány uklízel míč na 2:1 Pavel Bucha. „Oba dva góly padly po hloupých chybách, ale zase jsme měli štěstí při tom vyrovnání. Měli jsme si to pohlídat, ale hned jsme inkasovali,“ zlobil se Ladislav Takács, který se na hřiště vrací po operaci kolene.

    Plzeň - Baník: Sýkora nachystal tutovku Kopicovi s Buchou, 2:1!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud