1. května 2022 • 21:57

Bláznivý závěr šlágru. Válka mezi lavičkami, sudí vysvětlil verdikty

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
40
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem dva body rozdílu mezi dvěma hlavními aspiranty na titul, po zápase zůstaly dva body rozdílu. Ale o tom, co se dělo mezi tím, se bude ještě dlouho mluvit. Závěr už tak dost vyhecovaného zápasu Slavia – Plzeň (1:1) okořenily dvě penalty a hlavně situace, které jim předcházely. Finále FORTUNA:LIGY tak doprovází obrovské emoce.



Plzeň dorazila do Edenu výborně připravená, žádné bezduché bránění, i Západočeši měli své šance. „Přijeli jsme s tím, že budeme hrát výbornou defenzivu. To, co jsme chtěli, hráči splnili, a měli jsme situace, které zaváněly gólem,“ vysvětloval po utkání do kamer O2 TV Sport plzeňský kouč Michal Bílek.

Jenže s blížícím se koncem zápasu sešívaný tlak sílil. Gólman Viktorie Jindřich Staněk si mohl chvíli před vypršením 90 minut oddechnout, protože ho hned dvakrát zachránili jeho spoluhráči, ale pak… 

Do akce šel zase VAR, protože Jean-David Beauguel při tom samém závaru zasáhl protihráče do horní části těla. Možná do ramene, možná do hlavy. Ať tak, nebo tak, po dlouhé konzultaci polského sudího Bartosze Frankowského s videem byl výsledek jasný – penalta.

Slavia - Plzeň: Beauguel vysokou nohou zasáhl Juráska do hlavy, penalta!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Neobvyklá situace, protože se odehrála po odehrání balonu. Zmeškal jsem kopnutí Beauguela do hráče Slavie. To musela být penalta,“ vysvětlil po utkání v televizním přenosu sudí, proč se vyrazil podívat na záznam k monitoru u hřiště.

Pokutový kop s přehledem proměnil Ondřej Kúdela, který mohl zažívat jedny z nesladších chvil, byť po velké strkanici záhy skončil ne zemi.

Emoce jiskřily, ale narvaný Eden si byl jistý, že byl svědkem situace, které převrátí pořadí na prvních místech ligy a rozhodne o titulu, jenže se pletl.

Michal Bílek vyslal na hřiště slovenského mladíka Mateje Trusu, tomu při prvním kontaktu pomohl ve vápně na zem Oscar a desítka se pískala i na druhé straně.

Podle rozhodčího Oscar Trusu fauloval, když proti němu nechal vytrčenou nohu beze snahy hrát míč. Zase dlouhé diskuse a emoce, ale Beauguel ji proměnil v klidu, byť Aleš Mandous vystihl směr.

Slavia - Plzeň: Trusa vletěl do vápna a došel si pro penaltu!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Obě penalty vypadaly hraničně, polský sudí je mohl přejít. Viktoriáni byli nadšení, jejich šéf Adolf Šádek odpovídal Edenu vztyčeným prostředníkem. Reagoval tak na předchozí divoké chování domácí lavičky, z něhož rezultovala i červená karta pro asistenta trenéra Trpišovského Jaroslava Köstla. Fanoušci na hostující hráče metali kelímky s pivem i bez něj, ti jim je vraceli zpět. Zkrátka divočina a pokračující válka mezi elitními českými kluby.

„Každá strana na to bude mít jiný názor. Já se přikláním k tomu, že penalta pro Slavii byla posouzena správně. Jasná vysoká noha, zřejmě do krku Davida Juráska. Pokutový kop podle mého ano. Ale přiznám se, že bych nechtěl být v kůži rozhodčího. Pravidla nerozlišují, jestli se přestupek stal v první nebo poslední minutě, ale v praxi to pak samozřejmě je trochu jiné,“ hodnotil situaci ve studiu iSport.cz Vlastimil Palička.

I po dvou kolech nadstavby je rozdíl mezi oběma týmy dvoubodový. Vedoucí Viktorii čekají zápasy proti Spartě, na půdě Hradce a doma proti Baníku. Sešívaní mají na programu Slovácko, výjezd na Baník a závěrečné derby pražských S v Edenu.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
40

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud