Michal Kvasnica
7. května 2022 • 21:50

Baník poprvé porazil Hradec. Galásek chválil Almásiho a kritizoval Lischku

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív porážka (1:2), pak dvě remízy (1:1 a 0:0). Až napočtvrté v této sezoně dokázal Baník porazit Hradec Králové. K výhře 3:1 mu stačil úsporný výkon, Ostravští mohou děkovat spolehlivému brankáři Janu Laštůvkovi a výběru místa dvougólového střelce Ladislava Almásiho. Tři střely na branku – tři trefy! „Suma sumárum: soupeř byl efektivnější,“ uznal Miroslav Koubek, kouč hostů.



Třikrát zkušený kouč Miroslav Koubek takticky vycvičil mladého kolegu Ondřeje Smetanu, až napočtvrté Hradec Králové v duelu proti Baníku nebral body. Ve Vítkovicích sice vůbec nepředvedl špatný výkon, ale Adam Vlkanova, Filip Kubala či Erik Prekop ztroskotali na Janu Laštůvkovi.

„Měl vynikající zákroky,“ uznal Koubek. „Byl to kvalitní zápas nahoru-dolů, bohužel jsme hodně finálních situací nevyřešili. Chyběla kvalita, důraz, razance, přesnost,“ dodal.

Těmihle atributy naopak disponoval Ladislav Almási. Slovenský reprezentant nepředvedl, co se týče herní kvality, kdovíjaký výkon. Ale dvakrát byl ve správném čase na správném místě. Jednou využil kiksu Štěpána Harazima a podruhé zužitkoval přesný centr Davida Buchty. Skvělé zakončení.

Baník - Hradec Králové: Harazimova minela! Přihrál Almásimu, ten dal na 2:1
Video se připravuje ...

„Jsme za něj rád, pomůže to jeho sebevědomí,“ liboval si trenér Ostravy Tomáš Galásek. „Do dalších zápasů se Slavií a v Plzni nemusím kluky ani motivovat,“ usmál se.

Všechno růžové však na straně FCB nebylo. Galásek v poločase stáhl stopera Davida Lischku, kterého pak upřímně zkritizoval.

„Analyzujeme také chyby z minulých zápasů. Bavíme se o tom a vidíme, že při prvním gólu neměl úplně dobré postavení. Musí taky vidět, že si šanci zaslouží ostatní. A Chlumecký ji využil,“ řekl.

Baník - Hradec Králové: Vlkanova senzačně otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Votroky zase štval Almásiho gól na 2:1 v 67. minutě. Gigli Ndefe dotíral na Harazima, který poslal míč před vlastní malé vápno. Hosté reklamovali nedovolený zákrok nizozemského beka.

„Jednoznačný faul Ndefeho. Možná to nebylo na první pohled vidět, ale brnknul Harymu do nohy, proto dal centr před mou bránu. To by přece obránce nikdy neudělal, bohužel to video asi neodhalilo,“ komentoval gólman Patrik Vízek.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

SESTŘIH: Baník - Hradec Králové 3:1. Ostravský obrat, páté místo je jasné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud