11. května 2022 • 20:55

SESTŘIHY: Plzeň má TITUL! Rozhodla výhra nad Hradcem a ztráta Slavie

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
20
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové FORTUNA:LIZE je dobojováno. Soutěžní ročník 2021/22 vyhrává Viktoria Plzeň. Jasno je po předposledním kole nadstavby ve skupině o titul. Zatímco Plzeň zvítězila v Boleslavi proti Hradci 2:0, Slavia remizovala v Ostravě proti Baníku 1:1 a přišla o naději obhájit titul.



Bezprostředně po závěrečném hvizdu v Boleslavi vypukly mistrovské oslavy. Parta pod vedením Michala Bílka byla před sezonou podceňovaná, málokdo Plzni v souboji s favorizovanou Slavií a Spartou věřil. Jenže Beauguel a spol. to dokázali.

Kolo před koncem soutěže rozhodlo klání v Boleslavi, respektive na Baníku. Západočeši svůj úkol zvládli, oslabený Hradec přemohli 2:0. Naopak Slavia remizovala v Ostravě 1:1 a v závěrečném nedělním kole už nemá šanci vedoucí Viktorii přeskočit.

Západočeši získávají titul po tříleté nadvládě Slavie, naposledy slavili pod vedením Pavla Vrby v sezoně 2017/18. V Boleslavi na sebe hráči nasadili kšiltovky, mistrovská trika a mohli začít šestou mistrovskou jízdu v klubové historii.

Noc bude pravděpodobně dlouhá, celý tým se přesouvá do Plzně. Už dnes začnou první oslavy, oficiální s fanoušky na náměstí klub plánuje na neděli po závěrečném utkání sezony s Baníkem.

Radost Západočechů byla ohromná. Zápas sledoval v kotli hostujících fanoušků i David Limberský, plzeňská ikona, která získala s klubem předchozích pět titulů a v létě uzavřela hráčskou kariéru.

V úterý v Doosan Areně se chystá jeho rozlučka Limbovo finále, což bude parádní tečka pro celý klub za náročnou sezonou. „Jsem strašně rád za kluky, že jsme udělali titul, protože jsme si ho zasloužili. Měli jsme i krušné chvíle, ale bez skromnosti si myslím, že je to zasloužené,“ řekl do televizních kamer stanice 02 Sport krátce po utkání plzeňský trenér Michal Bílek.

SESTŘIH: Hradec Králové - Plzeň 0:2. Viktoria slaví šestý titul, rozhodl Beauguel
Video se připravuje ...

V létě se přitom Plzeň dostala do problémů, když neprošla do podzimní pohárové Evropy a ztratila důležité finance. Nicméně všichni se vzpamatovali a na domácím poli prožili skvělý ročník, kdy za sebou nechali i nadupanou Slavii.

„V úvodu soutěže jsme měli hodně zraněných, Kalvach, Havel Beauguel. Vítězství byla o jeden gól, ale ty body jsme získávali. Dostávali jsme se do pohody, kluci se semkli a je tu výborný kolektiv,“ ohlédl se Bílek.

Plzeň má do příští sezony jistou kvalifikaci Ligy mistrů a velkou šanci, že si na podzim zahraje evropské poháry. Což znamená důležité finance a také lepší vyjednávací pozici pro majitele Adolfa Šádka, který se snaží do klubu přivést nového silného investora.

„Byl jsem naměkko. Teď je krásné vidět kluky a fanoušky spokojené. Díky, že přijeli a vytvořili domácí prostředí. V neděli hrajeme a chceme vyhrát, bude plno. Ale oslavy budou. Já se nechám oholit,“ dodal s úsměvem plzeňský kouč.

Plzeňští fotbalisté slaví mistrovský titul po zápase proti Hradci
Plzeňští fotbalisté slaví mistrovský titul po zápase proti Hradci

Naopak Slavia končí ligovou sezonu způsobem, jakým si to určitě nepředstavovala. „Je to zklamání, protože jsme chtěli udržet šanci do posledního kola, to se nám výsledky nepodařilo. Před sezonou jsme měli nejvyšší ambice, ale letos byl jeden tým lepší než my a udělal víc bodů, my jsme ho ze tří zápasů dokázali porazit jen jednou, to je jedna z příčin,“ řekl po utkání v Ostravě trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Góly

Domácí:

Hosté: 20. Beauguel, 55. Mosquera

Sestavy

Domácí: Vízek – Ja. Klíma, Král, Leibl (51. Soukeník) – Harazim (46. Čech), Rada (C), Kodeš, Kučera, Novotný – Kubala, Rybička (68. Prekop).

Hosté: Staněk – Řezník, Santos, Hejda (C), Havel – Čermák (67. Pernica), Sýkora (55. Chorý), Kalvach – Kopic, Beauguel (79. Trusa), Mosquera (79. Holík).

Náhradníci

Domácí: Fendrich, Čech, Kateřiňák, Doležal, Dvořák, Prekop, Soukeník

Hosté: Tvrdoň, Pernica, Holík, Káčer, Šulc, Trusa, Chorý

Karty

Hosté: Kalvach, Chorý, Trusa

Rozhodčí

Ondřej Berka – Jiří Kříž, Jan Váňa

Stadion

Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3294 diváků

Beauguel se Šádkem v družném rozhovoru: Padala slova „future“ a „stay here“
Video se připravuje ...

 

Góly

Domácí: 32. Buchta

Hosté: 5. Sor

Sestavy

Domácí: Laštůvka (C) – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Jaroň (83. Boula), Kaloč, Buchta (77. Smékal), Falta – Ji. Klíma (77. Chlumecký), Almási (90+1. Kuzmanović).

Hosté: Mandous – Kačaraba (74. Tecl), Ousou, Kúdela (C) (21. Talovierov), Plavšić (61. Samek) – Hromada (46. Oscar), Holeš – Ševčík, Traoré, Lingr (74. Fila) – Sor.

Náhradníci

Domácí: Budinský, Chlumecký, Boula, Šín, Smékal, Kuzmanović, Budínský

Hosté: Kolář, Talovierov, Tecl, Samek, Fila, Oscar, Madsen

Karty

Domácí: Kaloč, Pokorný, Almási, Ndefe, Lischka (č), Laštůvka

Hosté: Holeš

Rozhodčí

Hocek – Nádvorník, Antoníček

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

8728 diváků

SESTŘIH: Baník - Slavia 1:1. Ostrava ustála rychlý úder Sora a srovnala, hosté bez titulu
Video se připravuje ...

Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Sparta - Slovácko 1:2. Pískot fanoušků a Dočkalovo loučení
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud