Jonáš Bartoš
12. května 2022 • 19:00

Plzeňské milníky: výbuch v Evropě, uzdravení opory, vláda na Letné

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Dlouho se s Plzní v lize nepočítalo. Vlastně skoro vůbec. Titul měla obhájit Slavia, případně zahrozit Vrbova Sparta. Jenže parta dříčů pod vedením Michala Bílka roztrhala papírové predikce na kusy a shrábla titul. Start sezony zkomplikovalo vyřazení z Evropy, ale Viktoria se oklepala a nyní zaslouženě slaví. Kde najdeme milníky v plzeňské cestě za titulem?

  • Vyřazení z Konferenční ligy s CSKA Sofia

    26.8. 21, odveta play off, 0:3 v prodloužení

    Západočeši potřebovali zvládnout tři předkola, aby prošli do hlavní fáze premiérového ročníku Konferenční ligy. Odvrátili hrozící krach proti slabému TNS z Walesu, na jehož půdě po šíleném výkonu padli 2:4. V play off proti CSKA Sofia šli do odvety v Bulharsku s výhrou 2:0, jenže zápas nezvládli a po prodloužení rupli 0:3. To znamenalo konec v Evropě, čímž Plzeň přišla minimálně o jistých 75 milionů. Tým byl zlomený, tři dny po návratu ze Sofie nechal body v Mladé Boleslavi proti Hradci (0:1). Poté mužstvo nabralo úplně jiné obrátky – porazilo doma Spartu 3:2 a zvládlo sedm vítězných zápasů po sobě.

    Noc mistrů v Plzni: vítání s fanoušky i světlice a pařba do rána
    Video se připravuje ...

  • Uzdravení Lukáše Kalvacha

    Návrat na hřiště 18.9. 21 proti Českým Budějovicím

    Klíčový polař si na startu přípravy poranil kotník a vynechal šestnáct zápasů. Chvíli trvalo, než se vrátil na svůj obvyklý level, ale postupem sezony forma olomouckého odchovance gradovala.  Důrazný záložník je jedním z pilířů plzeňského úspěchu – bez něj prohrála Plzeň v sezoně čtyři zápasy, s ním v sestavě pouze dva. Spolu s gólmanem Staňkem, kapitánem Hejdou a hroťákem Beauguelem vytvořil fungující a spolehlivou kostru týmu.

  • Slavia – Plzeň 2:0, poslední prohra v sezoně

    31. 10. 21, 13. kolo FORTUNA:LIGY

    Do zápasu na nepřátelské půdě šli Plzeňští řádně nahecovaní a odhodlaní, aby zlomili prokletí nehostinného Edenu. Výsledek? Tristní. Nahecovanost přerostla do agresivity až frustrace, z níž plynuly tři červené karty a prohra 0:2. Skóre pečetil Michael Krmenčík, který si neodpustil provokace ke svým bývalým parťákům. Plzeň se ale poučila, další podobný lapsus nedopustila. A od konce října už neprohrála žádný zápas.   

    SESTŘIH: Slavia - Plzeň 2:0. Hosté s třemi vyloučenými, pálili Lingr a Krmenčík
    Video se připravuje ...
     

  • Sparta - Plzeň 2:2, přehrání rivala na Letné

    13.2. 22., 21. kolo FORTUNA:LIGY

    Ostrý test Bílkovy družiny. Na Letné se výrazně zadělalo na mistrovské veselí. Bílek se poučil z jarního vystoupení, kdy po nástupu na plzeňskou lavičku hosté padli 1:3. Ve druhém jarním kole už vypadal zápas úplně jinak – Viktoria dominovala, po sedmdesáti minutách vedla 2:0. Pavel Šulc mohl zvýšit, ale Sparta srovnala na 2:2. Nicméně bod z Letné byl velmi důležitý a navíc ukázal, že Plzeň zvládne herně čelit i úhlavním soupeřům.

    SESTŘIH: Sparta - Plzeň 2:2. Letenští povstali na konci, bláznivý duel vrátil do čela Slavii
    Video se připravuje ...

  • Slavia - Plzeň 1:1 - sprint za titulem

    1.5. 22, 2. kolo nadstavby skupiny o titul

    Na svátek práce se v Edenu pravděpodobně rozhodlo. Slavia potřebovala vyhrát, aby šla zpět do čela tabulky. Zvládnout daný úkol, pravděpodobně by se dočkala čtvrtého titulu po sobě. Jenže naopak Plzeň byla tím, kdo těžkou zkoušku ustál. V divokém závěru proměnil penaltu  Beauguel a srovnal na konečných 1:1. Viktoria zbývající kola ligového finiše ve sprintovém kvapíku zvládla a vršovického rivala před sebe už nepustila.

    SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:1. Góly z penalt a červená pro Köstla
    Video se připravuje ...

    LIMBOVA ŠAJTLE: Co jsem zažil na Slavii. Plivanec zezadu a pak ta ostuda...
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud