Jiří Fejgl
13. května 2022 • 10:10

Mejdr a Vlkanova: jednání pokračují. Svalovec vybírá, kapitán blíž Edenu

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horký hradecký květen zdaleka nekončí, rozruch pokračuje. Samozřejmě, na ráně jsou především Adam Vlkanova s Janem Mejdrem, o něž je zájem na velkých adresách. Ale jsou tu i další zajímavé „kusy“.



V pondělí se na Velkém náměstí v centru Salonu republiky, jak se Hradci Králové přezdívá, potkají „votroci“ se svými fanoušky. Bude to merenda připomínající jednu z nejlepších sezon v historii černobílého klubu.

Šesté místo v lize, semifinále poháru, epochální výhra 4:3 nad Slavií, remíza na Spartě. To Hradečtí nepamatují. Navíc absolvují zápasy v azylu v Mladé Boleslavi, proto se chce klub dostat k fanouškům zase o trochu blíž.

„Budu tam,“ slíbil kapitán Adam Vlkanova.

To je jasné. Jde však o to, zda nejlépe hodnocený fotbalista sezony podle známkování deníku Sport na oslavu přijde jako hráč Hradce, či se smlouvou s novým zaměstnavatelem v kapse. Ve stejné situaci navíc nebude sám. Jan Mejdr je na seznamech mocných, rozhodně zajímavý je stoper Jan Král. Už dříve se šuškalo o zájmu o záložníka Dominika Soukeníka. Mladík sice nepatří pevně do základní sestavy, ale interesantní je jeho věk i herní inteligence.

Hradec Králové - Slavia: Dokonalý protiútok! Vlkanova prostřelil Koláře, 4:2
Video se připravuje ...

Poslední dva jmenovaní dres měnit nebudou. „Rozhodně kádr nerozprodáme,“ ujistil sportovní ředitel Jiří Sabou.

Vlkanova s Mejdrem, ti jsou však jiná story. Už ve čtvrtek pokračovala jednání, jejichž harmonogram naplánovaný v minulém týdnu rozbila nedělní návštěva dua na zápasu Slavie se Slováckem. Do Edenu je pozval (v té chvíli) úřadující mistr, bylo z toho haló. Také kvůli tomu nenastoupil ani jeden do středečního střetu s Plzní, po němž Viktoria oslavila mistrovský titul.

Právě nový mistr plus k němu Sparta i Slavia touží po svalovci Mejdrovi. „Je z toho nemocný na duši,“ objasnil trenér Hradce Miroslav Koubek, proč nebyl Mejdr v sestavě při souboji s Viktorií. Vlkanova uhranul Slavii – a to především výkonem při nedávném vítězství. Dříve se mluvilo také o zájmu Sparty, který však v tuto chvíli není rozeznatelný.

O ceně dvou opor jdou až fantasmagorické zvěsti. Jedna z nich mluví o 40 milionech za balíček, další jsou už realističtější. Na Vlkanovu by mohla být pověšena konečná cenovka 12 milionů, na Mejdra o tři miliony vyšší.

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud