14. května 2022 • 16:27

To byla rychlovka, Baník povede Vrba! Nebylo nad čím přemýšlet, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
27
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérem fotbalistů Ostravy bude od nové sezony Pavel Vrba, který byl začátkem tohoto týdne odvolán od mužstva Sparty. Bývalý kouč Plzně či české reprezentace dnes podepsal s Baníkem víceletou smlouvu.



„Přiznám se, že nebylo moc nad čím přemýšlet. Chtěl jsem se vrátit tam, kde jsem s velkým fotbalem začínal. K Baníku mám vztah. Klub má zase ambice, dobré zázemí, akademii a skvělé fanoušky,“ řekl Vrba na klubovém webu.

Osmapadesátiletý kouč v Baníku začínal svou trenérskou kariéru. V roce 2004 klub opustil poté, co s Františkem Komňackým tým dovedli k poslednímu titulu.

Na lavičce Vrba nahradí Tomáše Galáska, který se rozhodl po sezoně vrátit do Německa, kde má rodinu.

„Když se naskytla příležitost otevřít jednání s Pavlem Vrbou, nebylo nad čím váhat. Museli jsme reagovat velmi pružně, protože na trhu byl o takového kouče okamžitě značný zájem,“ řekl výkonný ředitel Baníku Michal Bělák.

„Jednání bylo velice korektní, rychlé a bezproblémové. Velmi rychle se ukázalo, že jsme naladěni na podobnou notu. A především Pavel Vrba sám ukázal, že má zájem jít právě do Baníku, což věc usnadnilo,“ uvedl Bělák k příchodu přerovského rodáka.

Realizační tým se bude ještě skládat. „Řeší se několik otazníků. Teď ale máme především velkou radost, že hlavní trenérský post jsme mohli obsadit tak renomovanou personou, která se navíc orientuje v našem prostředí,“ řekl sportovní ředitel Alois Grussmann.

Vrba slavil největší úspěchy s Plzní, s níž získal tři ligové tituly a třikrát si s ní zahrál skupinu Ligy mistrů. Reprezentaci trénoval od prosince 2013 do června 2016 a dovedl ji na mistrovství Evropy. Působil také na Slovensku u týmů Púchova a Žiliny, v bulharském Ludogorci Razgrad a krátce vedl ruskou Machačkalu.

ANKETA: Vrba měl nejvíc bodů za poslední roky, konec byl přesto nevyhnutelný
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: konečně vysvobození pro Vrbu, cesta za Limbou je volná
Video se připravuje ...

Vrba končí ve Spartě. Překonal trauma v Evropě a proti Slavii, pak už tým neposunul dál
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
27

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud