Michal Koštuřík
Premium
18. května 2022 • 17:08

Žídek se v baráži rozloučí s Opavou: Asi budu naměkko. Zváží i konec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má před sebou poslední domácí zápas za Opavu. A možná i závěrečné dva duely své vrcholové kariéry. Jan Žídek (36) se s vedením klubu nedohodl na prodloužení smlouvy a baráž o první ligu s Bohemians bude téměř jistě jeho rozlučkou s SFC. „S největší pravděpodobností pokračovat nebudu,“ potvrdil zkušený stoper v rozhovoru pro iSport.cz.



Opravdu jste připravený odejít z klubu vašeho srdce?
„Vypadá to tak. Uvidíme, jestli o mě bude po sezoně nějaký zájem jinde. Musí mi to dávat smysl. Pokud se neobjeví smysluplná nabídka, nebudu si uměle prodlužovat kariéru. V klidu skončím. Nějaké jiné možnosti mám, ale nechávám si ještě dveře otevřené pro fotbal. Jsem zdravý, všechna data mám v pořádku. V týmu jsou větší tryskáči, ale já jsem nikdy nebyl pomalý. Na rychlosti jsem neztratil. Nikde jsem svůj konec veřejně neprezentoval. Nehraju si na nějakou hvězdu nebo legendu. To vůbec. Považuju se za skromného člověka. Nic velkého neplánuju. Ani na to nejsem. Bude to spontánní.“

Jaké to bude zahrát si naposledy před opavským publikem?
„Asi budu naměkko. Zažil jsem tu spoustu krásných zápasů, euforii i zklamání. Asi se mi všechny vzpomínky vrátí. Bude se mi loučit těžko, ale asi to musí být. Nabídku na prodloužení smlouvy jsem neakceptoval. Moje podmínky vedení zatím nesplnilo.“

Jste v příjemném šoku, že se vám povedlo postoupit až do baráže? Tým se po sestupu stavěl od znova, navíc s novým koučem a v těžkých ekonomických podmínkách.
„To jste popsal hezky. (úsměv) Ale vzhledem k tomu, jak jsme neprohrávali a ani herně to nevypadalo špatně, začali jsme mluvit o tom, že bychom se chtěli dostat do baráže.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud