Jiří Fejgl
20. května 2022 • 13:43

Štetina končí v Liberci, chce se vrátit domů. Slovan jedná s matadory

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dresu libereckého Slovanu ani jednou neprohrál, přesto jeho angažmá končí. Kulturista mezi fotbalisty Lukáš Štetina nebude na severu pokračovat. Plánuje návrat domů na Slovensko.



Ve Spartě se stal nechtěným vloni na podzim, na jaře se měl nastartovat na hostování v Liberci. Plán byl zřejmý: Vykopat si nové angažmá, bylo tutové, že na Letné, kde mu po této sezoně končí kontrakt, už pokračovat nebude.

Lukáš Štetina, slovenský internacionál, však nespojí budoucnost ani se Slovanem. „Do letní přípravy už nenastoupí,“ potvrdil sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal. Tým se sejde 13. června - tedy už bez Štetiny.

Stoper přitom měl být velkou posilou. Klub sázel na jeho spojení s trenérem Lubošem Kozlem, které precizně fungovalo v pražské Dukle. Ostatně i díky jejich kooperaci si statný zadák vykopal angažmá na Letné, kde strávil čtyři a půl roku.

Start do štace na severu měl výborný. Stal se šéfem defenzivní trojice či čtveřice. „Neprohráli jsme s ním jediný zápas. Jenže dostal karty, pak covid, další nemoc,“ rekapituloval Kozel.

Lukáš Štetina v dresu Slovanu Liberec
Lukáš Štetina v dresu Slovanu Liberec

Štetina byl vyloučen v duelu se Slavií v polovině března. Od té doby naskočil už jen jednou. Za Slovan nakonec zapsal nicotných pět střetnutí. Čekalo se víc, i když samozřejmě jsou tu objektivní zdravotní důvody výpadků.

Každopádně si třicetiletý stoper hledá nové angažmá. Jeho agent Milan Lednický nyní jedná v mantinelech přání svého elitního klienta. „Lukáš vyjádřil přání vrátit se na Slovensko,“ prozradil manažer. V rodné zemi nekopal Štetina od poloviny roku 2012.

„Jsme v kontaktu s několika kluby. Konkrétní být ale nemůžu. Dokud není smlouva podepsaná, nic není jisté,“ uvedl Lednický.

Štetinův konec však není jedinou novinkou ze stadionu U Nisy. V Liberci je kolem kádru tradičně živo, stejně jako každý půrok.

Již dříve bylo jasné, že končí slovenský záložník Miroslav Stoch s bahranjským útočníkem Júsufem. Za slušné peníze nezahráli mnoho muziky. Pokračovat nebude ani Ľubomír Tupta, jeho hostování z Hellasu Verona se nepřeklopí v přestup. Slovák sice vstřelil solidní čtyři branky, jenže všechny na podzim. Na jaře se neprosadil. „Šel dolů,“ uznal objektivně kouč Kozel.

Definitivně se s Libercem rozešel také brankář Filip Nguyen, na nějž Slovácko - nepřekvapivě - uplatnilo opci. Jeho hostování, jež začalo minulé léto, se tudíž mění v definitivní přesun. Není divu, Nguyen pomohl modrobílému celku k epochálnímu úspěchu, triumfu v domácím poháru.

Dál pokračuje liberecké rokování se zkušenými. Smlouvy Michaela Rabušice a The Gebre Selassieho sice skončily, matadoři by však měli spíše pokračovat.

Štetina v Česku

Dukla Praha

2012 - 2017

Zápasy: 125

Góly: 6

Asistence: 2

Žluté karty: 27

Červené karty: 0

Sparta Praha

2017 - 2021

Zápasy: 64

Góly: 3

Žluté karty: 20

Červené karty: 1

Slovan Liberec

2022

Zápasy: 5

Góly: 0

Asistence: 0

Žluté karty: 2

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud