23. května 2022 • 17:15

Nečekaný návrat! Pilař míří do Plzně, podepsal smlouvu na rok

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je hodně zajímavý přestup! Bývalý český fotbalový reprezentant Václav Pilař se po čtyřech letech vrací do Viktorie Plzeň, se kterou v minulosti získal dva mistrovské tituly. Do týmu úřadujících českých šampionů přestoupil z Jablonce, kde mu vypršela smlouva, a na západě Čech podepsal roční kontrakt. Viktoria informovala o dohodě na klubovém webu.



Pilař v Plzni obnoví spolupráci s koučem Michalem Bílkem, pod kterým zazářil na Euru 2012, kde český výběr došel do čtvrtfinále. Následně si vysloužil angažmá v bundeslize, ve Wolfsburgu ani na hostování ve Freiburgu se ale kvůli vleklým zdravotním problémům neprosadil.

„Vašek Pilař to u nás velmi dobře zná, jde do známého prostředí, a i my víme, co od něj můžeme čekat. Pořád je velmi rychlým typem hráče, což dokázal například v podzimních duelech Evropské konferenční ligy. Navíc v něm cítím obrovskou motivaci porvat se znovu o účast v pohárech,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Třiatřicetiletý Pilař vyhrál s Viktorií titul v sezonách 2014/15 a 2017/18. Zahrál si také Ligu mistrů a právě s vidinou evropských pohárů se rozhodl pro návrat.

„Já jsem v tomhle vždycky blázen. Kdo mě zná, tak ví, že mám velké ambice a budu je mít do chvíle, než mi někdo řekne, ať si sednu na zadek,“ uvedl krajní záložník, který si prošel mnoha těžkými zraněními.

V plzeňském dresu se Pilař představí po čtyřech letech a angažmá v Olomouci a Jablonci, za který v této sezoně odehrál 24 ligových zápasů a vstřelil čtyři branky.

„V Jablonci jsem byl moc spokojený, chovali se tam ke mně krásně hlavně po lidské stránce. Když se mi ale Viktorka asi před týdnem ozvala, nebylo vůbec o čem přemýšlet. V Plzni se prostě cítím jako doma a miluju to tady,“ uvedl bývalý reprezentant, jenž má v národním týmu bilanci 22 utkání a pět gólů.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud