Jonáš Bartoš
Premium
24. května 2022 • 11:13

Pilař v Plzni: útok na Evropu! Dvojka za Mosqueru, Rada popsal, čím vyniká

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na plzeňskou výzvu kývl hned, bez váhání. A leckoho odvážným návratem překvapil. Václav Pilař (33) se nikdy netajil láskou ke klubu, kde vlétl do velkého fotbalu a prožil největší úspěchy. Po pěti letech zabojuje o místo v mistrovském kádru, s Adolfem Šádkem se dohodli na roční spolupráci. Pro šikovného křídelníka jde o mimořádnou šanci. Prosadí se? „Plzni může odvést velké služby,“ predikuje trenér Petr Rada, který ho nastartoval v Jablonci.



V takový comeback ani nedoufal. Možná se zrodil v hlavě Adolfa Šádka ve chvíli, kdy Pilaře sledoval na rozlučce Davida Limberského, jak s někdejším parťákem válí na levé straně hřiště. „Plzeňský Messi,“ stále umí, ale jeho návrat do milovaného klubu samozřejmě přináší i úskalí.

Po vypršení smlouvy v Jablonci vybíral z různých možností. Na stole měl dvouletou nabídku na pokračování na severu, naháněl ho mateřský Hradec, hovořilo se i o možnosti Baníku vedeným Pavlem Vrbou. Jakmile ale zatelefonoval plzeňský boss Šádek, neváhal. „Když se mi Viktorka asi před týdnem ozvala, nebylo vůbec o čem přemýšlet. V Plzni se prostě cítím jako doma a miluju to tady,“ těší se na návrat do míst své někdejší slávy.  

Pilaře v maximálním rozletu brzdily zdravotní trable. Kotníky, kolena, svaly protestovaly, mimořádně nadaný hráč přišel o nejlepší léta kariéry a možnost víc prorazit v cizině, na což výkonnost a talent bezesporu měl. Ale nikdy se nevzdal. Maximální pílí, trpělivostí, odhodláním a láskou fotbalu odvrátil konec profesionální kariéry. V Jablonci pod trenérem Radou v uplynulé sezoně pookřál a výkony si říkal i o návrat do reprezentace.

„Když jsme ho vzali, byl jsem na začátku trošku skeptický, měl za sebou zdravotní problémy,“ přiznává zkušený kouč, když se ohlíží za Pilařovým angažmá na severu Čech. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud