Jiří Fejgl
23. června 2022 • 17:20

Dvě pušky ze Sparty, Jablonec loví i ve Slavii: Horejš: Potřebujeme stopera

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze Sparty už vytáhli dvě mladé pušky: útočníka Václava Sejka a univerzála Matěje Polidara. Pozornost jabloneckého oka se nyní otáčí do Edenu. Pro další ročník fotbalové ligy by mužstvo nového trenéra Davida Horejše rádo získalo posilu na hostování i tam. Kouč se hlásí o zápůjčku Ukrajince Maksyma Talovierova.



Jde o poměrně logickou volbu – a to hned ze dvou důvodů. Jablonečtí, kteří se rozhodně v dalším ročníku plánují vyhnout bojům o záchranu, mají nyní sice poměrně široký kádr, ale na pár místech cítí nouzi. „Budeme mužstvo ještě chtít doplnit na některých postech,“ oznámil Horejš. „Nějaké hráče máme vytipované,“ pokračoval. A nakonec odpověděl i na dotaz, který post ho zajímá nejvíce: „Potřebujeme stopera.“

Do Sparty totiž zamířil Jaroslav Zelený, který ve středové dvojici působil společně s Jakubem Martincem. Vojtěcha Kubistu trenéři na konci ligy úspěšně vytáhli z defenzivy směrem do záložní řady. Talovierov by mohl být řešením, i když jej kouč Slavie Jindřich Trpišovský častěji využívá jako defenzivního středopolaře.

Maksym Talovierov slaví vyrovnávací gólFoto Reuters

Jenže Horejš ho má načteného jinak. A to jsme u druhého punktu, proč by vysoký blonďák mohl zamířit na sever. Trenér Jablonce ho totiž do velkého fotbalu uvedl v Českých Budějovicích, Talovierov pod ním zasáhl do tří ročníků nejvyšší soutěže. Zaujal tak, že jej Slavia z jihu v zimě vykoupila za 10 milionů korun.

Na jaře se však neprobil do základní sestavy, ve startovací jedenáctce byl pouze dvakrát, nastřádal celkem jedenáct zápasů.

Maksym Talovierov ve F:L za Slavii (jaro 2022):

Zápasy: 11
Minuty: 341
Góly: 0
Asistence: 1
Žluté karty: 3

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud