Jonáš Bartoš
28. června 2022 • 20:00

Emoce v přípravě Plzně. Weiss vypěnil, s Klimentem se chytli pod krkem

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský mistr si zápas v zaplněných Dobřanech představoval určitě zcela jinak. Ve chvíli, kdy šla Plzeň do vedení 3:0, nervy hráčů vystřelily naplno. Kapitán bratislavského Slovanu Vladimír Weiss neunesl jednu ze situací ve druhé půli a vrcholem byla strkanice s Janem Klimentem. Sudí Ondřej Berka vyřešil situaci šalamounským způsobem.



Vzniklo to po ostrém Weissově zákroku na Jana Kopice u rohového praporku. Vše dobře viděl Jan Kliment a šel svého parťáka bránit, do strkanice přibíhal i dlouhán Tomáš Chorý. Nejvíc vidět byla dvojice Weiss, Kliment.

„Já mám taky rád emoce  - a prohrávat 0:3 není nikomu příjemné. Prostě to takhle bylo a myslím, že to rozhodčí vyřešili dobře. Pokračovalo se dál. Zápas měl vysokou fotbalovou úroveň. Sudí to řešil kartami a uklidnil to tím, dohrálo se v pohodě. Hrál Saša Sojka, nadějný levák. Byl to pro něj zážitek. Záleží na něm, jak bude vypadat jeho další kariéra,“ popsal situaci ze svého pohledu plzeňský asistent Pavel Horváth.

Hráči Slovanu některé situace zbytečně dohrávali, ostré zákroky schytával technický hračička Václav Pilař i další hráči. „Někdo ze Slovanu (Weiss) se navážel do Kopiho, byl naspeedovaný. V zápasech Čechů se Slováky to tak bývá. Hlavně, že se to dohrálo ve zdraví. Jasně, bylo to přehnané. Nedá se nic dělat, takový je fotbal, nehrajeme šachy,“ komentoval vyhrocené chvíle na trávníku dvougólový střelec Chorý.

Plzeň odskočila na začátku druhé půle zvučnému soupeři na rozdíl tří branek. Weiss sice z penalty snížil na 1:3, ale nervozita rostla. Oba hráči se po zákroku na Kopice chytli pod krkem. Normálně by následovaly červené karty, což zkušený arbitr Berka jasně signalizoval. Vzhledem k tomu, že šlo o přípravu, oběma týmům dovolil, aby provinilci šli ze hřiště a pustili místo sebe na plac náhradníky.

Pak došlo k zajímavé situaci, kdy Kliment, místo aby pokračoval v zápase nebo mířil do šatny po červené kartě, na vedlejším hřišti pod dohledem kondičního trenéra doběhával sprinty.

Co ukázala Plzeň

Chorý s Klimentem? Spolupráce funguje
Ofenzivní dvojce to klapalo. Chorý v rozmezí dvou minut dvakrát udeřil a navázal na dvougólové představení proti Karlovým Varům. „Myslím, že nám to spolu šlo,“ culil se odchovanec Sigmy.

Nervy Slovanu
Za stavu 0:3 vylétl kapitán Slovanu Vladimír Weiss, který vyprovokoval strkanici s Klimentem. Oba museli střídat, jinak by sudí Berka vytáhl červené. „Zbytečné,“ shodli se Horváth s Chorým.

Mihálik si říká o místo
Po návratu z hostování tvrdě bojuje o místo v kádru. Mihálik skóroval ve všech přípravách a velmi dobře vypadal i v první půli proti Slovanu. Hráče ve střelecké formě bude složité vyhazovat.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud